Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-04-2008, 08:48   #3
gerence
Kaptan

gerence kullanıcısının avatarı

Alıntı:
turna tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sayın gerence,kusura bakma da yazılanların hiç birini kabul etmiyorum.Evet can yeleklerinde tekne ismi yazılmalıdır,neden illaki yangın söndürücüye bakılması şartmı.?Hangi yönetmelikte yazıyor sağdece sertefika yeterli diye,?Ayrıca arkadaşlarınız nasıl bir tekneyle denize açıldılar,onu belitmemişsiniz, sahil güvenlik çevirme yaparken tombalamı çekiyor ?ayrıca mesajlarınızı daha dikkatli yazmanızı öneririm.
Sayın Turna;
Bu güne kadar yazdıklarımda; siz dahil kimseye herhangi bir şeyi kabul ettireceğim diye bir iddiam olmamıştır..! Balık avı,mevzuatlar, denizle ilgili çeşitli bilgilerin samimi ama saygılı bir ortamda aktarıldığı yazışmaların yapıldığı bu sitede; böyle bir gayretin olduğunu hayretle okuyorum ki , bunu ilk kez siz dile getiriyorsunuz..!!!
Burada yazılanları kabul edip etmemede kuşlar kadar hürsünüz üstadım..!!! Anlatılanlar denizde, avda yaşananlardır..!!!
Ayrıca; beğenmediğiniz bir konuyu da okuma gibi bir zorunluğunuz da yoktur, bunu da hatırlamanızda yarar var kanısındayım..!!
Şimdi gelelim diğer konular ve sorularınıza ;
1-Teknede taşınması zorunlu tüm demirbaşlara(can yelekleri, can simidi, yangın söndürücü vb, vb ); tekne ismi yazılması zorunludur elbette, bunda zaten hemfikiriz ,size aksini söyleyen mi oldu acaba ?!
2-Yangın söndürücü; her teknenin öncelikli olmazsa olmazıdır !!! VE DE CAN YELEKLERİ GİBİ SERTİFİKALI OLMALIDIR !!!!
Eğer bir teknenin can yeleklerini soruyor ve de görmek istiyorsan, bunun yanında SERTİFİKALI 2 KG LIK YANGIN TÜPÜNÜ DE SORMAK ZORUNDASIN !!! can yelekleri bozulmaz ama yangın tüpü tazemi kontrol etmek zorundadır görevli !!!!
3-Sadece sertifika yeterli diye bir yönetmelik var diye de yazılmış ve söylenmiş bir sözüm yok, ancak işin gereği ve mantığı olarak bu böyledir..!
Bilgi açısından üşenmeden yazayım; okuyup bilgilenmekte yarar vardır diye düşünüyorum..! CAN YELEKLERİ(lambalı ve düdüklü ),CAN SİMİDİ(üzerinde 20 metre halat bağlı olan ve denize düştüğünde yanan lambası üzerine monte edilmiş olacak) YANGIN SÖNDÜRÜCÜ(2kglık,tozlu);ve Radar reflektörü; SERTİFİKAYA TABİDİR... Bu şu demektir ; sertifikalarını görmeden söz konusu malzemeleri gözle görmek YETERSİZDİR..!!!
Ayrıca ; bu denetimi 80 yolcu taşıyan bir gezi teknesinde yapsaydı başçavuş arkadaşımız ; 80 tane yolcuya karşılık kaç can simidi isteyecekti ve de bunları tek tek sayacakmıydı yerlerinden çıkarttırarak yoksa bakmakla mükellef olduğu SERTİFİKAlara mı bakacaktı sadece ???
4-Arkadaşlarımın denize açıldığı tekneye gelince: 5.25, bindirmeli ,polyester, Rota balıkçı, İzmir liman kayıtlı,amatör,10 yaşında,15 HP dıştan takma motorlu, üzerinde radar reflektörü,bayrağı olan,tüm zorunlu malzemeleri sertifikalı olan bir teknedir..! Merakınızı giderdiğimi umuyorum üstadım..!
5- Sahil Güvenliğin tekne kontrolünde ne çektiğini bilemiyorum, sizin bu konuda bilgilerinizden yararlanmak isteyenler olabilir, beni hiç ilgilendirmiyor ne çektikleri..!!
6-ayrıca mesajlarınızı daha dikkatli yazmanızı öneririm
Sayın üstad;
Bence en önemli konu bu... Bu üslubunuzdan ne demek istediğinizi anlayabilmiş değilim..! Bu tehditvari lisanı neden kullanma ihtiyacı hissettiniz acaba ? Bu gücü ve cüreti nereden edindiniz,neden gerek duydunuz merak ettim doğrusu..!!!
Yazılanlar da beğenmediğiniz noktalar varsa, bunu ifade etmenin daha nezaketli yollarını kullanmalısınız diye düşünüyor yazdıklarınızı okuyanlar..!!
Gerekenlerin alınması yerine; her söylenene gereksiz tepki, aksi tez yaratmaya çalışmak; kişiye karizma yerine sıkıntı yaratır diye düşünüyorum..!!

Bu mesaj en son " 10-04-2008 " tarihinde saat 10:19 itibariyle gerence tarafından düzenlenmiştir....
gerence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla