|
Resmi Avcılık Duyuruları Sirküler, yasaklar ve benzeri konular... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Bu güne kadar yazdıklarımda; siz dahil kimseye herhangi bir şeyi kabul ettireceğim diye bir iddiam olmamıştır..! Balık avı,mevzuatlar, denizle ilgili çeşitli bilgilerin samimi ama saygılı bir ortamda aktarıldığı yazışmaların yapıldığı bu sitede; böyle bir gayretin olduğunu hayretle okuyorum ki , bunu ilk kez siz dile getiriyorsunuz..!!! Burada yazılanları kabul edip etmemede kuşlar kadar hürsünüz üstadım..!!! Anlatılanlar denizde, avda yaşananlardır..!!! Ayrıca; beğenmediğiniz bir konuyu da okuma gibi bir zorunluğunuz da yoktur, bunu da hatırlamanızda yarar var kanısındayım..!! Şimdi gelelim diğer konular ve sorularınıza ; 1-Teknede taşınması zorunlu tüm demirbaşlara(can yelekleri, can simidi, yangın söndürücü vb, vb ); tekne ismi yazılması zorunludur elbette, bunda zaten hemfikiriz ,size aksini söyleyen mi oldu acaba ?! 2-Yangın söndürücü; her teknenin öncelikli olmazsa olmazıdır !!! VE DE CAN YELEKLERİ GİBİ SERTİFİKALI OLMALIDIR !!!! Eğer bir teknenin can yeleklerini soruyor ve de görmek istiyorsan, bunun yanında SERTİFİKALI 2 KG LIK YANGIN TÜPÜNÜ DE SORMAK ZORUNDASIN !!! can yelekleri bozulmaz ama yangın tüpü tazemi kontrol etmek zorundadır görevli !!!! 3-Sadece sertifika yeterli diye bir yönetmelik var diye de yazılmış ve söylenmiş bir sözüm yok, ancak işin gereği ve mantığı olarak bu böyledir..! Bilgi açısından üşenmeden yazayım; okuyup bilgilenmekte yarar vardır diye düşünüyorum..! CAN YELEKLERİ(lambalı ve düdüklü ),CAN SİMİDİ(üzerinde 20 metre halat bağlı olan ve denize düştüğünde yanan lambası üzerine monte edilmiş olacak) YANGIN SÖNDÜRÜCÜ(2kglık,tozlu);ve Radar reflektörü; SERTİFİKAYA TABİDİR... Bu şu demektir ; sertifikalarını görmeden söz konusu malzemeleri gözle görmek YETERSİZDİR..!!! Ayrıca ; bu denetimi 80 yolcu taşıyan bir gezi teknesinde yapsaydı başçavuş arkadaşımız ; 80 tane yolcuya karşılık kaç can simidi isteyecekti ve de bunları tek tek sayacakmıydı yerlerinden çıkarttırarak yoksa bakmakla mükellef olduğu SERTİFİKAlara mı bakacaktı sadece ??? 4-Arkadaşlarımın denize açıldığı tekneye gelince: 5.25, bindirmeli ,polyester, Rota balıkçı, İzmir liman kayıtlı,amatör,10 yaşında,15 HP dıştan takma motorlu, üzerinde radar reflektörü,bayrağı olan,tüm zorunlu malzemeleri sertifikalı olan bir teknedir..! Merakınızı giderdiğimi umuyorum üstadım..! 5- Sahil Güvenliğin tekne kontrolünde ne çektiğini bilemiyorum, sizin bu konuda bilgilerinizden yararlanmak isteyenler olabilir, beni hiç ilgilendirmiyor ne çektikleri..!! 6-ayrıca mesajlarınızı daha dikkatli yazmanızı öneririm Sayın üstad; Bence en önemli konu bu... Bu üslubunuzdan ne demek istediğinizi anlayabilmiş değilim..! Bu tehditvari lisanı neden kullanma ihtiyacı hissettiniz acaba ? Bu gücü ve cüreti nereden edindiniz,neden gerek duydunuz merak ettim doğrusu..!!! Yazılanlar da beğenmediğiniz noktalar varsa, bunu ifade etmenin daha nezaketli yollarını kullanmalısınız diye düşünüyor yazdıklarınızı okuyanlar..!! Gerekenlerin alınması yerine; her söylenene gereksiz tepki, aksi tez yaratmaya çalışmak; kişiye karizma yerine sıkıntı yaratır diye düşünüyorum..!!
Yusuf R.D. - 1949 ŞANSINIZ BOL, BALIKLARINIZ BÜYÜK, YOLUNUZ AÇIK OLSUN... Bu mesaj en son " 10-04-2008 " tarihinde saat 10:19 itibariyle gerence tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yeni!!! Yeni!!! 14.11.2008 av raporu | shark1 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 24 | 03-04-2011 22:46 |
Yeni!!! Amatör Tatlisu Balikcilarina Yeni Pratik Bilgiler Tanitim Videolari | balıkcı omer | Videolar | 7 | 26-03-2008 21:45 |
Yeni Yil | muhabbetci | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 6 | 30-12-2005 15:47 |