Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-02-2006, 02:24   #8
rüzgar2
Kaptan

rüzgar2 kullanıcısının avatarı

Ben daha önce öğretmenliğin yanında export malların satıldığı konfeksiyon mağazası çalıştırıyordum..Okuldan döndüğüm işin kesat olduğu bir gün mağazada zaman geçiriyordum..Tam bu sıkıntılı zamanda çocukluk arkadaşım Murat(sarı) çıkageldi ve dediki "hadi şöyle bir olta atalım"..Tamam dedim annemi işyerine çağırdım ve hemen balık malzemeleri satan dükkana gittik...İkişer tane kaşık aldık ve doğru Yeşilırmağa yollandık..Ben ilk kez ırmakta kaşık deniyecektim...Neyse bir müddet sonra oltaları atacağımız yere vardık ve hemen malzemeleri hazırlamaya koyulduk(Tabiki birayıda yudumlamaya başladım).İşin verdiği sıkıntıyı atmaya başlamış at çek yapıyordum...Tam dördüncü atışımda abartısız tak diye bir ses hissettim kamışımda..Ve hızla çekmeye başladım.Çok ağır bir şey beni hiç üzmeden geliyordu...Odun parçası geldiğini zannettim..Ama kuzu kıyıya gelince anladımki kocaman bir yayın(bana göre)...hemen kamışı kenara bıraktım soktum yayının ağzına elimi ve kenara aldım....Bayağı büyüktü..Sonra onu kenarda güvene aldıktan sonra üç beş atış yapıp Amasyaya döndük..Tarttığımda tam 3.5 kilo geldi..O gün Muratların bahçesinde Mithat amca ben annem Muratın annesi yayını öldürdük...Yeşılırmaktan aldığım en büyük yayındı....Ve ogünü hiç bir zaman unutmam..
rüzgar2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla