Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
sami kardeş.kamış desen 4 metre tatlısu kamışı en ucuzundan alba vs.. .üzerine 4 adet porselen halka ve makina yuvası montjı yaptınmı..oldu sana ucuz ve enek bir kamış... makina desen alba milenyum elli yada 5 sene önceki bir sıradan makina...yalpa/yalpa hale iş görüyor..
dostlar balık geldimi.10 ytllik kamış ta iş görür 50 ytl lik.kamışta..ben bunu bilirim bunu söylerim çünkü hep yaşadım..
elimde daiwa nın 3 parçalı 4 metrelik surf master (eski model) kullanılmamış. sahil sopası vardı..100/300 gr. kumsaldan yüklen gitsin.. çek gelsin. 5/10 kg balıgı.
aylar önce Faruk kardeşime verdim. acaba bu güne kadar kaç tane balık tuttu. bilmem...
millet tahtaya sarılı 50 m. lik 0,60 misina ucunda küspe +4 igne .. 5/10 kg lık sazanları tutuyor..
yıllar önce istanbul avcılarda iken.. bulgar göçeni soydaşlar la balıga giderdik. yaz gecesi çatalcada çakılgölde kalınırdı. adamların ellerinde para veripte almıyacagınız rus malı 2 parçalı 1,5 metreleik tel gipi sopalar ve avuç içi kadar makinalar ne bilye var ne bir özellik..6/7 tane sopayı yanyana dizip suyuda yemledilermi.
sabaha kadar sırayla sazanları küspeyle alırlardı her biri 2 den 5 kg a kadar..
o uyduruk takımlarla (((hani şimdilerde plastik ambalajlarda satılır set olarak..ta çocuklara oyalansın diye alınır...işte onladan)))
iş balık olsun. mesele orda..
|
abi sana katılıyorum bundan yıllar önce tatlı suda bizde öyleydik.deoderant şişelerine köpüklere misina sarıp atardık,iğneler taşa takılır açılır bizde bir şekilde düzletip tekrar atardık kimi zaman paslanır zımpara ile temizlerdik.Yine de koca koca balıklar çekerdik.