Yalnız Mesajı Göster
Eski 12-01-2010, 23:16   #52
The Lunatic
Kaptan

The Lunatic kullanıcısının avatarı

Alıntı:
sehsuvar tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Tabiki, gerekçe olmadan Siteden Üye Banlamaktan dolayı mahkemeye vereceğimi belirttim, sizde yazdığımı tam olarak okumamışsınız her halde.Site Yöneticisi Administratör Hasan bey, beni siteden yasaklamakla tehdit etti, bende kendisine forum kurallarına uyduğumu ve forum kurallarına uyan birini gerekçe göstermeden siteden atması halinde gerekli yasal haklarımı kullanacağımı belirttim, olayın özü bu.Tehdit ve Karşılık
4.5.2007 Tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınlar Hakkındaki kanunu iyi okursanız, şikayette bulunup bulunamayacağımı, ve kanunun insanlara ne türlü haklar verdiğini iyi görürsünüz.
O kanunu çok iyi bilirim Murat Bey. Siz hiç merak etmeyin. Bir forumun sahibi hiçbir gerekçe belirtmeden kendi şahsi sitesinde (ki şu an yazdığımız forum böyle bir yer) kimin yazı yazıp yazamayacağını tamamen kendi isteğine göre karar verebilir. Şöyle düşünelim: "Bu site benim ve ben x kişisinin bu sitede yazı yazmasını istemiyorum." diyen biri için hiçbir kimse bir zorlamada bulunamaz. Bu tamamen site sahibinin isteğine kalmış birşeydir. Hergün binlerce siteden binlerce yorum, mesaj, üye silinir. Birçok somut örneği bizzat biliyorum. Ben bir forum açıyorsam sizin orada yazı yazmanız kurallara uymuş olsanız bile yasal hakkınız değildir.

Son bir not olarak belirtmeliyim ki insanların düşünceleri, eleştirileri nedeniyle forumlardan uzaklaştırılması ya da "seni mahkemeye verip siteni kapattırırım" demek benimsediğim, doğru bulduğum bir tutum, yol değildir

Uğur
İZMİR-1981
Öğretim Elemanı
The Lunatic Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla