22-01-2010, 16:06
|
|
Kaptan
|
|
|
Alıntı:
MAVİ FENER tafarından gönderildi
Taygun;
söylediğin 2 kelime çok önemli(Sarhoş ve Berduş)...Evet biz balıkçıları böyle zannediyorlar..ve bu yüzdende insani olarak yardım eli uzatılmıyor maalesef...
Bir anımı anlatmak istiyorum:
2006 yılında Marmarada agabeyimle birlikte balıkçı Gemimizle balıkçılık yaparken,bir deniz Amiralı bizimle merakını yenmek adına denize gelmek için haber gönderdi ,bizde nezaketen kabul ettik...Pazar sabahı saat 05.00de 2 koruması ile geldi ve Heybeli adası vapur iskelesinden aldık.....Denize açıkdık....1 saat sonra agabeyime dönerek yahu reis ben siz balıkçıların sarhoş ve berduş olduklarını zannederdim...ama burada böyle birşey göremedim...Lütfen adaya geri dönelim dedi..bizde döndük...Amiralin gideceğini zannederken o korumalarını gönderdi ve kendisi bizimle birlikte 2 gün balıkçılık yaptı....şu anda çok samimi ik arkadaş olduk ziyaretlerimiz devam ediyor....
Anlatmak istediğim;Gerçektende herkes balıkçıları söylediğiniz gibi sarhoş zannediyor...Yalnız bu algılama yanlış değil elbette sandal balıkçıları ve küçük teknelerdeki değerli arkadaşlarımızın çogu alkol kullanmaktalar...
Bizim gibi 30 kişi çalıştıran bir Balıkçı gemisinde veya gemilerinde Alkol tamamen yasaktır...Asla balık piştiğinde Bira dahi içilemez.....
İş bu kadar önemlidir...Teşekkürler...
Not:Bizim balıkçı gemimizin boyu 40mt.ve 200grosston'dur.Tamamen 10 adet elektronik çihaz ve bilğisayarlarla donanmıştır...
|
Abim başından geçen bu hikaye çok güzel..
Paylaşım için teşekkürler..
Not: balıkcı gemeinizde bayağı büyükmüş.. 
|
|
|