Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-03-2012, 09:34   #1
mehmet erdem
Oltacı

Varsayılan Tanışma

Sevgili arkadaşlar,
Ben olta balıkçılığına olan hasretimi yıllarca iş yoğunluğu ve sulardan uzak yaşamam sebebiyle bastırmış, 45 yaşından sonra bu hasrete son vermiş, bir özel firmada proje müdürü olarak görev yapan inşaat mühendisi ve pek sade yaşam süren sayılmayacak TC vatandaşıyım.Ömrümün önemli bir bölümünü (13 yıl) Türkmenistan-Tataristan ve Rusya'da yaşadım.Olta balıkçılığı, bilinçsiz olarak çocukluğumdan beri tutkum olmasına rağmen daha ziyade 2005 yılından sonra Rusya'da başladı.Tabiiki tatlı su.
Deniz ikinci hasretim ama nedense denizlerden uzakta çalıştım ve hala bu şekil devam ediyor.Şu an Konya'da yaşıyorum.
İleriki tarihlerde arzu ederseniz Rusya'da tatlı su balıkçılığı ile ilgili bir şeyler yazabilirim.Ama şimdilik önemli gördüğüm bir konuyu açmak istiyorum, işallah ilginizi çeker.
Konya Seydişehir ilçesi Suğla gölü ve şehir etrafındaki derelerde bir zamanlar yöresel adıyla YAĞ BALIĞI denilen olata ile tutulması zor ama zevkli, genelde DÜZEN adı verilen küçük ağ düzenekleri ile tutulan ve bu şekilde avlanma ile neslinin tükenmesi mümkün olmayan en irisi çinekop büyüklüğünde çok lezzetli bir balık türü yaşardı.Maalesef bu sularda tarih boyu hiç yaşamamış Levrek ve çim çapağı balıkları yanılmıyorsam devlet eli ile bu sulara bulaştırılmış.Şimdi bu balıktan çok az sayıda belli bir küçük dere yatağı çevresinde nadiren görülmektedir.Yıllardır Türkiye'de olmadığımdan başka sulardada nesil tüketme çalışmaları yapılıyormu bilmiyorum.Ama şu son kalan yağ balıkları için mücadele başlatma azmindeyim.
Herkese saygılar, sevgiler...
mehmet erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları