|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Şehrin ortasındaki dereye 1 ton hamsi balığı döküldü
Zonguldak'ta şehrin ortasından geçen Acılık Deresi'ne dökülmüş vaziyette 1 tona yakın hamsi bulundu. Hamsi bolluğu, önce fiyatları düşürdü. Düşük fiyata rağmen ürününü satamayan kimi satıcıların Zonguldak'ta balıkları dereye atması tepki çekti. Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşanırken, İstasyon Caddesi üzerindeki Acılık Deresi'ne yaklaşık 1 ton civarında hamsi balığının dökülmesine çevredeki esnaflar tepki gösterdi. Dereye balık dökmenin hiçbir mazereti olamayacağını vurgulayan Hüseyin Alkan, "Bu çok kötü bir şey, hem de çok büyük bir vicdansızlık. Yani bu balığın 1 kilosunu dahi alamayacak durumda insanlar var. Tüm insanların gözü önünde o kadar balığı dereye dökerken acaba hiç vicdanları sızlamadı mı?" diye yakındı. Derenin kokudan geçilmediğini anlatan Tural Adıbaş da, tepkisini şöyle dile getirdi: "Hamsi bu yıl bol olunca galiba işportacı arkadaşlar satamayıp dereye boşalttı. Dere kokudan geçilmiyor. Şehrin ortasında dereye balık dökenleri kınıyorum. Hem de dereye dökeceklerine muhtaç insanların, hatta kedi gibi hayvanların kursağına gitseydi fena mı olurdu? Madem balık bol, satamıyorsunuz; bari dökeceğinize dağıtsaydınız." Karadeniz'de son günlerde hamsi bolluğu yaşanması dikkat çekiyor. Limanlara her gün çıkarılan binlerce ton hamsi nedeniyle ilçe sokaklarını balık kokusu sardı. Karadenizli balıkçılar hamsi bolluğunu 'Karadeniz'in intiharı' olarak nitelendiriyor. Balıkçılar, teknelerin neredeyse balık yükünden dolayı batacak kadar dolduğunu dile getiriyor. alıntıdır... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() balığı dökmek resmen şerefsizlik. bu kadar ihtiyaç sahibi varken. maalesef fiyatı dahada düşürmemek için bu oyun tüm sebze ve meyvelerde de oynanıyor. malesef elimizden sadece kınamak geliyor. çok üzücü. karadenizin intaharı konusuna gelince bence saçmalık geçmiş yıllara ait istatiki bilgiler incelenirse mevsim şartlarına bağlı olarak zaman zaman bu bolluk yaşanıyor kanaatindeyim.
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Satılmayacak tüketilmeyecek kadar denizi kurutacak kadar avlanan insanlarıda kınıyorum.
Hadi bu adamlar yaptı bir hata avladı dereye dökmekte ne oluyor garibanlara dağıtıp 2 hayır duası alsalar fena mı olur.
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Daha önceki yıllarda da yine böyle bir hamsi bolluğu yaşanmıştı.O zamanda tarlalara gübre olsun diye dökmüşlerdi.Sadece yuh demekten başka elimden bir şey gelmediği için kendi kendime kahroluyorum.....
|
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Denizden ekmek kazanan insanların denize ve genel olarak doğaya saygısızlığı mı desem,
Avlanmış o kadar balığı satmayacaksan ihtiyacı olanlara dağıtmama insafsızlığı mı desem, Denizi kuruttuğu yetmezmiş gibi dereye de balığı dökerek çevreyi katletme duyarsızlığı mı desem ne desem şaşırdım. Ben sadece bunları yapanları cezalandıracak bir merci yok mu onu merak ediyorum. Bu adamların elinden teknesi de, balık avlama izni de alınmalı, bir daha da geri verilmemeli bence...
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Dayanamadım yazıyorum,ülkede yönetici bolluğu var,onları da denize döken bir hayırsever yok mu?
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alıntı:
Su Altı Avcıları İçin; Çocuklarımız, torunlarımız var gelecekte, Hayatımız, sorumlu olduklarımız için çok daha önemli, Sığ su bayılması (Senkop)' na karşı tedbirli olalım, Yalnız dalmayalım... Mehmet Özgür KUŞCUOĞLU, 1974 Sarıyer / İSTANBUL ozkuscu@istanbul.edu.tr |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
bu arada o dökülen balıklar bayatlamış olmasın... sadece yok etme yolları yanlıştır belki de... rastgelsin... Bu mesaj en son " 12-12-2006 " tarihinde saat 08:27 itibariyle aganta borina borinata tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
nereye gitti bu turnalar | orhan69 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 7 | 17-11-2009 10:22 |
Tekne Nereye bağlanır? | Fisher1977 | Rastgelsin Kahvesi | 0 | 27-10-2009 18:29 |
Anadolu yakası nereye gidilir? | erdemyil | DENİZ AVI KARADAN | 3 | 14-07-2008 19:51 |
Toplum olarak nereye gidiyoruz..... | Uzm.Dr.Rastgele | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 14 | 03-12-2006 14:00 |