![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() merhabalar..
foça daki balıkçılık yapan abilerin bir tavsiyesi olan ve söylediklerine göre foça ya özgü olan gopez tarifini paylaşayım dedim.gopez de ısparoz gibi pek tutulmak istenmeyen bir balıktır gözlemlediğim kadarı ile.fakat ben hem tutmasını hem de lezzetini beğenirim.hele irileri..yağlanma mevsiminde özellikle daha bir leziz oluyor.. tarife geçeyim:taze tutulan gopezleri güzelce temizledikten sonra, tepsiye diziyoruz ve fırına veriyoruz.zaten kendisi yeterince yağlı olduğundan ekstra yağlamaya gerek yok.balıklarımız fırında kızarırken bir yandan da sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.piştikten sonra yoğurdu sıcak balıkların üzerine bolca gezdiriyoruz.isteğe göre yoğurt üzerine salçalı&baharatlı ikinci bir sos da gezdirilebilir. zaman zaman yaptığım bi uygulama.ben pek seviyorum.tabi yanında rakıyı da ![]()
__________________
Ulaş Çekiç İzmir-1981 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ..-.-...-... -.-..-.-..-.-. |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Karagöz, Mercan, Isparoz, İzmarit, Gopez Nasıl Yakalanır?????? | Taygun KOCABIYIK | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 36 | 01-10-2011 10:34 |
eski foça | faruk35 | DENİZ AVI KARADAN | 8 | 10-11-2009 18:17 |
27.01 Foça | ibrahimz35 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 7 | 29-01-2008 13:49 |
02.01.07 foça raporu | Lethe | FOTOĞRAFLARIMIZ | 7 | 05-01-2007 13:07 |
Gritli Usülü Sübye | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 1 | 13-09-2006 13:54 |