|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Diğer taraftan tavadaki ayçiçek yağını iyice kızdırınız. Ocak alev ayarı, maksimum durumda olmalıdır. Tavadaki yağınız kızğın duruma geldikten sonra balıkları biraz ince tuz ile tuzladıktan sonra birbirine ters biçimde tavaya yerleştiriniz. 5 dakikanın sonunda balıkları ters çevirerek diğer taraflarının da pişmesini sağlayınız. Yağın içerisine, kokuyu gidermek amacıyle 1 adet limonu dilimler halinde keserek tavanın içine yerleştiriniz.Tavadaki yağın dışarıya sıçramaması için de kapaklı tava kullanabilirsiniz. Balıklar piştikten sonra, balıkları beyaz uzun tabağa yerleştiriniz ve yanına roka, kırmızı soğan koyarak sıcak haldeyken servis yapınız. Afiyet olsun. Kaynak: nuri deniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Bademli Taratorlu Kalamar Tavası tarifi | levrek | Balık Yemekleri | 4 | 29-12-2010 17:32 |
somon balığı | MAVİ FENER | Tatlı Su Balıkları | 3 | 25-01-2010 12:19 |
somon hakk. | mufi | Balık Yemekleri | 10 | 23-09-2009 21:41 |
Barbunya Tavası | Bir Dost | Balık Yemekleri | 3 | 15-10-2007 00:49 |