|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Malzeme
- 1 kg barbunya - 1/2 çay kaşığı tuz - Beyazbiber - 1 su bardağı bira - 3 su bardağı un - 1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı - 1 limon - 1/2 demet maydanoz - 5 çorba kaşığı margarin Hazırlanışı Barbunyaları temizleyip yıkayıp kurulayın. Unu eleyin. Barbunyaları tuzlayıp biberleyin ve biraya yatırın. Una bulayıp fazla ununu silkeleyin. Tavada kızdırılmış olan ayçiçek veya zeytinyağında her iki tarafıda kızarana kadar kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Önceden ısıtılmış tabaklara alın. Margarini yağını eritin.Yağ iyice kızıp kahverengileşmeye başlayınca balıkların üzerine dökün. Limon ve maydanozla süsleyip sıcak olarak servis edin. bana bakın haaa ramazan ayında sakın yapmayın çarpılırsınız valla :öldüm:
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Baba bu bira olayı balığa muhteşem bir lezzet veriyor.Aynı şeyi lüfer ve çinekopta da deneyebilirsiniz harika oluyor.Yalnız barbun kızartırken bazen balık parçalanıyor içim gidiyor.Balık taze yağ kızgın,niye oluyor anlamıyorum.Tamam hassas etli bir balık ama bende maşayı nazik kullanıyorum .Çözemedim gitti.Çaresini bilen varsa yardım etsin.(Bu arada smilieslarında çok orjinalmiş Can belirtmeden geçmeyeyim dedim)
![]() Bu mesaj en son " 14-10-2005 " tarihinde saat 22:11 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Sevgili medatörüm bende senin gibi barbunu temizleyip unluyorum ve fazla ununu silkeledikten sonra tavada kızartıyorum.Pişirme esnasında hakikaten barbun ufalanıyor.Bunu en aza indirmek için mümkün olduğu kadar bir taraf iyice kızarmadan,diğer tarafda pişmeye başlasın diye çevirmeye çalışma.İşte bu esnada ufalanma oluyor.Eğer bir taraf iyice kızarmışsa o zaman çevirirken hemen hemen parçalanma aza iniyor.
![]() |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() selam dostlar ben konuyu balıkları maşayla değil de kevgir yardımıyla tavada çeviriyorum ve tabağada kevgirle alıyorum kesin çözüm hoşçakalın afiyet olsun
|
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
BALIK CETVELİ... hamsi(9 cm), tekir(11 cm), istavrit ve barbunya(13 cm), lüfer(14 cm) | ozanulas | FOTOĞRAFLARIMIZ | 0 | 30-03-2009 11:23 |
BARBUNYA (Muhllus barbatus) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 1 | 27-03-2006 04:27 |