|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Arkadaşlar merhabalar
Ben Levrek avının her türlüsünü yapmayı gerçekten çok seviyorum özellikle son bir yıldır at-çek spin avcılığına çok merak sardım ve bu benim için gerçekten bir tutku oldu. Ayrıca bilenler bilir trofe niteliğinde nasiplerim de oldu. Yalnız en son gerçekleştirdiğim levrek avında levrekleri temizlerken inanın içerisinde 1 - 1,5 kgr. ağırlığında 2 tüp yumurta bu levreklerin arasında karnı şiş olmayanlar da vardı ve bunu erkek zannedip karnını sıktım beyaz renli bir sıvı çıktı bunda yumurta yok dedim ve temizlerken bu hayvanın içerisinden de yumurta çıktı bu arada son bir kaç haftadır bu hayvanların üreme zamanlarını araştırıyorum akdeniz levreğinin yani bizim karasularımızdaki türlerinin yumurtlama zamanları ocak ayında başlatıp mart ayının sonunda tamamlanıyormuş. yaklaşık olarak 3 - 4 haftadır ava bu soru daha önceden de aklımı kurcaladığı için levrek avına da gitmiyordum. Evdeki stoklar tükenince bu sabah saat:06:00 civarında İzmir buca daki balık haline gittim her gün onlarca ton balığın geldiği balık halinde “bir tane deniz levreğine rastlayabildim.” Baktım hayvanın karnı davul gibi yani yumurta dolu her zaman balık aldığım yer fiyatını da gayet makul bir seviyeye çekti ama kusura bakma ben bunu yumurtalı diye almıyorum dedim. Abi sen böyle yapmazdın dedi. Bir şey söylemeden ayrıldım. Bugün balık halinde gördüğüm bu manzara gerçekten benim vicdanımı rahatsız etti kendi kendime kızdım neden bu dönemde av yapıyorum neden bu hırsıma yeniliyorum diye inanın uzmanların ve diğer duyarlı arkadaşların dediği doğru biz böyle gidersek torunlarımıza deniz balıklarını fotoğraflardan gösterecek hale hızlı adımlarla yaklaşıyoruz. Ben bu avı bırakacak mıyım hayır. Sadece Ocak ve mart ayında Levrek avcılığının her türlüsüne ara veriyorum ve limitlere daha çok uyumlu olarak 01 nisan tarihinden sonra devam edeceğim. Sizleri sıktıysam kusura bakmayın. Ama durum gerçekten vahim içimden geçenleri aktarmak istedim. Teşekkürler
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() çok teşekkür ederiz cem abi bizi aydınlattıgın için. benm gibi sitede biçokk genç arkadaşım kardeşim var .Bizi çok aydınlattıgin için çok teşekkür ederiz inşallah Nisan ayında yine seni avlarınla birlikte görürüz Rastgele.....
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Cem paylaşımın harika olmuş tam bir duyarlılık örneği.
Hakikaten bayıldım şu sözlerinin güzelliğine. DUYARLI OLMAK. Malesef günlük yaşayan bir toplumuz düşünmüyoruz geleceğimizi. Hatta kendi egomuz adına balık rezervleri umurumuzda bile değil. ... Önce kendimizi eğitelim ve bu bilinci zihnimize yerleştirelim sonra etrafımıza aktaralım. Cem bu bilgiler için tekrar teşekkürler. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Sizi erdemizden ötürü tebrik ediyorum keşke her dünya insanı siz ve bizler kadar duyarlı olabilse. İnanın bilinçsiz avlanan o kadar çok kişi var ki, çok uzağa gitmeye gerek marmara bölgesinde ve karadenizde yapılan çinekop avları buna en güzel örnektir. Sirküler yayınlanıyor yasaklar da var ama hak getire çünkü insanlarımızda bilinç yok maalesef daha geçtiğimiz bayram tekirdağdaydım ve balık haline gittim bayramın ikinci günü sabah bir baktım 5-7 cm çinekoplar o kadar çok şaşırdım ki anlatamam, istanbuldaki denetlemelerin artmasından dolayı balıkçılar civar illerde satış yapıyorlardı ve üstelik kasası 20 liradan...Gittim tepki gösterdim eleştirdim nerdeyse orada kavga edeceklerdi benimle, insanlar bilinçlensin istedim...Sizi çok iyi anlıyorum benzer şeyler izmirde de mevcut ve yıllardır alışveriş yaptığım balıkçıdan sırf limit altı balıklar satmaya başladığı için alışverişi kestim. Birilerinin buna dur demesi gerekli biz tüketicilerin, sizin göstediğiniz gibi hepimiz tepkimizi bu yönde gösterirsek inanaın gelecek nesiller daha çok deniz canlsı ve deniz sevdası ile yaşayacaklardır...Sevgi ve saygılarımla nacizane düşüncelerim...
Ümit AYTAŞ Sürdürüebilir Deniz Yaşamı Aktivisti/İZMİR 1979 (ORh+) Ey kör, Bu yer, bu gök, bu yıldızlar boştur boş Bırak onu bunu da şu gönlünü hoş tut hoş Şu durmadan kurulup dağılan evrende Bir nefestir alacağın O da boştur boş... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() abi ben küçük balıkesir küyuya gittiğimde oradaki insanlar denize girip elle yakalıyorlardı ocak ayında levrek kuma yumurta bırakmaya geliyordu osırada yakalıyorlardı ve tuttuklarında karınlarını okşayıp yumurtaları bıraktırıp levreği kowaya alıyorlardı ... zannedersem el ile diğe hatırlıyorum ama oltada olabilir
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sevgili Cem kardeşim, Yumurtalı Levrek husundaki yazını okudum.Ve, bu husustaki duyarlılığın için de seni tebrik ederim.
Bu mevzu, bir çok ortamda konuşuldu-tartışıldı.Tartışma dediysem tabiki fikir-alışverişi şeklinde olduğunu belirtmek isterim. Çok çeşitli fikirler ortaya atıldı bu husuta...Kısaca toparlarsak: 1- Sürdürülebilir Amatör Balıkçılık açısından Yumurta zamanı Levrek tutmak yanlıştır. 2- Levrek tutulabilir,ama sonra hemen zarar vermeden salınmalıdır. 3- Amatör bir balıkçının Levrek populasyonuna zararı ne kadar olabilir şeklinde idi. Bu fikir alışverişinde bende fikir beyan etmiştim.Ve demiştim ki: NOT: Bu Karşılıklı fikir alış-verişini yine aynı çerçevede değerlendirerek paylaşıyorum.Amacım benim dediğim doğru yada da başkasının dediği yanlış diye lütfen değerlendirilmesin.Zira her arkadaşım kendi tutumunda ve fikrinde tabiki de sonuna kadar haklıdır.) Alıntı:
Sözün Özü, hem vicdani hem de yasal sürküler çerçevesinde kalmak ve ille de kendini ispatlama moduna girmemek ve hırsına yenilmemek kaydıyla, bence tüm sene boyunca bizlere denk gelecek olan 10-15 balığın doğaya pek zarar vereceğini ummuyorum. ![]() Ama, yinede her arkadaşım kendi isteğine göre tutum takınmakta ve fikirlerini savunma husunda sonuna kadar haklıdır...
![]() |
![]() |
#7 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Cem kardeş duyarlılığın için teşekkürler.Ah herkes senin gibi olabilse.Geçen yıl iç sularda 15 haziranda biten av yasağı günü gününe uygulamaya başladı.havalar soğuk gittiği için balıklar daha yumurtayı atmamışlardı.birkaç forumda "Sazan ve Yayın lara 15 gün daha müsade edelim mi?" yazılarıma olumlu cevaplar almış ve sevinmiştim.ama "yasal yasak dönemi bittiği için tutarım yumurta varmış beni ilgilendirmez ,yumurtlasaydı" diyenlerde oldu.benim bu ricam ile 15 günde 15 balık yumurtayı bıraktıysa ne mutlu bana.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.
![]() |
![]() |
#9 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Yaa üzgünüm ama ben bir şeyi anlayamadım.Birilerinin şuursuzca yaptığı bir hareket bizi niye bağlasın.Biz kendi üzerimize düşeni yapacağız,sirküler içerisinde avımızı yapacağız,balığa yavrulama şansını vereceğiz,aksi davrananı vatandaşlık görevimizi yapıp uyaracağız.Yani balığı havyar zamanı yakalıyorsak dahi salacağız, bir ay yemeyeceğiz, yahu bu zor bir şey değill.Ayrıca bir konu daha var, sirküde belirtilen boyutların üzerinde bir balık tuttuk diyelim (mesela 7-8 kiloluk bir levrek ) bu balığı alı koyup eve getirmenin kime ne kattığını,böyle damızlkların neden salınmadını anlamkta güçlük çekiyorum.Görüntülerini alıp anılarının arasına koyacağın fotolar hatta video görüntüleri neden yetmiyor,neden illa canını alıyoruz,lütfen biri bana izahh etsin.
Saygılar.
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() Bizde istiyoruz denizlerde balıkların çoğalmasını fakat durum bundan ibaret olunca elden hiç birşey gelmiyor.. Saygılarımla ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Geçmiş Zamanda Yapılan Levrek Avlarım,Yapacağım Avların da Teminatıdır. | Süleyman ONUR | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 15-10-2009 19:08 |
yok zamanda bu kadar balık??!! | cevat2 | TATLI SU AVI | 14 | 23-08-2007 17:43 |
Bu Zamanda İyi Bir Sazan Avı idi | iesencan | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 17-04-2007 08:00 |
Doğru Olani Yapmak | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 04-02-2006 13:25 |