|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Dün yakaladığımız lampukaları ben aldım ve bu gün pişirdim gayet lezzetli oldu sizlerede tarif etmek istedim.
Balıkları önce sırttan ve karın kısmından baştan sona kadar çiziyoruz. Çizdiğimiz çizgilerin sonundan kuyruk tarafına bir çentik atıp derisini kaldırıyoruz pense yardımıyla vaya bıçakla parmağımızın arasına sıkıştırarak kafaya kadar derisini yüzüyoruz. Daha sonra arzu ettiğimiz büyüklükte parçalar halinde kesiyoruz ve kanı gidene kadar bol suyla yıkıyoruz. Bir kap içine yarım çay bardağı kadar sirke koyup üzerine su ilave ediyoruz. 10 dakika kadar beklettikten sonra sirke kokusu kaybolana kadar balıkları tekrar yıkıyoruz. Tuzlayıp 1-2 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzdürüp una bulayıp tava yapıyoruz. Afiyet olsun Fotoğraflarla anlatmak niyetindeydim süreci fakat fotoğraf makinamın pilleri bitmiş.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balık Avı Tarifi | HALDUN YALIMLI | Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır? | 11 | 05-11-2010 21:19 |
Ahtapot Ayıklama ve Pişirme | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 4 | 25-11-2008 10:10 |
27 Ekim Lampuka... | Anıl ÜNALAN | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 7 | 28-10-2007 20:43 |
lampuka | mufi | ANILAR | 4 | 20-08-2006 12:50 |
Arşivden Kolyoz ve Lampuka | Anıl ÜNALAN | FOTOĞRAFLARIMIZ | 2 | 04-12-2005 09:33 |