|
![]() |
#1 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() çok enteresan bir durum çıktı ortaya amatör balıkçılık sayfasında balık avı tarifi çok komik ya. Bir sürü sistem, bir sürü yem çeşidi, bir sürü olta çeşidi, bunların hepsi konuşulup en ince detayına kadar tartışılmış bir ortam ama gerçekten alık nasıl avlanır tarifi yok, madem yok açalım.
Balık avı 2 ana grupta değerlendirilebilinir. 1- Tatlısu avı 2- Deniz balıkçılığı Bu iki ana başlıktada kullanılacak malzemelerin temelini; Kamış, makine kasnak, iğne, kurşun, şamandıra, yapay yem, misina ve fırdöndü oluşturmaktadır. Ağ balıkçılığını burada yazmaya gerek yok sanırım. Bu malzemeler tatlısu ve deniz için özel olarak imal edilmekedir. 1- TATLISU AVI Tatlısu avı adından da anlaşılacağı gibi göl ve nehirlerde yapılan avcılıktır. Genelde kullanılan takımlar ve yemler hedef balığın cinsine göre değişir. En çok kullanılan takım şamandıralı takımdır. Bu takım kamış misina fırdöndü, şamandıra kıstırma kurşun ve iğneden oluşmaktadır. Bu takımla av saydığımız sıra ile düzeneği oluşturup iğneye yemi takıp (solucan, çekirge vs.) kamış yardımıyla kolunuzun uzanabildiği yere kadar suya bırakıyorsunuz, sonra şamandıranın hareketlerini izlemeye başlıyorsunuz. Şamandıra çok yavaş hareket etmeye başladı ve çok az batıp çıkıyor balık geldi yemi tadıyor demek. Ne zamanki şamandıra battı size düşen görev kamışı ve balığı kıyıya almak. 2- DENİZ AVI Denizde av, yine tatlısu avcılığında yazıldığı gibi hedef balığın cinsine göre değişir. En çok kullanılan takımlar ve yemler kamış, makine, misina, fırdöndü iğne ve kurşundan oluşur. Bu av şeklinde oltayı oluştururken misina fırdöndü iğneler ve en sonda kurşun bulunur bu saydığımız düzenekte denizde en çok kullanılan olta çeşididir. Oltamızı hazırladık yemledik (sülünez, mamun, vs.) oltamızı atabildiğimiz kadar ileri atıyoruz, misinanın boşluğunu alıp başlıyoruz beklemeye oltamızda minik vuruşlar, tıklamalar başladığında oltamızın ucuna balık gelmiş demektir. Vuruşlar sertleşip sıklaştığında oltayı hızlıca tek seferde çekip iğnenin balığın ağzına takılmasını sağlarız. Eğer balık yakalandıysa otamız ağırlaşır ve ucundaki balığın hereketleri hissedilir. Oltamız yavaşyavaş toplanır ve balık çıkarılıp tava yolculuğuna başlamış olur. Bu anlatmış olduklarımız konunun en temelidir. Bu temelin özünde ise tecrübe ve sabır yatmaktadır. Balık avını bu kadar kısa değilde sayfalarca yazıp anlatsak bile oltayı eline alıp suya atmadan kimse bu işi öğrenemez. Teori sadece insanların düşünmeye başlamasına zemin hazırlar, ne zaman ki düşünceleri pratiğe dökerek uygulama yapmaya başladık işte o zaman öğrenme aşaması başlamış olur. Bu işe ilk başlıyacak olan arkadaşlar çok şanslılar her türlü malzeme ve ürün çeşidi bol miktarda bulunuyor, hatta hazır takımlar bile satılıyor. Av malzemeleri satıcılarından bunları ve ihtiyaçları temin edip, yemciden yemlerimizi alıp ver elini deniz kıyısına. RASTGELSİN
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Aynı konuyu uzun zamandır düşünüyordum fakat cesaret edip e4le alamadım,güzel bir konuya değindiniz.Bunun gibi daha başkalarıda var.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() eyvallah, aydınlatıcı olmuş...
Ertan ALTUN Mart 1980 İstanbul |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Haldun ellerine ve emeğine sağlık.Kısa öz ve toparlayıcı bir açıklama.
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() oltayı elıne alan balıkcıyım dıye gecınıyo barı tarıfını ogrensınlerdeondan sonra konussunlar emegıne saglık
__________________
MUSA ÜNAL 1969
KAYNARCA/PENDİK/İSTANBUL ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() teşekkürler haldun bey
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() haldun abi emeğine sağlık. eğitim şart. temel sağlam olcak abi .
![]()
__________________
İNTİHAR EDEN BALIK RAMAZAN KIRYER GS 1984 ALANYA |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() tesekkür ederiz aciklamalar icin
__________________
ilker 1973 Almanya Duisburg HEP DESTEK TAM DESTEK |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() tesekkür ederiz aciklamalar icin haldun abi
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Lampuka Pişirme Tarifi | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 12 | 31-10-2007 17:06 |