|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||||||||
Tayfa ![]()
|
![]() Sevgili Ufuk ve ekibin paylaştığı rapordan sonra bu raporu paylaşmak zor ama
![]() Havanın 1 haftayı aşkın bir süre sonra düzelmesini fırsat bilerek her zaman ki avlağımızı bir arkadaşımla ziyaret etmeye karar verdik. Beklentimiz tabi ki mercanların patlak havadan sonra acıkmış olmasıydı ![]() Günün bizim için ilk sürprizi henüz liman çıkışında gerçekleşti. Yavaş yavaş giderken liman çıkışında balıkların su üstünde oynaştığını gördük, tam istikametimiz üzerindeydiler. "Allah Allah herhalde alttan büyük bir balık geldi, yukarıdakileri kaçıştırıyor" diye ilerledik. Yakınlaştıkça oynaşma bir tür yaşam mücadelesine dönüştü. Doğa için belki de çok normal olan mücadele bizim için heycanlı ve güzel bir tecrübe oldu. Bir yavru köpek balığı ile levreğe benzeyen bir balık su üstünde mücadele ediyorlardı. Mücadele ediyorlardı dediğim, köpek balığı avını kapmış ancak daha ufak olduğu için tamamen kontrol altına alamıyordu. Diğer balık çırpınınca da su üstünde nadir görebileceğimiz bir manzarayı bize anı olarak kazandırdı. Mücadelenin sonlanmasına doğru tekneye sürat vererek avlağımıza gittik. Oltayı suya kavuşturmamızı takiben dönüşe kadar zaman zaman hareketli zaman zaman durgun bir gün geçirdik. Kupesler avlağımızı basıtğı zamanda dağılmaları için aralar verdik. Çoğu zamanda işe yaradı ![]() Gün içinde avımızı renklendiren iki sürpriz daha yaşadık. Bunlardan ilkinde av arkadaşım belirli bir bekleyişten sonra bir vuruş neticesi balığı zokaya aldı. Gelen balığın ağır olduğunu ancak torbavari şekilde geldiğini söyleyince, torbadan başlayarak, ahtapot, hanos, hatta trakonya ve hatta azcık abartılı olarak çapayı aldığı tahminlerinde bulunduk ![]() ![]()
Görüldüğü üzere beklentimiz bir vatoz süsledi. Her ikimizin de vatoz konusunda tecrübesizliği ve zehirli olduğunu bildiğimizden onu denizde bırakmaya karar verdik. Bir başka ifade ile tırstık ![]() Tabi av süresince irili ufaklı mercanlar bizi yalnız bırakmadı. Vurgun yemeyen ufakları denize iade ettik. Hanosları da bize eşlik eden martılar ile paylaştık. Son sürpriz ise yine oltamıza takılan bir balıktı. Bu ise bana nasip oldu. Aşağıda güzel bir vuruş sonucu balığı oltaya taktırdım ve çekmeye başladım. Ama o ne ? Balıkta bizim mercanlara göre bir ağırlık, bir kafa atış, kimi zaman oltayı kademeli çekmeme sebep oluyor. Balık kafa ata ata geldiğinden, büyükçe bir mercan çektiğimi düşündüm. Bir yandan da tabi ya fangriyse falan diye bir umut ![]() ![]()
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İzlediğiniz gibi çektiğimiz balığı mırmır sandık. Bunu da tecrübesizliğimize verin ama hakkımızı da verin, Allahı var mırmıra benziyor ![]() ![]() Mırmırımızı livara atıp belirli bir süre sonra kontrol ettiğimiz zaman ise tuttuğumuzun sargoz olduğunu kavradık. Jeton anca düştü ![]() Bu güzel hatıralarla avımızı sonlandırıp limanın yolunu tuttuk. İki haftalık aradan sonra keyifli ve güzel bir av geçirdik. Bana da nasip olanların bir kısmını sizle paylaşmak düştü ![]() Hepinize daha güzelleri gönlünüzce rastgelsin. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alp kardeşim raporun ve paylaşımına teşekkürler sargoz ve mercanlar çok güzel
bereketin ve av keyfin daim olsun benim de ama karadan yaklaşık 15 yıl önce çekip tırstığımdan misinayı kesip geri gönderdiğim aynı boylarda bir çiçina vardı bana onu hatırlattı bizim konuya ilgine de sağol av işi nasip işi..Allah hepimize gönlümüzdeki avları nasip etsin
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Üstad
|
![]() AAAAAlp,bakıyorum sen bizim Sığacığın mercanlarını bitirmeye karar vermişsin.Maşallah asker kışlası gibi sıraya dizmişsin hepsini.Aman dikkat et kardeşim her av dönüşünde mutlaka bir erkek bir dişi mutlaka geride bırak ki ertesi güne kadar çoğalsınlar.
![]() ![]() ![]() Alp kardeşim paylaşım için teşekkürler afiyet bal şeker olsunlar ama ağlamasınlar. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Alp abi tebrikler güzel balıklar cekmişsin
![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() estağfurullah alp abi, tebrik ederim ayrıca
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Tebrik ederim Alp abi güzel av olmuş.
Sığacığı kurutma ilerde orası için planlarım var ![]() Devamını diliyorum.. Rastgelsin..
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Banned
|
![]() Alp Oldukça hareketli bir av günü geçirmişsiniz tebrik ederim.Sargoz da pek göz dolduruyor .En kötü avınız böyle geçsin .
Esenkalın. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() alp kardeşim güzel bir av olmuş kırmızılar da çok güzel görünüyor tava dolmuş maşallah afiyet şeker olsun
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alp öncelikle çok güzel bir av raporu hazırladığın için seni kutlarım kendim yaşamış gibi okudu her cümlesini.
![]() Tüm ekibi kutlarım çok güzel bir av olmuş sizler için,en kötü avınızın böyle neşe içinde geçmesi dileklerimle.... ![]()
Manisalı Öner 1973/Manisa 0 535 5875786 ''Sürküler dışı balıkları geri iade et '' Zamanını balık aramakla değil Balık yakalamakla geçir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() tebrik ederim kardeşim
![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
15 Haziran 2011 Çeşme Raporu | Raif Yelkenci | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 26 | 19-06-2011 23:24 |
14.06.2011 Sığacık mercan keyfi | Balikci Alp | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 19 | 17-06-2011 08:09 |
Sığacık, Deprem Raporu 06.02.2011 | ibrahimz35 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 12 | 14-02-2011 10:02 |
7 haziran Gümüldür. | mufi | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 21 | 08-06-2007 19:20 |
2 Haziran | balic | DENİZ AVI KARADAN | 9 | 05-06-2007 07:26 |