Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 31-10-2011, 14:21   #1
Sargoz35
Tayfa

Sargoz35 kullanıcısının avatarı

Varsayılan Poyrazlı Bir Gecede,Çipura ve Sargoz Esintisi 29-30 Ekim 2011

Sevgili arkadaşlar,değerli dostlar hepinize merhaba ;
Geçen hafta ki avımızın devamını bu hafta sevgili Aşkın abim ile beraber gerçekleştirdik.Aramızda sevgili İshak Ballıca Hocamızı da görmek istiyorduk fakat,bir arkadaşının düğününe gideceği için bizlerle birlikte olamadı,inşallah başka bir avda beraber olacağız kendisiyle.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Aşkın abim ile beraber cumartesi akşamı saat 21:00 de Menemen'de,yemcimiz Kemal abinin yerinde buluştuk,yem olarak iri madyalardan 150 adet madya
ve gerekli malzemeleri tedarik ettikten sonra,avlak yerine doğru yola koyulduk.
Aşkın abim ile birçok kez av yapmamıza rağmen istenilen balıkları daha önce yakalayamamıştık,fakat ben bu sefer ona sargoz ve çipura yakalatmak için söz vermiştim.Sözümü de tuttum şükürler olsun...

Saat 22:00 de avlak yerindeydik,rüzgar oldukça sert esiyordu,belli ki bu akşam kamışlarımızda balık vuruşlarını biraz zor hissedeceğiz.Hazırlıklarımızı yapıp oltalarımızı yemledik ve bir bir kamışlarımızı o meşhur avlağımızın derinliklerine yolladık...İlk başlarda balık bu merada ender vurur oltalarımıza ve başladık sabırla beklemeye...

İlk vuruş Aşkın abimin oltasında belirdi ve güzel bir tasma ile o meşhur sargozu nihayet yakalamıştı – işte budur,bundan sonra isterse balık gelmesin yakaladımya sargozu gerisi boş -yapma Aşkın abi gece daha nelere gebe dur bakalım...Arkasında benim oltalardan biri selamı çaktı,aynı zamanda bende tasmayı çaktım,balık güzel kafa atışları ile geliyordu oda ne bende güzel bir paşa ile açılışı yapmıştım hadi bakalım avımız kanlı olsun...

Aşkın abim sargozundan sonra bir de güzel kallavi karagöz ekledi arkasına – ooo kardeşim burası güzelmiş yahu şu karagöze bak daha ne isterim ki... - daha paşa gelecek Aşkın abi dur bakalım...Bu gece saatlerde bir saat geri alınacak,ekstradan bir saat daha av yapacağız,gece güzel olacak kendini belli etti... Rüzgar iyice hızını arttırmış ve biz de kat kat giyinmeye başlamıştık,hava ne kadar bizi zorlasada,balık geldiği sürece hiçbir şey bizi etkilemiyordu,muhabbet esnasında da bazılarının kulaklarını çınlatıyorduk

Aşkın abim telefondan arayanlara canlı canlı yayın yapıyordu,İshak abim belki de halay çekiyordu şimdi düğünde,bizim düğünümüzde ki halayda,deniz kıyısında sargoz ve çipuralar ile çekiliyordu
Saat 01:00 olmuş rüzgar da etkisini yitirmeye başlamıştı.Şimdi kamışlarda ki hareketlilik daha iyi belli oluyordu,harami balık da kaybolmuştu.-Aşkın abi bak bu saatten sonra pür dikkat ona göre,geçit başlayacak dikkatli ol...-Ayıpsın kardeşim geçsinlerde görelim bakalım şunları...demişti ki Aşkın abinin oltalardan biri denize selam durdu,anında tasmayla karşılık verdi oda...-Kardeşim geliyor bu paşa olmalı kafa atışları sert... - hadi abicim gözün aydın çek bakalım paşayı...Evet gelen güzel bir alyanaklı çipuraydı,hey maaşallah...

İyice keyfimiz yerindeydi,balık da yürümeye başlamıştı nihayet.Kamışlar bir bir selama duruyordu,ara da yeme burnunu sokan karagözler kendini kıyıda buluyordu,ama bir kaçı çok aç olacak ki iğneyi gırtlak ötesi yutup,bize zor dakikalar geçirtiyordu...- eh mübarek ne anlarsın bu iğneyi midene kadar yutmaktan illa ki geri dönüşleri de imkansız kılıyordu,yapacak bir şey yok...
Saat 05:00 olmuştu,balıkların tam yaylım saati -Aşkın abi,oltaları yemsiz bırakma...dedim,oltamı dipten kaldıracağım sırada bir ağırlık hissettim.Balık belli ki yemi almış bekliyor öylece -gel bakalım görelim gülcemalini,diyerek çekmeye başladım oltamı...Sargozun yakışıklısı gelmez mi kıyıya güzelll,sargoz da akmaya başladı.

Benim hisseme düşenler

Arkasından bir tane daha yakaladım,bana uzak oltama bakmaya gittiğimde misina boştaydı,dikkatlice makinayı sararken o muhteşem kafa atışını ayaklarıma kadar hissettim.Tasmayı atttım ama yerden balığı kesmek ne mümkün – hadi koçum dön bana hadi.Tam döndürdüm 10 metre sardım zor da olsa,ama o galip çıktı,o meşhur iğneler onun çenesini bile çizmemişti anlaşılan,büyük bir şok yaşadık ikimiz de o dakikalarda,ne yapalım nasip...Gün aydınlanmaya başlamıştı.Seri vuruşlar devam ederken yakalananları kıyıya alıyorduk.Ben hala kaçırdığımın etkisindeyim,bir bebek misali ağlıyordum.Bazen ağlayacaksın ki balık gelecek benim oltalardan birinde hiç ses seda yoktu.Yanına doğru gittim ve misinayı elimle usulca oynattım,yemi kıskanan çipura öyle bir vuruş yaptı ki hemen tasmayı çaktım,bir daha,bir daha çaktım.Oooo oda ne kamış U oldu,hadi koçum gel bakalım bu tasmaları bende yesem direnirim...balık kalama alıyor Aşkın abide pür dikkat izliyordu,bellli ki gelen iyi bir çipuraydı,o çekti ben saldım,o kafa verdi,ben çektim.Birbirimizle birkaç dakika oynadıktan sonra,usulca pistten indirdim kendisini kıyıya....Aşkın abim bir ara gözlerine inanamadı – hadi ya şaka bu - şaka değil abim gerçek bak işte kıyıda paşa,uyan sabah oldu tam tamına 40 cm bir çipuraydı hey maşallah...

Oğlum Çınar,şimdiden çipura avı derslerine başladı

Daha sonra gün aydınlanmasıyla vuruşlar kesildi,oltalarımızı toplarken bir tane de bonusundan sorgoz daha yakaladık ve avımızı sonlandırdık.İkimiz de güzel bir av yapmıştık ve ikimizde mutluyduk.Deniz bize elinden geldiğince kıyak geçmişti yine...Avdan sonra kıyıda gerekli görüntüleri aldık,arkasından güzel bir konu ile inşallah sizlere konuk olduk diye düşünüyorum...Yakın zaman da yine beraber av yapmak dileğiyle Aşkın abim,insanın senin gibi dostu olması ne güzel...
Sevgili arkadaşlar,sizlerde sevdiklerinizle,arkadaşlarınızla,ailelerinizle bu güzellikleri hep beraber yaşarsınız inşallah.Hepinize canı gönülden selamlar,sevgiyle kalın...

** Herşeyi Bilmene Gerek Yok , Haddini Bil Yeter **
Sargoz35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 31-10-2011, 14:37   #2
mst35
Tayfa

mst35 kullanıcısının avatarı

Tebrik ederim kardeşim çok güzel av olmuş yeğenimiz de aşıyı alacak gibi sakin sakin duruyor afiyet olsun yeni avların daha güzel olması dileğimle...

Mesut KAHRAMAN
1976-A rh+
İZMİR-Buca
mst35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2011, 14:43   #3
pendikli balıkçı
Kaptan

pendikli balıkçı kullanıcısının avatarı

Helal olsun bu avın üzerine söz söylenmez.Allah bağışlasın.Çipura Çınar kadar neredeyse.
B Rh(+)

KÜÇÜK BALIK YOKSA BÜYÜK BALIK DA YOK!
pendikli balıkçı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2011, 15:06   #4
Ahmet TARİH
Moderator

Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı

Mehmet kardeşim süper bir av olmuş. Anlatırkenki heyecanını aynen aldım. Anlatımda bir o kadar akıcı ve heyecanlı. Balıklara gelince, sözün bittiği yerdeler. Altına tek kelime ile yazılacak şey yorumsuz olmalı.
Amma velakin en güzel kare hiçbir şeye değişilmeyecek tatlılıkta Çınar olmuş.
Allah bağışlasın. Hayırlı bereketli ömürler versin.
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2011, 15:08   #5
gonencsenkal
Kaptan

gonencsenkal kullanıcısının avatarı

Tebrik ederim Mehmet çok muhteşem bir av yapmışsınız hele bu havada şartlar çok zorlar insanı bilirim. Ayrıca bebekte çok tatlı maşallah Allah nazarlardan saklasın
Eski 31-10-2011, 15:36   #6
cngerol
Miço

cngerol kullanıcısının avatarı

mehmet herşey çok güzel tebrik ederim daha iri çipuralar alırsın inşallah.
rastgelsin
cngerol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2011, 16:05   #7
TUĞYAN
Kaptan

TUĞYAN kullanıcısının avatarı

Mehmet kardeşim sen balığın büyüğünü zaten yakalamışsın allah analı babalı büyütsün nazar deymesin paylaşımın çok güzel güzel av olmuş darısı başımıza rasgelsin
Eski 31-10-2011, 16:07   #8
Ege Demirağ
Kaptan

Ege Demirağ kullanıcısının avatarı

tebrik ederim darsı başıma bana hiç okadar büyük çipra nasip olmadı olsa olsa 300 gram

2 sorum olacak tasma, ve kalama terimleri nedir acaba ??

KÜÇÜK BALIKLARIMIZI ÖLDÜRMEYELİM,DENİZE GERİ BIRAKALIM !!
Ege Demirağ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2011, 16:09   #9
Ege Demirağ
Kaptan

Ege Demirağ kullanıcısının avatarı

pardon necati hocamızın paylaştığını şimdi gördüm özür dilerim .

KÜÇÜK BALIKLARIMIZI ÖLDÜRMEYELİM,DENİZE GERİ BIRAKALIM !!
Ege Demirağ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-2011, 18:25   #10
Murat ÇAKMAKÇI
Üstad

Smile

Mehmetim eline koluna sağlıkiyi geldiler MAŞALLAH devamını dilerim iğnelerin keskin olsun
Murat ÇAKMAKÇI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları