|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() 6 çorba kaşığı zeytin yagını fırın tepsisine veya cam kaseye dökünüz ve yağın her tarafa yayılmasını saglayınız. Ardından 4 adet orta boy kuru soğanı dilimleyiniz ve yarısını yağın üzerine yerleştiriniz. Ardından 1 kilogram temizlenmiş yıkanmış iri istavritleri soğanın üzerine yerleştiriniz. Kalan soganı da tekrardan balıkların üzerine yerleştiriniz. Ve 3 tatlı kaşığı tuzu balıkların üzerine serpiştiriniz. Ardından 5 adet domatesi daire şeklinde kesiniz ve balıkların üzerine yerleştiriniz. Ardından 3 adet ince dilimlenmiş limonu koyunuz, son olarak geride kalan 6 çorba kaşığı zeytin yağını da ilave ediniz. İşlem tamamlandıktan sonra tepsi veya cam kaseyi Alüminyum folyo ile iyice sarınız. Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz. Afiyet olsun..kyn:nurideniz Not: arzuya göre soganın üzerine 3 demet ince kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz.
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İstavrit Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2011 01:20 |
Samsun İstavrit? | sariseko55 | DENİZ AVI KARADAN | 3 | 02-10-2010 15:38 |
İstavrit balığı | MAVİ FENER | FOTOĞRAFLARIMIZ | 0 | 19-07-2009 20:38 |
Karga Vs İstavrit | Gazi | Videolar | 5 | 11-09-2008 14:44 |
İstavrit avı | Gazi | DENİZ AVI KARADAN | 3 | 31-07-2007 21:03 |