![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Selamlar;
cumartesi sabah suyuna balığa çıkacağım inşallah ![]() daha önce pek sardalya kullanmadım aslında, daha çok diğer yemlerle avlandım. o açıdan sardalya hazırlanışı ile ilgili tecrübelerinizi öğrenmek isterim.
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Sardalya taze olmalı...Rastgele...
|
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() sanırım yanlış ifade ettim
![]() yani taze sardalyayı tuzlayarak mı, yoksa olduğu gibi birşey yapmadan mı kullansak daha iyi sonuç alırız demek istemiştim. bu arada çımacı olmuşum ![]() ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Ben taze sardalyayı tuzlayarak kullanmadım hiç...Ne sonuç verir bilmiyorum.
|
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() sardalyayı çok taze ve tuzlanmamış olarak kullanın.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() çok teşekkürler...
arkadaş sardalyaları alıp tuzlamış bile maalesef
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Eğer, kalın tuz kullanılmış ve balığın suyunu gazete kağıtı ile alınmış ise , geçen bu sürede sadece derisi sertleşecektir,ama içi gene yumuşak kalacaktır.Şayet derin suda kullanılacak ise sertleşmesinde fayda vardır,çünkü küçük balıkların didiklemesinden dolayı iğneden çıkma olasılığı azalacaktır.Verim alırsınız merak etmeyin ,yeter ki balığın yerine düşün ,rastgelsin,sevgilerimle
__________________
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() selamlar tekrar...
verim almaya aldık ama balıklar istediğimizi gibi değildi maalesef mükemmel havaya rağmen foça'da ne kadar isparoz varsa yakalayıp döndük ![]() bugün balıkların resimlerini yükleyeceğim bir aksilik olmazsa. kısmet bir dahaki sefere artık çipuralar ve mercanlar için... yorum yapan herkese çok teşekkürler...
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Merhaba konu biraz eski ama size tavsiyem, balığı fileto şeklinde kesin kayatuzu kullanarak gazeteye sarın. suyunu çektikten sonra dilediğiniz büyüklekti parçalara kesin ve avlanın..bol şans
__________________
Can / Antalya / 1970 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar sardalya ile tekneden balık avlamak için benim abilerimin izlediği yol şu: Sardalya mümkünse sabah suyu balığı olmalı.Yani pulu üstünde kütür kütür olmalı.Bizler güzelbahçe 1 nci limandan sabah kantodan bir kasa sardalya alıp paylaştıkdan sonra,buzumuzu alıp tekne başına varıyoruz.Demir alıp avlanacağımız yere giderken de yolda bildiğimiz su kovasının içinde deniz suyunda açucumuzla balığı fazla hırpalamadan pullarını temizlemeye çalışıyoruz.Bir kaç defa suyunu tazeleyip aynı işlemi yaptıktan sonra balıkların üstüne yaklaşık 1/3 paket kalın tuz dökün,üstüne deniz suyu ve bir iki parça buz koyarsak avımız bitinceye kadar balık bozulmadan kalıyor.Balıkların konduğu kabdan iytiyaç kadar balık çıkarttığımız için geriye kalanlar sert ve diri olarak kalıyor.Yoksa denizin ortasında sıcakta sardalya açıkta kalısa merhem gibi olur.Ayrıca tekneci abilerim derki iyi balık sardalya ile avlanır.
Kıyıdan sardalya kullanacağım zamanda İzmir kaynarpınarda veya izmir Dalyanda gece yarısı gırgırlar yanaşır.Onlardan alınacak sardalya da saatlik cam gibi balıktır.Gerek 3 lü köstekde gerekse dib kıbrısında veya seyyar kurşunlu tek iğneli takımda taze sardalya iyi sonuç verir.Tuzlanmış ve gazeteye sarılmış sardalyada ben ne yalan söyliyeyim pek netice alamadım. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki,bundan 5-10 sene önceki avlar ve balık bolluğu asla yok diyebilirim.Bu hem tekne ile urla karşısındaki çiçek-pınarlı-pita feneri ve hekim adaları dahil; hemde kıyı balıkçılığında... Herkeze bol şanşlar ve rastgelmesi dileğiyle.... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sardalya ve kullanımı hk. | Güven ÖZYELDAN | Sardalya, Akyem | 19 | 01-01-2011 18:18 |
Özel olarak yapılan resim | MAVİ FENER | FOTOĞRAFLARIMIZ | 0 | 20-07-2009 20:22 |
Hamsi,sardalya ve İstavrit avcılığı yasakları ( Mad:18 ) | MAVİ FENER | Resmi Avcılık Duyuruları | 0 | 14-07-2009 11:14 |
SARDALYA (Sardina pilchardus) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 0 | 20-01-2006 18:38 |
SARDALYA (Sardinella aurita) | Taygun KOCABIYIK | Deniz Balıkları | 0 | 20-01-2006 18:32 |