|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Merhabalar
29 ekim günü çeşmede yaklaşık 2-2,5 kiloluk bir ahtapot yakalamıştım. Daha önceden ayağımıza gelipte hazır yediğim için nasıl ayıklanır nasıl yapılır edilir bilgim ve fikrim yoktu. Eh annemde pek balıklarla haşır neşir olmayı sevmediği için iş başa düştü. Bu çabalarımı, ahtapot yakalayıpta nasıl pişireceğini bilmeyenle yol göstermesi açısından anlatmayı uygun gördüm ![]() Öncelikle ahtahotu öldürmek çok basit tabi siz onu öldürürken o savunmasız olarak kuzu gibi durmuyor elinize kolunuza yapışıp engel olmaya çalışıyor kolların birleştiği yerde tam kafasının altında dişleri var kendimizi bundan korumamız lazım. Nasıl öldürürüz sorusuna cevap ise gayet basit gözlerinin arasına bıçak sapladığınızda yavaş yavaş 1-2 dakika içinde hareketsiz hale geliyor. Balığın yumuşaması için taşa çarptırmaya vs. gerek yok. Ben iki hafta derin dondurucuda sudan çıktığı gibi beklettim. Çözüldükten sonra ilk olarak kafasının arkasındaki deliği kapatan bir et parçası var bunu kestikten sonra kafasını ters çevirip iç organlarını temizledim. Bu iç organları çıkarttıktan sonra gözlerin üstünden kafayı keserek gövdeden ayırdım. Bu kısımla işimiz bitti. Daha sonra gözlerin altından keserek gözleride ayıklamış oldum. Son olarak kolların birleştiği noktanın tam ortasındaki ağız bölgesindeki papağan gagasına benzeyen yeri ben kabak oyar gibi oyarak temizledim. Ayıklama işi böylece son buldu. Düdüklü tencereye ahtapotu atıp yaklaşık 1 saat kadar haşladıktan sonra süzgüye çıkarttım. Üzerindeki vantuzları ve derileri çok kolay şekilde elle soyuluyor. Onlarıda soyduktan sonra pembe-beyaz eti kaldı. Ben bunu ne yapsam diye düşündükten sonra salatasını yapayım kolay yoldan dedim. Aslında domatesli sote şeklinde yapacaktım fakat biraz kalabalık olduğumuz için yemek değil de salatanın daha uygun olacağı kanısına vardım. Ahtapotun kollarını ve kafasını ufak ufak kestikten sonra 1 limon yaklaşık 1 kahve fincanı zeytin yağını karıştırdım bunun içindede tuzu erittim ve üzerine bir güzel gezdirdim. Yağı ve limonu çekmesi için yaklaşık 1 saat bekledi. Süslemeye vakit bulamadan arkadaşlarım sabırsızlıkla yemeğe oturduğundan dolayı görüntüsü pek güzel olmadı ama süsleme kısmı size kalmış artık ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Taygun kadeşim bizde ahtapot tuttuğumuzda ya bilen birine veriyoruz yada denize iade ediyorduk. İlk yakaladığım ahtapotu senin dediğin gibi yapmayı deneyeceğim.
Saygılar.
__________________
İbrahim ZARALIOĞLU 1974 A RH + Bornova / İZMİR [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Sevgili Tago
bizdede hemen hemen aynı işlemler sadece düdüklüdeki haşlama suyuna 1-2 çay kaşığı karbonat ( içme sodası ) ekliyoruz. hani lokum gibi diye bir deyim var aynen öyle oluyor. bide ben kızartıyorum hafif pembeleştimi, deyme tadına afiyet olsun. Senin tabaktakilerde gayet güzel duruyor. hiç öyle mütevazilik falanda yapma süsü de yerinde. Selamlar Saygılar.
__________________
Huzuru bulduğum ve mutlu olduğum yer.... deniz. Oğlum ve ben sizi seviyoruz. Ender ÇAM 1966 A Rh + İzmir-Balçova 0 232 459 24 10 0 507 747 63 32 endercam35@gmail.com ender.cam@windowslive.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() afiyet olsun Taygun... benim biraz içim acıdı ama olsun
![]()
__________________
Alper 23/08/1978 İskenderun ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() taygun süper olmuş eline sağlık ağzımızı sulandırdın.
__________________
AKAY UZEL İSKENDERUN 13-07-1978 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Lampuka Pişirme Tarifi | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 12 | 31-10-2007 17:06 |
Ahtapot Salatasi | tuncayterzioglu | Balık Yemekleri | 7 | 13-09-2006 16:28 |
Ahtapot Salatasi | aserkansatı | Balık Yemekleri | 4 | 29-10-2005 23:05 |
Ahtapot Yahni | aserkansatı | Balık Yemekleri | 7 | 27-10-2005 03:08 |
Ahtapot Izgara | aserkansatı | Balık Yemekleri | 5 | 22-10-2005 05:50 |