Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-01-2012, 13:48   #1
Çağatay
Miço
 
Çağatay kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 15.09.06
Şehir: İzmir
Yaş: 54
Mesaj Sayısı: 139
Varsayılan Yeni yılın ilk avı, ilk levrekler...






YENİ YILIN İLK AVI…İLK LEVREKLER…
VE İLK TROFE LEVREĞİM


Merhaba arkadaşlar.

Cumartesi günü arkadaşlarla birbirimizin yeni yılını kutlarken, aynı zamanda acaba pazar günü bir av yapar mıyız diye konuşmuş, ancak malum yılbaşı gecesi ertesi olması sebebi ile kesin bir şey konuşmamıştık.

Kendi adıma yılbaşı gecesi geç vakitlere kadar oturmayıp hatta erken denebilecek bir saatte yattığım için Pazar sabahı erkenden kalktım. Poseidon rüzgar raporuna baktım, 4-6 kuzeyli rüzgar veriyordu. İçimden tam havası levreğin dedim. Evde otur otur vakit geçmek bilmedi. Ancak, insanları rahatsız etmemek adına öğle saatlerine kadar kimseyi aramadım. Öğlen önce arkadaşım Anıl beyi aradım. Durumuma bakayım ben sana bir saate kadar haber veririm dedi. Hemen akabinde İshak beyi (İshak Ballıca) aradım, o dünden razı vaziyette, hazırım gidelim dedi. Bir süre sonra Anıl bey ben de geliyorum deyince, organize olmuş olduk.

Yoldan, mamun temin ettik. Avlak bölgesine vardığımızda kuvvetli rüzgar ve köpük köpük bir deniz bizi karşıladı. Av için oldukça erken denilebilecek bir saatte oltaları denize kavuşturduk. Anıl beyle bende kamış vardı, İshak bey genelde el oltası ile avlanmayı tercih etti. El oltasına pek alışkın olmadığımdan, kıyıdan yemli levrek avı için aldığım yeni kamışımı ilk defa deneyecektim. 2,70 boyunda, oldukça sert uçlu, 190 gram atarı olan, oldukça hafif, karbon bir kamıştı. Bu kamışı yine oldukça hafif olması sebebi ile at-çek avlarında tercih edilen Ryobi Ecusima 4000 makine ile kombine ettim. Böylece aşırı rüzgarlı havada boyu kısa olan kamışa hakim olabilecek, dalgada sürüklenmeyen ağır kurşunu atabilecek ve en önemlisi kolum yorulmadan uzun süre elde beklemeli av yapabilecektim.

Bir süre sonra ilk levrek İshak beye denk geldi ve açılışı yapmış oldu. Yaklaşık 600-700 gram bir levrekti.

İshak bey ve ilk levreği.


Bir müddet sonra ortak arkadaşımız Kaya bey arabası ile çıkageldi. O da oltalarını suya kavuşturdu.

Kısa süre sonra, benim kamışta bir asılma hissettim, olması gerektiği tasmaladıktan sonra mücadele başlamıştı. Makinenin kalomasını gerektiği kadar açıp, hiç acele etmeden balığı kıyıya almayı başardım. O da yaklaşık kilo civarı bir levrekti.

İshak beyin ardından ben de balığı almayı başardım.


Avdan görüntüler, sabırla beklerken.


Anıl bey


Bekleyişimiz devam ederken, at-çek yapan bir arkadaş da bizim biraz ötemizde balığını aramaya başladı. Ona son dikkat ettiğimde elindeki çuvala balığını yerleştirmişti bile. Hava kararmaya yakın meradan ayrıldı.

Biz sürekli yemleri tazeleyip sabırla beklemeye devam ediyorduk. Bu bekleyiş bir süre sonra İshak beyde meyvesini verdi ve bir öncekinden daha iri tahminen bir kilo civarındaki levreği başarı ile kıyıya aldı.



Bu süre zarfında Kaya beye de bir mırmır denk geldi.

Hava karardıktan sonra bir yandan sert esen rüzgara karşı dayanmaya çalışıp diğer taraftan elde kamış beklerken oldukça kuvvetli bir asılma ile karşılaştım. Hiç boşluk vermeden kamışı kaldırdım, balıkla karşılıklı bir mücadeleye girdik, ip çekme oyununda olduğu gibi birbirimize fazla yüklenmeden tartıyorduk, balığı dengeye getirdikten sonra sarma koluna ilişmeden kaloma ayarına davrandım, uygun kalomayı bulduğumu düşündüğümde , sakin hareketlerle kolu çevirmeye başladım. Ben bir yandan kolu çeviriyorum o da diğer yandan gelmeyeceğim diye direniyor, her direnişinde küçük dev dediğim Ryobi'nin kaloma mekanizması cız cız ötüyordu. Bir müddet mücadeleden sonra balığı dalgaların arasında yansımasından seçebildim, adeta nutkum tutulmuştu, esaslı bir pehlivan ile karşı karşıyaydım. Dalganın yalayıp küçük tümsek yarattığı kıyı şeridine kadar balığı çektim, ancak hayvan kuma sürtünmeye başlayınca makinenin açık olan kaloması boşa dönmeye başladı, yanımda kepçe olmadığı için kamış misinası elle tutup, çok az bir mesafe daha hayvanı çok yavaşça sürükledim, ani bir hareketle kamışı bırakıp, balığın yanına atladım, kucaklayıp emniyetli kısma attım ve İshak beye fotoğraf makinesi diye seslenmeye başladım. O an benim için müthiş bir mutluluktu. Bugüne kadar yakaladığım en iri levrekti. Av dönüşü ölçüm ve tartım işlemini yaptığımda, bu canavarın, 64 cm boyunda 3.18 kg. ağırlığında olduğunu görmek beni daha da mutlu etmişti.

64 cm. boy, 3.18 Kg'luk kuzu.


Yaklaşık saat 20.00 sularında, o ana kadar şansı dönmemiş olan Anıl bey pes edip izin istedi ve avlaktan ayrıldı. Aslında biz avdan tatmin olmuştuk, ancak oldukça bol olan yemlerimizin hatırına bir müddet daha kalalım dedik. Ben o saatten sonra işi zevke dönüştürdüm. Olta atmaktan çok İshak beyin yanında muhabbete başladım. İshak beyin bırakma yaptığı kamışı, tam sohbetin en koyu anında yerinden uçtu, onda o an el oltası olduğu için müdahale edemedi kaldı ki olta tuttuğu elinin parmağı da önceki levreğin sırt dikeninin batması yüzünden kanıyordu ve peçete sarılıydı, ben fırlamak zorunda kaldım ancak makinenin sarma kolu bana göre ters tarafta olduğu için yeterince seri davranamadım ve balığı kaçırdık, hiç üzülmedik, nasip değilmiş dedik zira keyiflerimiz yerinde idi.

İshak bey bir süre sonra üçüncü levreği de aldı. Bu pehlivan da güzel bir balıktı, kilo üstüydü.



Saat 22.00 suları avı sonlandırmaya karar verdik, zira Anıl bey arabası ile ayrıldığı için toplu taşıma vasıtaları ile geri dönecektik. İn, bin, aktarma derken dönüş vakit alacaktı ve ertesi gün mesai olduğundan vakitlice evde olmak durumundaydık. Hedeflediğimiz avı da gerçekleştirmiştik, bu yüzden de daha fazla kalmanın anlamı yoktu.

İshak beyin levrekleri kıyıda ve evde toplu halde.




Benim levrekler, evde toplu halde.


Daha iyi avlar sizlerin olsun.

Aşağıda İshak beyin avımızla ilgili bir video çalışması var. İyi seyirler.
__________________
Çağatay Yılmaz. İzmir.1970

Bu mesaj en son " 02-01-2012 " tarihinde saat 17:47 itibariyle Çağatay tarafından düzenlenmiştir....
Çağatay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 02-01-2012, 13:53   #2
ishak BALLICA
Kaptan
 
ishak BALLICA kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 25.05.07
Mesaj Sayısı: 343
Varsayılan

Sevgili dostlar, aşağıda da bu av anımız ile alakalı olarak kısa bir video çalışması yer almaktadır.

Ortam karanlık olduğu için görüntü kalitesi pek iyi olmasa dahi, bizlerin yaşamış olduğu güzel anları siz dostlarımıza da bir nebze olsa yaşatması dileği ile rastgele..


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ERROR: If you can see this, then [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] is down or you don't have Flash installed.
__________________
ishak BALLICA

1963-izmir


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ishak BALLICA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 13:59   #3
tolgaserap8890
Oltacı
 
tolgaserap8890 kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.12.11
Yaş: 46
Mesaj Sayısı: 36
Varsayılan

derya kuzusu diye bir tabir vardır sanırım bu tabiri hak ediyorsunuz.
__________________
0(RH)+
Tolga GÜMÜŞ
1978
ÇİĞLİ / İZMİR
TEL: 0554 542 83 73
Kimya Müh.
tolgaserap8890 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 14:01   #4
ferdi demir
Tayfa
 
ferdi demir kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 01.08.11
Yaş: 49
Mesaj Sayısı: 212
Varsayılan

Anlatım ve av tek kelimeyle mükemmel olmuş , İshak ustayada selamlar..
bugüzel paylaşım için teşekkürler..
__________________
FERDİ DEMİR
İZMİR / BORNOVA
1976

cep:05546467803
ferdi demir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 14:05   #5
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.
 
Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 30.08.05
Şehir: İzmir...
Mesaj Sayısı: 3.158
Varsayılan

Hey maşalllahhh 2012 biraz güzel geldi sanırım sizler için
Çok güzel balıklar, çok güzel sohbet, çok güzel dostluk hepinizi tek tek tebrik ediyorum güzel abilerim
Daha irilerinin daha güzellerinin yine aynı sohbet ortamında sizlerle olmasını dilerim
Elinize balıklar çok yakışıyor
__________________
0 Rh (+)
ANIL ÜNALAN
EŞREFPAŞA/İZMİR
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 14:12   #6
TUĞYAN
Kaptan
 
TUĞYAN kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.06.10
Mesaj Sayısı: 362
Varsayılan

Ishak abi elinize sağlık bu yıl bol levrekli geçecek heralde
__________________
Kubilay
1972 / İzmir
TUĞYAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 17:11   #7
muratdogan
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 24.05.11
Mesaj Sayısı: 473
Varsayılan

Çağatay bey anlatım bir harika.
Avınız da daha bir harika.
Levrek yeni yılda balıkçıların yüzünü güldürecek galiba.
Diğer balıklardan hayır yok zaten.
...
Anlatım , video ve bize yaşattığınız görsel şölen için teşekkürler.
muratdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 17:13   #8
muratdogan
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 24.05.11
Mesaj Sayısı: 473
Varsayılan

Alıntı:
ishak BALLICA tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sevgili dostlar, aşağıda da bu av anımız ile alakalı olarak kısa bir video çalışması yer almaktadır.

Ortam karanlık olduğu için görüntü kalitesi pek iyi olmasa dahi, bizlerin yaşamış olduğu güzel anları siz dostlarımıza da bir nebze olsa yaşatması dileği ile rastgele..


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ERROR: If you can see this, then [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] is down or you don't have Flash installed.

Abi yapmışsın yine yapacağını.
Bu işten şu sonucu çıkarıyorum.
Senle av bir harika ve kısmetlisin.
Anlatım ve video için ayrıca teşekkür ederim.
Selamlar...
muratdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 17:18   #9
avlar
Kaptan
 
avlar kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.10.10
Şehir: İzmir/Karşıyaka
Mesaj Sayısı: 425
Varsayılan

İnanılmaz güzel anlatım ve süper bir av
__________________
Tamer AVLAR
İzmir Karşıyaka
A RH(+)
avlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-01-2012, 22:25   #10
ishak BALLICA
Kaptan
 
ishak BALLICA kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 25.05.07
Mesaj Sayısı: 343
Varsayılan

Alıntı:
muratdogan tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Abi yapmışsın yine yapacağını.
Bu işten şu sonucu çıkarıyorum.
Senle av bir harika ve kısmetlisin.
Anlatım ve video için ayrıca teşekkür ederim.
Selamlar...
Sevgili Murat ım, aslına bakarsan ben işi, artık görsele ve paylaşıma döktüm diyebilirim.Zira artık bu tür şeylerden haz alıyorum.

Ben tutmuşum, veya arkadaşım tutmuş artık benim için fark etmiyor.Haa, bu demek değil tabiki ben balık tutmayı unutuyorum..Eh biraz ilgi ve alaka ve biraz emek ile tabiki bana da bir şeyler denk geldiği oluyor.

Ama ben emek verdiğime inandığım bu dostlarım ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Ve tabiki de av esnasında yaşanan duygu ve mutluluk selini de siz dostlarıma da aktarmaya çalışıyorum.

Hep derim ya...Azıcık dahi bunu yapabilmiş isem, ne mutlu bana...Her şeyin gönlünce olması dileği ile sevgilerimle...
__________________
ishak BALLICA

1963-izmir


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ishak BALLICA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yeni yılın ilk paşası CEMAKO DENİZ AVI KARADAN 15 30-03-2012 22:08
yeni yılın ilk misafirleri karagöz DENİZ AVI (TEKNEDEN) 23 14-01-2011 07:44
03.09.06 sasi ile levrekler. ykmk FOTOĞRAFLARIMIZ 5 05-09-2006 20:08
Etobur Levrekler mustfer TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 7 12-12-2005 07:36


Saat 13:20.