Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 10-02-2012, 14:10   #1
CEMAKO
Tayfa

Varsayılan Bu zamanda levrek avı yapmak doğru mu

Arkadaşlar merhabalar
Ben Levrek avının her türlüsünü yapmayı gerçekten çok seviyorum özellikle son bir yıldır at-çek spin avcılığına çok merak sardım ve bu benim için gerçekten bir tutku oldu. Ayrıca bilenler bilir trofe niteliğinde nasiplerim de oldu.
Yalnız en son gerçekleştirdiğim levrek avında levrekleri temizlerken inanın içerisinde 1 - 1,5 kgr. ağırlığında 2 tüp yumurta bu levreklerin arasında karnı şiş olmayanlar da vardı ve bunu erkek zannedip karnını sıktım beyaz renli bir sıvı çıktı bunda yumurta yok dedim ve temizlerken bu hayvanın içerisinden de yumurta çıktı bu arada son bir kaç haftadır bu hayvanların üreme zamanlarını araştırıyorum akdeniz levreğinin yani bizim karasularımızdaki türlerinin yumurtlama zamanları ocak ayında başlatıp mart ayının sonunda tamamlanıyormuş. yaklaşık olarak 3 - 4 haftadır ava bu soru daha önceden de aklımı kurcaladığı için levrek avına da gitmiyordum.
Evdeki stoklar tükenince bu sabah saat:06:00 civarında İzmir buca daki balık haline gittim her gün onlarca ton balığın geldiği balık halinde “bir tane deniz levreğine rastlayabildim.” Baktım hayvanın karnı davul gibi yani yumurta dolu her zaman balık aldığım yer fiyatını da gayet makul bir seviyeye çekti ama kusura bakma ben bunu yumurtalı diye almıyorum dedim. Abi sen böyle yapmazdın dedi. Bir şey söylemeden ayrıldım.
Bugün balık halinde gördüğüm bu manzara gerçekten benim vicdanımı rahatsız etti kendi kendime kızdım neden bu dönemde av yapıyorum neden bu hırsıma yeniliyorum diye inanın uzmanların ve diğer duyarlı arkadaşların dediği doğru biz böyle gidersek torunlarımıza deniz balıklarını fotoğraflardan gösterecek hale hızlı adımlarla yaklaşıyoruz.
Ben bu avı bırakacak mıyım hayır. Sadece Ocak ve mart ayında Levrek avcılığının her türlüsüne ara veriyorum ve limitlere daha çok uyumlu olarak 01 nisan tarihinden sonra devam edeceğim.
Sizleri sıktıysam kusura bakmayın.
Ama durum gerçekten vahim içimden geçenleri aktarmak istedim.
Teşekkürler
Sponsored Links

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları