Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 26-12-2005, 04:56   #1
rüzgar2
Kaptan
 
rüzgar2 kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 17.12.05
Mesaj Sayısı: 976
Varsayılan Balık Pastırması

Lütfen Dikkat:ALINTIDIR
Balık pastırması Ege’nin büyük balıklarından “akya”dan yapılıyor. Akya’nın en önemli özelliği 50 60 kilo ağırlıkta olması, yani sığır filetosu kadar iri pastırmalık parçalara ayrılmasının yanı sıra, etinin çok yağsız oluşunun, kurutulup pastırmaya dönüştürülmeye çok uygun düşmesi
Balık pastırmasının ağızdaki kıvamı diri ve üzerine sürülen çemenin aromatik olması gerek Sarımsak ve kırmızı biber de diğer baharatlarla karışınca ağızda baskın bir tad bırakmalı. Balık pastırması kuş gömü kadar yumuşak olmalı ve tuzu iyi ayarlanmalı. Dahası et tuzda dinlendirildikten sonra çemenlenmeli ve kurutulmaya bırakılmalı. Ayrıca balık pastırmasından da sığır pastırmasında olduğu gibi hayvanın çeşitli bölgelerinden farklı kalitede pastırma elde edilebilinir. Balığın kuyruğa yakın kısımları daha kaslı ve sert olduğu için en iyi pastırma sırttan çıkar. Karnına doğru inildiğinde etin kıvamı gevşer ve pek makbül sayılmaz.
Restoranlar bu işin teknik sorununu çözmüşler ve her geçen gün birbirinden leziz balık pastırması yapmayı başarmışlar. Bir yandan da pastırmayı çiğ olarak servis etmek dışında farklı pişirme denemeleri de yapmıyor değiller. Şimdiden kağıtta balık pastırması menülere girdi bile. Balık pastırmalı yumurtanın bizim için pek olmasa da, en azından, sabahları kızarmış balıkla kahvaltı eden Japonlar için çok uygun bir spesiyalite olduğunu söyleyebiliriz.

Bu mesaj en son " 26-12-2005 " tarihinde saat 05:19 itibariyle rüzgar2 tarafından düzenlenmiştir....
rüzgar2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 13:55.