Cuma akşam başlayıp, pazar sabah saatlerine kadar süren yıldız ve poyraz yönlerinden esen kuvvetli fırtına nedeni ile Çeşmealtı sığ liman tarafında çok sayıda tekne battı ve zarar gördü arkadaşlar.
Cuma günü poseidon verilerini gördükten sonra ani bir kararla Çeşmealtı'na gidip teknemin poyraz yönünden kıç tarafını tutacak şekilde, ortadaki ana kütüğe kontra palamar bağlamıştım iyi ki de yapmışım. Zira teknemin iskele kıç tarafındaki baba kopmuş onun bağlı olduğu köşedeki küpeşte tahtası da parçalanmış, tekneyi kontra ip tutmuş. Yaklaşık 250 kiloluk beton tonozum bir miktar taramış, tekne tahta iskeleye yaslamış iskele tahtalarının uç kısımları kırılmış. Kıçtaki krom merdiven tahta iskeleye yaslanma sonucu vidalandığı kaplama tahtasını kırmış. Bu kadarlık hasarla ucuz atlattım diyebilirim.
Limanda bugüne kadar hiç görmediğim sayıda kurtarıcı vinci bir arada gördüm. En son böyle bir afatı evveli sene yaşamıştık.
Çeşmealtı sığ liman tarafında teknesi olan arkadaşlar en kısa zamanda gidip teknelerini kontrol etsinler.