![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() öncelikle bir arasıcak olarak düşünürseniz yemek arası (özellikle balık yemeği) duble porsiyon kalamar tava için 500 gr temizlenmiş ayıklanmış kalamar gerekiyor,kalamarlar halka halka doğranmalı daha sonra bu doğranmış kalamara 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip ovuyoruz bir süzgüde serin bi yerde 1 saat kadar bekletiyoruz bu yumaşaması için gerekli... bir başka soslama ve yumuşatma yönteminde ise 1 gece önceden kalamarları 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı maden suyu ve 1 silme tatlı kaşğı şekerle ovarak bu sosun içinde ertesi güne kadar(12-14 saat) bekletmeniz her iki yöntemde muayyer bir tat için deneyebileceğiniz yöntemlerdir...daha sonra bekleyen kalamarları (kesinlikle yıkamıyoruz direk sosun içinden alıyoruz)2-3 kat serdiğimiz bir kağıt havluya halka şekliyle diziyoruz bitince yine üzerilerine 2-3 kat kağıt havlu serip ıslaklığını alıyoruz(bu çok önemlidir fazla yaş lık olursa pişerken patlar dikkat)daha sonra nemi alınmış kalamarları bolbol unluyoruz hafifçe bir kevgirde silkeliyoruz(dikkat edin çok fazla ununu silkelemeyin hafifce)ve işte en can alıcı kısma geldik pişirme,ben ev de yapacaklara tek bir şık öneriyorum o da ayçiçek yağını 190 dereceye ulaştırabilecek orta boy bir fritöz (restoranlarda bu ısıya ulaştırmak için maltız dediğimiz çok yüksek ısıda çalışan sanayi ocakları ve derin tencereler kullanırız evde bu ısı sadece fritözde uygulanabiliyor)fritözün pişirme sepetine 3 te 1 oranında kalamar koyuyoruz(bu da 2 yada 3 parti de pişireceğimiz anlamına gelir tamamını) ve 3 veya 4 dk(ilk 2 dk sonra arada kızarma durumuna dikkatlice bakın)3.cü veya 4.cü dk da kızarınca(ayçiçeği sarısından az koyu bir renk alınca)pişen kalamarları bir kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın yerken banacağınız sosuda tarif edeyim kısaca 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı yoğurt(susuz kısmından)iyice karıştırın 2-3 damla limon suyu ve 2 -3 sap doğranmış dereotunuda ilave edin ve karıştırın arzu eden bu karışıma 1 diş dövülmüş sarımsak da ilave edebilir, kalamarları bu sosa banarak yerseniz daha bir lezzetli olur
![]() ![]()
__________________
FU@T 1978 tam35 ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Çok güzel bir tarif
![]() Bir fritöz alayım olmazsa sadece kalamar kızartmalık ![]() Teşekkürler tarif için..
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Valla, akşam akşam canım çekti.
Olsada yesek. Gerçekten çok güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
__________________
İbrahim ZARALIOĞLU 1974 A RH + Bornova / İZMİR [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() Canının çekmesi gider ![]() ![]()
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Sağolasın Fuat,
Ben maden suyu,şeker,limonlu suda bekletiyordum,sütle denemedim hiç,en yakın zamanda denerim artık.Birde teknik bir bilgi vereyim size. Yüksek ısıda yağ yandığı ve kanserojen etki yaptığı düşüncesiyle fritöz üreticileri düşük dereceli termostat takıyorlarmış diye duydum.Benim fritöz genişce,elim takım tuttuğu için termostadı azıcık büyüttüm,gerçi fazla yükseltemiyorum (yamulmasın diye ![]() Başınızı ağrıttım kusura bakmayın artık, ben salı pazarına balık almaya gidiyorum,yakalamaya gidemediğimde hazır alayım bari canım çektiiiiiiiiiiiii ![]()
__________________
Önder ALTAN 1963 İŞİ /MEMLEKETİ/ EVİ MANİSA/ iZMİR /ÇANDARLI
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tarif çok güzel ellerine sağlık, yapan biri olsada bizde yesek hiç fena olmaz.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
__________________
FU@T 1978 tam35 ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
__________________
FU@T 1978 tam35 ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
__________________
FU@T 1978 tam35 ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Abi çok canım çekti helal: olsun valla size.
__________________
EVREN TAN 1987 İSTANBUL Yüksek Kimyager B Rh(+) KÜÇÜK BALIK YOKSA BÜYÜK BALIK DA YOK! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kalamar avı.. | Kamil ESEN | Kalamar-Sübye | 21 | 20-09-2011 13:59 |
Kalamar avı | tevez | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 3 | 20-03-2010 13:11 |
Kalamar tava yapılırken dikkat edilmesi gereken konular | santor | Balık Yemekleri | 22 | 09-03-2010 13:33 |
istavrit tava | hakan25 | Balık Yemekleri | 7 | 03-04-2008 19:48 |
Chilli (Acı) soslu Çipura tava | zinebird | Balık Yemekleri | 2 | 14-02-2008 19:55 |