|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Kaynaklara göre 3 çeşit karagöz balığı var arkadaşlar.Asıl karagöz Diplodus Vulgaris, bu bizim bildiğimiz karagöz.
Sivri burun karagöz, Diplodus Puntazzo. Ve egede sargoz diye andığımız (ki latince adı da aynı), Diplodus Sargus. Bu konuyu açma sebebim Marmaradaki arkadaşlarımızla kavram kargaşasına düşmememiz içindir.Zira bizim sargozumuz orada karagöz olarak adlandırılıyor ve tabirleri doğru.O da bir karagöz türü.Bu konuyu çoğunuz biliyorsunuz elbet ama bilmeyenlerimiz olabilir diye belirtmek istedim. ![]() Bu mesaj en son " 12-11-2005 " tarihinde saat 09:35 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() ASIL KARAGÖZ Diplodus vulgaris
Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:17 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() SARGOZ Diplodus sargus...
Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:17 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() SİVRİBURUN KARAGÖZ Diplodus puntazzo
||
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bu konuda hem fikirim sadece değil marmara diğer denizlerimizdede olan balıklar farklı adlandırılıyor
![]() |
![]() |
#6 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Arşivimdeki su altı resimlerinden buraya ne nedir koyuyorum bilgilenmeniz açısından.
![]() BU BİZİM HAKİKİ KARAGÖZ ![]() BU SİVRİ BURUN KARAGÖZ ![]() BURDA İSE KARAGÖZ VE SARGOS BİR ARADA ![]() BURDAN SONRASI İSE 1-2 GÜZEL SARGOS RESİMİ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
Ben yıllar önce Sıtkı ÜNERin Balık Avcılığı ve Yemekleri kitabını okuduğumda şaşırmıştım. Bizim sargoz orada karagözdü ve üstat 2 çeşit karagöz vardır diye yazıp resimlemişti.Biri sivri burun,biri de sargoz (ona göre karagöz)...Bizim asıl karagözün resmi bile yoktu kitapta,dolayısıyla adı da...Ben Marmarada yok herhalde diye düşünmüştüm o zaman...Ama tahmin ediyorum o kitapta dizgi yanlışı sonucu oluşmuş bir olaydı o...Çünkü S.Üner gibi bir usta asla o yanlışı yapmaz diye düşünüyorum... |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
karagöz | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 9 | 09-09-2007 19:48 |
karagöz... | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 14 | 14-07-2007 22:59 |
karagöz... | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 31 | 28-06-2007 17:48 |