|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Merhaba ben kıbrıs ta balık avlıyorum ve en az 2 günde 1 Sokan yakalıyorum ,Bu balık Deniz de yaşar. Aşağıdaki resim bana ait değildir.
Balığın Resmi: ![]()
Deniz Selçuklu 19/05/1997 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bu mesaj en son " 30-07-2010 " tarihinde saat 14:13 itibariyle Deniz97 tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan
|
![]() Kardeşim Bilgilendirme için teşekkürler..
Peki bu balığı yakaladık velevki bize zararı oldu ilk yardım konusunda ne yapmamız lazim?? |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Beni bir kere soktuydu ama zararsızdır.Soktuğu yer yanıyor,benim arkadasımı da soktuydu kanadıydı biraz ve yanıyordu.Ama zararsızdır.
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Üstad
|
![]() Deniz'cim sen yinede dikkat et. O tür balığı yakaladığında elinle tutmamaya çalış..
Birde ne tür balıklar yakalıyorsun onlarıda resimleyip bizlerle paylaşırsan memnun oluruz.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() oldu ki bu balığın zararını gördün paniğe kapılmana gerek yok
![]() çarptığı bölgede 10 15 dakika zonklama yapar.. bu süre içinde yapılması gereken zevk almaya bakmak ![]() ![]()
![]() VeLi GÜRAL 1983 oRh+ ANTALYA since 1903 Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Bu balığın üst yüzgecindeki kafaya yakın ilk diken ile yine kafaya yakın olan alt yüzgecindeki dikende zehir bulunur. Bu zehir insanı öldürmez ama Veli Güral arkadaşımızın dediği gibi bir süre elde yanma ve zonklama olur. Bundan kurtulmanın en iyi yolu eğer yanınızda var ise amonyaktır. Amonyak ile yapacağınız pansuman acıyı kısa sürede yok eder. Ayrıca bu balık yakalaması bence zevkli bir balıktır, çünkü oltaya gelince sanarsınız ki kiloluk bir balık geldi
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() amonyak yoksa idrar olur sanırım
![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() ![]() Eskiden ağlarda bol miktarda çıkardı ağdan ayıklaması problem oluyor.(yaklaşık bir senedir, tekini bile göremedik.) Arada çıkartırken babamı çarpardı. 10-15 dk baya zonklama yapıyor, sonra zaman geçtikçe zonklama azalıyor. Amonyak yoksa, idrar çözümdür. Siz genede dikkatli olun, kişiden kişiye zehirin etkisi farklılık gösteriyor.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Naylon balığı (ateş balığı) (Sargocentrum rubrum) | CaTSiLeNcE | Deniz Balıkları | 20 | 23-11-2012 17:01 |