|
Balık bulucular- Sonar Balık bulucu ve sonarlarla ilgili bölüm... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#181 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Avlandığınız derinlik nedir ? Bir de Hassasiyet ayarlarına bakın, fabrika çıkışı otomatik olarak gelir, siz bu değeri %80-90 a getirin. Ayrıca palet menüsünden dip zemin rengini kahverengi gibi koyu bir renk seçerseniz mevcut balık ikonlarla bir kontraslık oluşacaktır, daha iyi bir görüntü almanızı sağlayacaktır.
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#182 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() erol abi merhaba 6,10 mt fiber teknem var tekneme bir balık bulucu takmak istiyorum bana önere bileceğin bir marka ve model varmı bide montajı hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim tekneyi elden yeni geçirdim şu an suda birtek balık bulucu işi kaldı bide gps olmasını istiyorum ama acaba onu ayrımı alıyım bunun için ayırdığım parta 1000 1500 lira falan yardımıcı olursan sevinirim ..
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||||||
|
![]() Alıntı:
teknen hayırlı olsun, ayırdığın miktara göre daha önce de bahsettiğim gibi fiyat-performans bakımından Garmin i önerebilirim. Lakin avlanma metodlarına göre kriterlerini belirlemelisin.Buna göre de modelini belirlemiş olursun. Örneğin derin sularda avlanmayı amaçlıyor isen sonarın maksimum derinlik ölçme değerlerini dikkate almalısın. Ekran çözünürlüğü,büyüklüğü-küçüklüğü, siyah-beyaz veya renkli ekran oluşu, haritalı-haritasız gibi özellikler fiyatı etkileyen unsurlardır. Sonarla gps in bir oluşu ayrı ayrı almaktan daha ucuza mal olur, ancak beğendiğin iyi bir sonar olmuş ve bütçeni ikisini birden almak zorluyorsa sonarı al geç,Gps içinse birkaç ay ötele derim,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Erol bey gerçekten konuya hakimsiniz.Siz önermeden önce ben de kendimce bazı notlar almıştım.İçinde sizin önerdiğiniz hassasiyeti yükseltme de var.Bu hafta sonu ayarlarıma aşağıdaki düzeltmeleri yapacağım.Bakalım ne olacak.
-Geçiş hızını düşük olarak, -Elle modu ile istenen derinliğe zoom yapmak, -Gürültü bastırma alçak, -Hassasiyet %80-90, -Ping hızı 10 veya daha az, -Sonar seçeneklerinden zoom çubukları seçilip istenen derinliğe ayarlama yapacağım. Tekrar Teşekkür ederim. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() erol abi yardımın için teşekkürler ben zaten çandarlı körfezinde avlanıcam belki biliyorsundur bizim oraları beğendiğim model garmin fıshfınder 400 c ,garmin fishfinder 160c bunlarda gps yok daha dogrusu hiç bilmediğim bir konu bi türlü karar veremiyorum özelliklerine bakıp bir fikir verirsen sevinirim bide bu cihazlarım montajını şimdi yapabilirmiyim acaba tekne suda yoksa seyyar bişeylemi yapıcaz yada bu kadar abartmayıp basit bişeymi alıyım varsa öğle bildiğin basit bi marka türkçe menülü söylersen ii olur formları okuyorum herkes bişeyden şikayetçi okuyunca hepten kafam karışıyo valla ne yapçamı şaşırdım allah aşkına bana bi akıl ver selamlar
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||||||
|
![]() Alıntı:
Kullanıcıların pek çoğu basit modellerle başlamayı sever, lakin zaman içerinde üst modellere geçerler, eskisini belki aldıkları fiyatın yarısına zar zor satıp yenisi için tekrar masrafa girerler, böylelikle başta alabilecekleri cihazı daha pahalıya mal ederler. Bu bir bütçe ve keyif meselesidir, daha önce de bahsettiğim gibi sonardan ne beklediğine bağlı olarak avlanma türüne göre değişkenlik gösterecektir, sevgilerimle
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Erol bey Eagle Cuda 350 S/Map Sonar/GPS Fish Finder combo nasıl bir cihazdır. combo olanlar arasında fiyatı en uygun olanı. balık tanımlama özelliği varmı? kullanım olarak iyi bir cihazmı? zıpkınla balık avı yapıyorum. tercih edeyimmi ne dersiniz? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#188 | ||||||
|
![]() Alıntı:
Tatilde olduğum ancak yazma fırsatı bulabildim, cihaz gayet güzeldir, hele hele bütçenizde yetiyor ise. Tanımlama özelliği vardır, linkte biraz daha detay bilgi bulabilirsiniz, sevgilerimle [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Merhaba Erol bey.Daha önce sizden garmin 400 c ve 160 c ile ilgili bilgi almıştım ama çeşitli sebeplerden dolayı bu cihazları alamadım.Şimdi ise garmin echo 150 almak üzereyim. Bu cihaz hakkında görüşlerinizi ve Siyah beyaz balık bulucu da zemin tonlamaları hakkında bilgi vermenizi rica edecektim?
![]() |
![]() |
#190 | ||||||
|
![]() Alıntı:
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
aynalı sazan için acil yardım lütfen | GreenRoaD | Tatlı Su Balıkları | 4 | 26-08-2009 17:39 |
pita derinlik haritası için yardım lütfen | shark1 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 3 | 12-07-2009 10:24 |
Balık avı ile ilgili tüm linkler | levrek | Balik Avı İle İlgili Tüm Linkler | 30 | 16-06-2009 20:22 |
balık ile ilgili bulmaca anahtarı | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 18-09-2007 21:48 |
Enez'de karadan balık avlayanları buraya toplayalım. | ykmk | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 0 | 18-06-2006 19:36 |