Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Meteoroloji,Navigasyon , Harita ve Denizcilik > Balık bulucular- Sonar

Balık bulucular- Sonar Balık bulucu ve sonarlarla ilgili bölüm...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 25-04-2011, 08:04   #171
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Merhaba Ozan,
benim tercihim Garmin Echo 500c den yana. Çıkış gücü düşük cihazlar, Hızlı seyir sırasında geç veri tazeleme süreçleri veya görüntü kayıplarına neden olur. Ancak faydası olur diye söylemek istiyorum, şayet bütçeni biraz daha zorlama şansın varsa haritalı modelleri de bir incele derim. Çünkü bu tarz cihazları zırt pırt değiştiremediğimizden ve her zaman ihtiyaç olarak karşımıza çıkan seyir haritaların faydası büyük, sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 25-04-2011, 09:23   #172
ozangur
Oltacı

ozangur kullanıcısının avatarı

Alıntı:
levrek tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba Ozan,
benim tercihim Garmin Echo 500c den yana. Çıkış gücü düşük cihazlar, Hızlı seyir sırasında geç veri tazeleme süreçleri veya görüntü kayıplarına neden olur. Ancak faydası olur diye söylemek istiyorum, şayet bütçeni biraz daha zorlama şansın varsa haritalı modelleri de bir incele derim. Çünkü bu tarz cihazları zırt pırt değiştiremediğimizden ve her zaman ihtiyaç olarak karşımıza çıkan seyir haritaların faydası büyük, sevgilerimle
Aslında haklısınız ama GPS'li model aldığımızda da harita için ilave masraf yapmak gerekiyor. Yaklaşık 300 USD civarında bildiğim kadarıyla haritalar. O yüzden vazgeçmiştim. Aslında en baştan beri combo model olan Humminbird 581i almayı planlıyordum ama GPS ve harita işini iphone'a yüklediğim Navionics haritalarıyla çözmeye karar verdim. Bilmiyorum sizin inceleme fırsatının oldu mu mobil uygulamaları ama sanırım benim işimi görür Bu yüzden sadece balık bulucu alayım işimi görsün diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Yoksa 581i combo mu alsam çok kafam karıştı

Risk almayan rısk alamaz
ozangur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2011, 09:57   #173
levrek
Kurucu Üye

Merhaba Ozan,
mobil haritaları mevcut web de dolaşanlar, tarih bakımdan pek güncel değil, ama iş görmez mi görür elbette. Gerek el GPS i veya mobil ile sonar kullanan pek çok arkadaşım kullanım kolaylığı ve rahatlığı bakımından combo cihazlara geçmiş durumda.

Erol ERDOĞAN 1966

Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
Eski 25-04-2011, 10:12   #174
ozangur
Oltacı

ozangur kullanıcısının avatarı

Alıntı:
levrek tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba Ozan,
mobil haritaları mevcut web de dolaşanlar, tarih bakımdan pek güncel değil, ama iş görmez mi görür elbette. Gerek el GPS i veya mobil ile sonar kullanan pek çok arkadaşım kullanım kolaylığı ve rahatlığı bakımından combo cihazlara geçmiş durumda.
Anladım Üstad, bilgiler için çok teşekkür ederim. Mesaj alınmıştır

Risk almayan rısk alamaz
ozangur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-04-2011, 07:45   #175
cekocumcum
Oltacı

cekocumcum kullanıcısının avatarı

gecen gunlerde bahsetmistim erol abi humminbird 570 modelini almistim gecen hafta sonu baliga ciktik cihaz super cok hosuma gitti transduceri iyi sabitleyememe ragmen (portatif oldugu icin) biraz zorluk cektim ama ona ragmen superdi yanliz benim sorum zeminin yapisi nasil cozecegim kayalikmi,camurmu yoksa otmu oldugunu nasil anliyacagim???eyer resimli anlatabilme sansiniz varsa cok iyi ve kalici olur saygilar...
cekocumcum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-06-2011, 14:18   #176
baruter
Oltacı

Herkese iyi forumlar.
Sitenize yeni üye oldum, 6 metrelik teknem var Edremit Körfezinde avlanıyorum.
Teknemi de alalı 1 ay anca oldu

Aşağıdaki linkte olan cihazı daha önce kullanan oldu mu?
Verim alabilir miyiz?
Fiyatı uygun olduğu için meraklanıp alayım dedim, almadan da danışayım dedim..

cihaz :
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

NOT : AVLANACAĞIM YERLERİN DERİNLİĞİ 30-50 METRE ARASIDIR. BU YÜZDEN CAZİP FİYATLI CİHAZ DÜŞÜNÜYORUM. AYRICA BANA KAYALIKLARI GÖSTERMESİ YETERLİ.YANİ HER SEFERİNDE AYNI NOKTAYA ULAŞABİLEYİM BENİM YETER..
baruter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-06-2011, 14:33   #177
levrek
Kurucu Üye

Alıntı:
baruter tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Herkese iyi forumlar.
Sitenize yeni üye oldum, 6 metrelik teknem var Edremit Körfezinde avlanıyorum.
Teknemi de alalı 1 ay anca oldu

Aşağıdaki linkte olan cihazı daha önce kullanan oldu mu?
Verim alabilir miyiz?
Fiyatı uygun olduğu için meraklanıp alayım dedim, almadan da danışayım dedim..

cihaz :
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

NOT : AVLANACAĞIM YERLERİN DERİNLİĞİ 30-50 METRE ARASIDIR. BU YÜZDEN CAZİP FİYATLI CİHAZ DÜŞÜNÜYORUM. AYRICA BANA KAYALIKLARI GÖSTERMESİ YETERLİ.YANİ HER SEFERİNDE AYNI NOKTAYA ULAŞABİLEYİM BENİM YETER..
Merhaba,
benim fikrime göre pek verimli bir cihaz olmayacaktır, bunun yerine belli markaların en alt modellerine göz atarsanız kullanabileceğiniz bir cihazınız olur, sevgilerimle

Erol ERDOĞAN 1966

Eski 20-06-2011, 14:33   #178
eczmete
Oltacı

Lowrance HDS5 balık bulucum var.Türkçe menüsü olmasına rağmen mercanları göremedim.Dip yapısını ve balık sürülerini görüyorum.Bazen sürü geçerken sürünün derinliğine oltayı çekerek uskumru,istavrit aldım.Ama bazı sürülerden hiçbirşey alamıyorum.
Cihaz 50 ve 200 frekans ile çalışıyor.Öncelikli frekansını 50 yaptım.Dip çizgisi gösterme,balık sembolü ve alarmı,otomatik hassasiyet,100 m derinlik,derin su ayarında.Mercanları görebilmem için ne yapmam gerekiyor,bilgi verebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
eczmete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-06-2011, 14:50   #179
levrek
Kurucu Üye

Merhaba eczmete,
menü kısmında Balık Avlama Modunun Seçilmesi bölümünde (
1. MENU tuşuna iki kez basın.
2. Sonar opsiyonunu seçin ve ENTER tuşuna basın.
3. Balık Avlama Modu opsiyonunu seçin ve
ENTER tuşuna basın.
4. istediğiniz balık avlama modunu seçin ve ENTER tuşuna basın.)
Derin su sekmesini işaretleyin.

Erol ERDOĞAN 1966

Eski 20-06-2011, 17:21   #180
eczmete
Oltacı

Erol bey onları yaptım.Sadece dip yapısına bakarak mercanları bulabiliyorum ama göremiyorum.
eczmete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları