Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 10-08-2006, 08:53   #11
ykmk
Kaptan

ykmk kullanıcısının avatarı

Way be süper levrekler abi.Harika av...
ogameci39@hotmail.com

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ykmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 13-12-2006, 16:19   #12
ilhanmania
Miço

ilhanmania kullanıcısının avatarı

super av tebrikler...bısey sorucam yalnız sızce bu sahte yem egedede kıyıdan ıs yaparmı??? yada levrek ıcın onerecegınız baska bı sahte yem varmı kıyı ıcın??

1988/kocaeli
ilhanmania Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-12-2006, 17:18   #13
mozdil
Tayfa

mozdil kullanıcısının avatarı

Öncelikle bu yapay ile levrek yanında çinekop ve istavrit te aldığımı belirtmek isterim.

Levrekte kullanılacak yapay balık ile ilgili olarak elimde iki bilgi var. Fakat ikisini de deneyip doğrulayamadım. Birinci bilgi bir Japon arkadaştan (şaka değil mail ile yazıştığım bir kişi) ve İstanbul'lu bir balıkçı amcadan rivayet. İkinci bilgi ise seyrettiğim çeşitli filmlerden izlenimlerim.

1. Levrekte kullanılacak olan yapay balıkta gaga kısmının köşeli olması gerektiği, bunun yapay balığa aksiyon kazandırdığı ve daha çok cezp ettiği
2. Yapaylarda hiç gaga yok. Renkler, açık veya fosforlu renkler (beyaz, açık sarı, açık yeşil gibi). Ancak bu kullanımda hava durumu faktörünü de dikkate almak lazım. Zira hep bulutlu havalarda çekilmiş filmlerdi.

Birinci durum için tedarik ettiğim birkaç yapay elimde mevcut. Levrek bulduğum zaman deneyeceğim. İkinci durumda kullanılacak yapay siparişini de verdim. O da geldikten sonra denemeyi bekleyecek. Bu duruma uygun olarak Luck Craft’ın Sammy modelinden edinmeye çalışıyorum.

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!

Bu mesaj en son " 13-12-2006 " tarihinde saat 17:23 itibariyle mozdil tarafından düzenlenmiştir....
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-12-2006, 09:13   #14
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Murat Abi ilk durumdaki tespit ilginç, denemek gerek. İkinci durum ise mantıklı, çünkü özellikle kapalı havalarda ve bulanık sularda açık ve fosforlu renkteki sahte yemler daha görülebilir olduğundan cezbedici oluyor. Tersine açık havalar ve berrak sularda ise doğala daha yakın sahte yem kullanmak gerek...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-12-2006, 10:07   #15
aganta borina borinata
Guest

levrek avında slikon zargana benim favori yemim... hemen hemen her renkte ihtiyacı karşılayacak her boyda olanları var..ve oldukça hesaplı yemler...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-12-2006, 20:21   #16
ilhanmania
Miço

ilhanmania kullanıcısının avatarı

bu silikonları ben denedım hiç sonuc alamadım be dostum...takım olarak ve renk boy olarak tavsiye edebilecegin bir cesit varmı??

1988/kocaeli
ilhanmania Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-12-2006, 21:44   #17
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Çağdaş takım olarak bunlar genellikle zargana topunun arkasına 2 m civarı bir bedenle bağlanıp kullanılır. Renk ve boy ise tamamen yere, mevsime ve günün saatine göre değişkenlik gösterir. Deneyerek ve çevrendeki diğer balıkçılara bakarak bulman gerek ne yazık ki...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-12-2006, 23:42   #18
varior
Kaptan

varior kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
levrek avında slikon zargana benim favori yemim... hemen hemen her renkte ihtiyacı karşılayacak her boyda olanları var..ve oldukça hesaplı yemler...

rastgelsin...
Doğan, gece at-çek yapabileceğim yukarıdaki resimlerden tavsiye edebileceğin bir zargana var mı?? Ben daha gece (olta hariç) hiç at-çekle levrek yakalayamadım..
varior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 07:41   #19
aganta borina borinata
Guest

Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
Çağdaş takım olarak bunlar genellikle zargana topunun arkasına 2 m civarı bir bedenle bağlanıp kullanılır. Renk ve boy ise tamamen yere, mevsime ve günün saatine göre değişkenlik gösterir. Deneyerek ve çevrendeki diğer balıkçılara bakarak bulman gerek ne yazık ki...
teşekkür ederim mert...gereken bilgiyi eklemişsin...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 08:41   #20
aganta borina borinata
Guest

Alıntı:
varior tafarından gönderildi
Doğan, gece at-çek yapabileceğim yukarıdaki resimlerden tavsiye edebileceğin bir zargana var mı?? Ben daha gece (olta hariç) hiç at-çekle levrek yakalayamadım..
savaş gece at-çek yaparak avlanmak için ben bayağı zahmetli işlere girişiyorum...seyhan nehrinin döküldüğü (tabaklar köyünün içerisinden geçerek gidiyorsun...ama ben bile hala arasıra yolu karıştırıyorum...zaten bi yolda yok oraya tarlaların kıyısından köşesinden geçerek ulaşıyorsun...)yerde acı suyu bi boruya asılmış lüxle ki bu sistem suyun içerisine yerleşecek ve 1 metre kadar üstten tek noktayı aydınlatarak yapıyorum...ya da aydınlatması olan bi iskelenin etrafında gezdirme yapıyorum...bunun dışında geçe levrek avında at-çek kullanmam...

bu ortamlarda ikinci resimdeki 2 no lu zarganayı kullanıyorum...5-10 cm. arasında olanları bence gayet uygun bi boy olacak...

eğer imkanın varsa bi akü ile araba farını kullanarak kıyıdan uzun mesafeli aydınlatma yapabilirsin...

eğer aydınlatma şansın yoksa ya kendini karanlıkta gösterecek yemler kullan...aslında gece yukarıda yazdığım ortamı oluşturamıyorsan at-çek yöntemiyle gece avlanmanı tavsiye etmem...

benim at-çek yaparak levrek avladığım yer ve her zaman balık almışımdır buradan...genelde ispendek denen boylarda çıkar ama bu aylarda eğer dayanabilirsen (dayanabilirsen diyorum çünkü barada sadece suyun içerisinden avlanabilirsin ...yani tulum giyerek bel hizasına kadar suya girmelisin...burada av havanın kararmasıyla başlar ve havanın aydınlanmasına kadar sürekli devam eder) gece 24.00 ve 02.00 arasında iri levrek alabilirsin bu aylarda...bölgede en fazla üç kişiyle av yapılmalı...av yapılabilecek alanın darlığı ve orada sürekli levrek avlayan hatta orada klübeleri olan balıkçıları da hesaba katman gerekir...eğer buraya yazın gitmeyi planlarsan mutlaka bi dolu şişe sinek kovucu sprey götür...sivrisinekler bölgenin yapısından dolayı akıl almayacak kadar çok ve saldırganlar...

rastgelsin...
Eklenmiş Resimler
Dosya Türü: jpg Resim1.jpg (34,1 KB, 58 Görüntülenme)

Bu mesaj en son " 21-12-2006 " tarihinde saat 08:58 itibariyle aganta borina borinata tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları