![]() |
#11 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Güven paylaşımın için teşekkürler,
Muhammet somon değil ama diğer leri için denene bilinir.Malum somon avlanacak yer yok.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Sağolasın Muhammet,ilk etapta düşük hızda uzun sırtıda Aksiyonu düşük lurelerle denenebilir bir uygulama gibi görünüyor,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Birincisi kıyıdan avlanıyorsam dip kıbrıslı takımla(çuprayı bu yöntemle almıştım).Yalnız iğneleri açıkta bırakmamak gerekiyor ve mustad 496 serisinin 4 nolu iğnelerinden 8-9 adetli yapıyorum takımı...Normalde 1.iğneyle 2.iğne arasında 1-1,5 cm boşluk bırakılır ama ben bırakmıyorum...çünkü büyük balık gördüğüm kadarıyla yeme kafadan saldırıyor ve ordaki 1 iğne bile çok işe yarıyor... ikincisi tekneden avlanıyorsam sardalyaları makas yardımıyla baklava şeklinde keserek kullanıyorum...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar, benim bir problemimimde yemin kancaya takılması. Gökçeadada sellüz ve karides kullanırken çok zorluk çektim. Yemler ya kancadan düştü yada küçük balıklar tarafından yendi
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Selamlar Efra abi karides dediğin teke miydi yoksa çimçim denen karidesi parçalara ayırarak mı yem yapıyordun.
Sülünez konusunda ise şunu söyleyim takış şekli hiç önemli değil hatta iğneye japonlasan dahi o küçük balık o sülünezi tertemiz yapar ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#17 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() O zaman aynı yazdıklarım karides içinde geçerli bu tip yemleri malesef ufak balıktan kurtarmak imkansız tabi eğer bölgede varsa.
![]() |
![]() |
#18 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Haklısın, kıyıdan balık avının boyle dezavantajları var, o kadar ufak balık varki...
![]() |
![]() |
#19 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Sardalyayı da küçük balıklardan kurtarmak mümkün değil malesef dip kıbrısıyla attık geçenlerde 15 dk sonra iskelet halinde çektik yemi :-))
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() aynı yöntemi dediğiniz gibi uyguladım buzluğa koydum,sizden farklı olarak saklama kabına hava almayacak şekilde kapatarak koydum ve neredeyse 3 ay oluyor sardelyelerde pek bir değişim olmadı hatta 2 ay önce bir avda bir kısmını kullandım ve tekrar kapattım buzdolabına koydum halen sağlam , ben tuzlarken neredeyse tuzdan görünmüyordu balıklar ve kaya tuzu kullandım..
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
klips kullanımı | cevat2 | Diğer Malzemeler | 20 | 16-03-2011 18:20 |
Deniz Motorlarında ''LPG Kullanımı . | alpargun35 | Tekne Bakımı ve Donanımı | 7 | 02-06-2010 09:37 |
Çapa Seçimi ve Kullanımı | levrek | Tekne Bakımı ve Donanımı | 14 | 01-04-2010 08:48 |
şamandraların kullanımı... | aganta borina borinata | Şamandralarla İlgili Herşey | 1 | 20-09-2006 17:37 |
Yem olarak sardalya... | katiti | Sardalya, Akyem | 10 | 26-08-2006 17:06 |