![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Somon balıgı nın yapılması hakkında en iyi yöntem/ deneyimler ??????????
hedi bakalım döktürün... ![]() |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() abi yakalayıp yada alıp yapma şansım olmadı ama istanbul kumkapıda çok güzel güveçte yapıyorlardı, benki balığı tava ve ızgara harici pek sevmem, o güveçteki bayağı iyi olmuştu.
Cumhur Gezen Profosyonel balıkcı İstanbulu (konum Alanya)1965 B rh+yaş 43 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] SİTE ÜYESİ ARKADAŞLAR = KONULARA LÜTFEN YORUM YAZINKİ, DOĞRU YANLIŞ, İYİ KÖTÜ, EKSİK VARSA HEP BERABER ÖĞRENELİM. Ç SULARIMIZ VE DENİZLERİMİZE PLASTİK MADDELERİ ATMAYALIM= her balığa gittiğinizde 2 ad plastiği toplayın - 2 gün fazla balığa gideceksiniz.TEŞEKKÜRLER |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Ben almanyadayken iki şeklini yedim 1-konservesini2-dumanda pişmişini ikiside güzel di omega 3 yağı bakımındanda deniz balıklarının icinde en yoğun olanı olduğunu biliyorum selamlar.
|
||
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() abicim bir kaç kere fırında yaptıydım.gayet başarılı olmuştu.sonuçta oldukça yağlı ve fırına girmeye müsait.
![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Yağda yapmaya kalkmada abi o kadar yağlı balığı nerede yaparsan yap.Amcamdan duymuştum bi sefer yağlı yapmış mide bulantısından gidiyomuş
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||
Miço ![]()
|
![]() Daha açık denizlerde yetiştirildiğini düşünerek ben halden ve ithal olanından alıyorum. Kesinlikle oldukça yağlı bir balık. Tava yapılmamalı. Izgarası gayet iyi oluyor, oldukça lezzetli bir balık ayrıca Omega 3 açısından en zengin balıklardan biri.
Tavsiye ederim.
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() Hani baştan beri yazıp ciziyoruzda bi resim koyalım aklımıza gelmiyo.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bide yemek tarifine buyrun. Tarife ait bilgiler -------------------------------------------------------------------------------- Yemek : Somon balığı Tür : Deniz Ürünleri Mutfak : Türk mutfağı Süre : Zorluk : -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- MALZEMELER MALZEMELER : 1 adet somon balığı 1/5 paket tereyağ HAZIRLANIŞI Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün. Geniş bir tavada tereyağ eritin. Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun. Sıcak servis yapılır. |
||
![]() |
![]() |
#8 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ben de somon balığı yiyemeyenlerdenim. Damak tadıma uymuyor maalesef..
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() karaköyden almıştım ama bırakın beni.kedim bike yemedi ya.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Mezgit yerine somon | hakan25 | ANILAR | 37 | 25-07-2012 14:23 |
somon balığı | MAVİ FENER | Tatlı Su Balıkları | 3 | 25-01-2010 12:19 |
Dereotlu Somon | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 0 | 12-06-2009 09:02 |