|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ülkemiz sularında Trachinidae familyasından olan trakonyanın üç türü yaşamaktadır. Hepsi zehirli ve tehlikeli olmasına karşın, aralarında en tehlikeli olanı varsam cinsidir. İlk üç sırt yüzgeci ve solungaç kapakları üzerindeki dikenler zehir taşır. Ölü balıkta dahi bu zehirler etkindir. Sığ kıyılardan derin sulara kadar geniş bir yelpazede bulunabilir.
Küçük balıklar, balık yavruları, karides, yumuşakçalar ve kabuklularla beslenir. Genelde kendisini kuma gömerek avını bekler. Mayıs ayından yaz sonuna kadar yumurta döker. Tehlikeli olduğundan özel avcılığı yapılmaz, fakat eti beyaz ve lezzetlidir. Tavası, haşlaması, çorbası yapılır.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu da varsam denilen cins...
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Bu balıktan çeşmede bulunduğum bölgede baya var ilk defa elime dikeni battığında tanıştık 2 gün elim şişti daha sonra tuttuklarımı direk misinayı keserek denize attım bilmeyenler denk gelirse kesinlilkle elle dokunmasınlar.
![]() |
![]() |
#4 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() bende bir tane yakalamıştım balığı tanıyamadığım için dokunmadan attım.
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() bu balıkları atmadan önce bi tadına bakın derim çünkü etleri hiçte fena değil...
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() İskorpit'in yenildiğini biliyorum.Hatta derisini pense ile soyuyorlar ve fletosunu aynı alabalık gibi yumurtalı ve mısırununa bulayıp tavada yapıyorlar.Ama trakonya'yı merak ettim doğrusu.Şekil aynı mı yoksa çorbası mı oluyor ?Şahsen iki balık türü de geldim mi oltayı kurtaramayacaksam misinamı mutlaka kesiyorum ve kedilere bırakıyorum.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
İskorpit her ne kadar senin yazdığın gibi pişirilip yeniyorsa da , sert ve diri etli olan iskorpitten( hele büyük adabeyleri olursa) terbiyeli içinde sebzelerin de olduğu harika balık çorbası yapılır ![]() ![]() Oltana gelen büyük trakonyaları ise kesip atma yerine; çok zehirli dikenleri olan bu bir balık tutucu ya da ağzına bir pense sokup iyice hakim olduktan sonra önce sırtındaki siyah dikenleri keskin bir bıçakla dibinden sıyırıp kesip attıktan sonra diğer tehlikeli dikenlerin bulunduğu kafasını kesip atıp lezzetli etinden yararlanabilirsin. derisini attıktan sonra iskorpiti tarif ettiğin biçimde asıl trakonyayı pişireceksin. Kar gibi beyaz ve jelatinli nefis eti vardır. Derisini çıkarmadan buğulama da yapabilirsin bol maydonoz, defne yaprağı ve limon dilimleri eşliğinde ![]() Afiyet olsun...!
Yusuf R.D. - 1949 ŞANSINIZ BOL, BALIKLARINIZ BÜYÜK, YOLUNUZ AÇIK OLSUN... Bu mesaj en son " 17-04-2008 " tarihinde saat 21:29 itibariyle gerence tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaşlarlar bırakın yemeyi. atın gitsin
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Trakonyayı görüp misinası kurşunu iğnesiyle geri yollayan arkadaşlar isabet ediyorlar. Çünkü ben bu balığın zehirinden felç olanı bile bizzat biliyorum. Aman Dikkat !!!
![]() |
![]() |
#10 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() alın kendi tuttuğum trakonya eğer illa çıkarmak ve tutmak istiyorsanız benimgibi ağzından tutun
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Trakonya | adolomorola | Deniz Balıkları | 31 | 29-10-2011 15:39 |
Trakonya !!! | Bornovalı | SAĞLIK | 14 | 05-05-2011 18:34 |
Trakonya | abdogan | ANILAR | 13 | 01-11-2007 12:52 |
trakonya ile yaralandım... | varior | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 62 | 30-01-2007 17:48 |