Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 21-11-2011, 21:52   #11
mbenerv
Oltacı

Varsayılan Hoşgeldin hoşbulduk

bilal bey merhaba ben de sizin gibi, değerli arkadaşlarımızın olduğu bu foruma yeni katıldım. 2004 den beri antalyadayım. İzmirden geldiğim için önceleri balık konusunda buraları zayıf biliyordum (kıyı avcılığı açısından). Ancak bir gün eşimin şansına lara sahilinde keyfine küçük balık peşinde ailece eğlenirken ilk büyük denilebilecek trofemle karşılaşarak buranın tadını çıkarmaya başladım.Eşim oltayı elimden alarak "durbir de ben bakayım" diyerek yaklaşık1 kg.lık bir levreği 8 numara iğne ile kıyıya (tabii benim yardımımla )çekti.
Sonrasında çeşitli zamanlarda ve havalarda denemelere daha büyük iğneler ve değişik yemlerle devam ettim.
Antalya da ,o zamanlar için tabii ki, hiç kimsenin adını bile bilmediği sülünez ile 1 günde 6 levrek, 32 parça da mırmır yakalama şansına sahip oldum.
Sonrasında gece avını denemek için gittiğimd, 1-2 numara iğnelerle yine sülünez yemini kullanarak 2-3 kglık minekop veya bazılarınca karakulak da denen avlara denk geldim.
En son büyük avım diyebileceğim balık ise yaklaşık 1,5 ay önce akşamüstü oltama denk gelen 3 kg.lık domuz balığı olmuştur.
Tüm bu değindiğim avlar iştahımızı kabartmış olsa da şunu da belirtmeliyim; Her balığın kendine has bir dönemi olduğunu unutmamalıyız. Benim avlarımın bu denli şanslı geçmesindeki en önemli neden doğru zamanda doğru yem ile ve bunların en önemlisi sabır gösterek beklemem olmuştur.
Boş döndüğüm zamanlar da olmuştur. Lakin o deniz kenarı....... bana sadece o da yetebiliyor.

Ve en önemlisi, küçük balıkları kesinlikle denize geri iade etmektir. zarar vermeden 600 700 grlık minekopları büyümeleri için tekrar denize bıraktığım çok olmuştur.Bana ve diğer balıkçılara daha büyük keyifler yaşatmaları adına bunu severek yapmışımdır.

Avlanmak, muhabbet etmek, keyifle tüm streslerinden arınmak istersen en doğru yerdesin.

Tekrar hoşgeldin der bu işlerde ustalık kadar şansının da bol olmasını temenni ederim.

Kısmetin bahtın daim olsun.
mbenerv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları