![]() |
#11 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Selam arkadaşlar,
katiti dostum olayı gayet güzel anlatmışsın teşekkürler,ekteki takımın, bildiğimiz kıbrıstan tek farkı , halkalı düğümle ekmeğin sıkıştırılmasıdır,klasik takımda ise kolçaklar ekmeğe sarılır çünkü.Ama dikkatinizi başka bir noktaya çekmek isterim,ikinci fotoğrafta suda görünen yem değil ,bildiğimiz limon kabuğudur.Demek ki balıklar da bizim gibi zaman zaman farklı kimyasallara ihtiyaç duyuyormuş,nasıl üşüştüklerini görüyorsunuz.Kanca sayısını elbette isteğe bağlı olarak azaltmak ya da arttırmak mümkündür.Gerçektende ekmek en basit,ucuz ve geçerli yöntemdir bence.Taşfırın ekmeği suda yeni nesil ekmeklerden daha çok dayanıyor.Bu arada aç kalan balıklar, neredeyse ne bulabiliyorlarsa yemeğe çalışıyorlar.Güney Ege de ekmekle çupra avlanır,bizzat şahit oldum. Kefalin,çabuk yırtılabilen küçük bir ağzı vardır,bu yüzden uzun palalı, ağzı dar ve düz olan iğneleri tercih ederim.Bu durum iğnelerin ekmeğe gizlemesini kolaylaştırıyor aynı zamanda.Açık renkli iğne kullanımıda alışkanlıktan başka bir şey değildir. Klasik takımda genelde sekiz adet iğneyi,streforun-köpüğün ( 4x2cm )üzerine sarılı olan yarım dilim ekmeğin üzerinden doluyorum ve de bu iğneleri bazen ekmeğe gömüyorum bazende ayrı ayrı ekmekle yemleyip dışarıda bırakıyorum. Genelde iri kefaller alttan basarlar ekmeğe,suyun üzerinde de küçükleri oynaşır,ekmeğin etrafında zıplamaya başladıklarında bilin ki bir kaçının canı yanmıştır iğnelerden ve de birisinin yakalanması an meselesidir,çünkü ekmekte ısırılacak noktalar azalmıştır.Ayrıca ekmeği birbirinden kıskanırlar,bu yüzden yakalanma olasılıkları artar. Ekmekle donatılmış takımınızı hedef bölgesine fırlatmadan önce bir suya daldırıp çıkartın,ekmek ıslanıp ağırlaşacağından bu sizin atış mesafenizi arttıracaktır.Bu arada fırlattığınız takımdaki ekmek parçalar bölünürse mevcut balık grubu da bölünecek demektir. Kefali yakaladığınızda mümkün olduğu kadar seri ve de belli bir tempoda çekin,iğnenin neresine battığını bilemediğimizden geçikme durumlarında kaçmayı başarabilir. Yüzey balıkların ışık spektrumunu algılamaları, insanların algılamasına yakındır,bu yüzden mümkün olduğu kadar görüntü vermemeye ve gürültü etmemeye çalışın. Hafif dalgalı suda, takımın suda oluşturduğu titreşimleri hemen algılarlar,tabiki yayılan kokuda buna yardımcı olacaktır. Bazen avcı balıkların kıyılaması veya rüzgarların yön değiştirmesi ile av kesilebilir,hepsi aniden ortadan kaybolur,ancak bir süre sonra geri dönerler. Akvaryumda beslediğim sazan, şu anda japon yemi ile besleniyor,ara ara ekmeklede karnını doyuruyor,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Firinda kefal | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 13-06-2009 13:29 |
Kefal sürüsü | genç_balıkcı_77 | ANILAR | 11 | 24-12-2008 21:46 |
Kolay Kefal Avı | seçkin | DENİZ AVI KARADAN | 9 | 30-09-2008 12:54 |
08/02/08 kefal | serkan_dalaman | DENİZ AVI KARADAN | 8 | 09-02-2008 22:55 |
Kefal... | ykmk | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 13 | 28-07-2006 08:50 |