![]() |
#1 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() bir cam kavanoz ılık su ile doldurulur.sonra kalın tuz diye tabir ettiğimiz adi tuz suyun kıvamını sertlestirinceye kadar (ben bir su bardağına 1yemek kaşığı olarak ölçüyü kendimce buldum) karıştırılarak eritilir.sonra borularından çıkardığımız kurtlr kavanoza atılır. yaklaşık 2 saat bekledikten sonra eski bir bez üzerine alınan boru kurtları,ıslaklıkları gittikten sonra cam kavanoza alınır(kesinlikle cam kavanoz olmalıdır).bu yöntemle yemimizi birkaç ay muhafaza edebildiğimiz gibi tuzlama ve kurutma yöntemlerine nazaran dana parlak ve diri tutabiliriz.
__________________
MUSTAFA GENÇUĞUR 1972 / 0 rh+ İZMİR asla büyük balığa yem olacak kadar küçük olmadım... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Boru Kurdu üretimi | balikcimelahat | Boru Kurdu, Solucan | 22 | 24-03-2012 16:05 |
Boru kurdu | MAVİ FENER | Boru Kurdu, Solucan | 3 | 02-04-2011 09:33 |
Boru Kurdu Tuzlama | paşalı | Boru Kurdu, Solucan | 10 | 07-12-2008 17:19 |
Boru kurdu ile kefal?? | western222 | Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme | 3 | 17-02-2008 21:14 |
Boru kurdu | Anıl ÜNALAN | Boru Kurdu, Solucan | 11 | 07-12-2007 23:37 |