Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-01-2012, 23:57   #11
ahmetmira
Oltacı

Alıntı:
Sevgili Ahmet, keşke denk gelseymişiz. Doğru tahmin etmişsin Güzelbahçe taraflarında idik bu bir sır değil. Malum, forumlarda herkes yer sorar, avlak arar. Aslında İzmir'de oturanlar için söz konusu levrekse buna gerek yok. Bahsettiğin yer de bu balık bakımından güzel bir yerdir, tüm Güzelbahçe sahili uygundur aslında, zemin her yerde neredeyse birbirine benzer. Yıldız-poyraz-karayel bu uzun sahili bir biçimde farklı noktalarda farklı şiddetlerde karıştırır. Önemli olan rüzgarı koklayıp, dalgaya bakıp, zemin yapısı uygun yerde bulunmaktır. İkinci husus, levreğin sevdiği bu hava koşullarında avlanmayı göze alabilmektir ki her amatör avcının göze alabileceği bir şey değildir. İnşallah bir gün denk geliriz.
Abi ben güzelbahçedeyim zaten denk gelme olasılığımız yüksek inşallah görüşürüz birlikte avlanırız.

Bu mesaj en son " 12-01-2012 " tarihinde saat 14:24 itibariyle Anıl ÜNALAN tarafından düzenlenmiştir....
ahmetmira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 12-01-2012, 07:52   #12
mami1984
Miço

mami1984 kullanıcısının avatarı

tebrik ederim cok güzel balıklar.dahada iyileri denk gemesi dileyi ile.
Eski 12-01-2012, 09:15   #13
Ahmet TARİH
Moderator

Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı

Çağtay Bey yine çok güzel bir balık almışsınız, tebrikler. Paylaşım içinde teşekkürler.
İshak abi senide tebrik ederim.
Çalışana azmedene kurban olduğum mevlam veriyor.
Maşallah diyelim nazar değmesin. Her daim oltalarınız dolu olsun.
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-2012, 20:58   #14
ishak BALLICA
Kaptan

ishak BALLICA kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Ahmet TARİH tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Çağtay Bey yine çok güzel bir balık almışsınız, tebrikler. Paylaşım içinde teşekkürler.
İshak abi senide tebrik ederim.
Çalışana azmedene kurban olduğum mevlam veriyor.
Maşallah diyelim nazar değmesin. Her daim oltalarınız dolu olsun.
Sevgili Ahmet im bu sözüne kurban olayım...Cenab ı Allah ım her daim, her zaman haikaten çok büyük...

Sevgili Av partnerim Çağatay bey avlağa varalı daha yaklaşık olarak yarım saat geçmişti ki, balığını aldı..Tabiki hep bereber her zamanki gibi bir kez daha sanki ilk defa levrek tutuyormuş çoşkusu ve sevinci ile gelen kilo üstü Tosun paşayı büyük bir zevk ile ilk önce inceledik..

Ve ikmizde onca soğuğa rağmen üşüsek bile...Yer yer zaman zaman içimizin içi üşüse bile ha bre olta elde beklemeye devam edip durduk.Aradan 6 saat geçmişti...

Artık ümitler tükenmek üzere idi.Ve ertesi günü de mesai günü olması sebebeyle başladık toparlanmaya..Çağatay kardeşim komple toparladı.Arabaya eşyalarını filan koydu.Ben de toparladım..Ama Benim kamış henüz denizde daha duruyor.Kamışı çareszilikten kullandım.Zira el oltasını 2-3 defa takdırdım ve kurşunlarım denizde kalmıştı.Elde kalan son kurşunu da kamışta kullandım ve ileriye atmıştım.

Neyse...Gittim kamışın yanına..Ve senelerin alışkanlığı ile olsa gerek.Kamışın ucundaki misinayı elime aldım.Bu sırada kamış sehpa da duruyor..

Başladım 1-2 karış takımı karaya doğru toplamaya...Bir iki dakika bekliyor ve yine bir iki karış daha takımı toluyuyordum ki, ahanda o anda son dakika golü olarak bir sesleniş/asılış hissettim.Fakirim aldı yemi ağzına ve gecelemeye başlamıştı ki, o anda bastım tasmayı.Ahanda balık üsütünde..Direnmesinden anladım ki, kilo üstü.Misinayı bırakıp elime kamışı alıncaya kadar vakit yok.Başladım ben de sahilde yan yan kamıştan uzaklaşmaya ve takımı karaya almaya...O sırada da dua ediyorum..Allah ım ne olur kurtulmasın diye...Takımı önüme toplasam şiddetli rüzgardan karmakarışık olur ve ip misina birbirine girerdi.

İşte bulunduğum mekandan yengeç gibi yan yan gide gide balığı sağ salim aldım çok şükür..

Eh, sen düşün artık bizlerdeki bayram havasını...

1963-izmir

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ishak BALLICA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-02-2012, 16:36   #15
ben ve deniz
Oltacı

el oltasıyla tutan abiden sonra çıkan abinin makinasının markası neydi abi ? rastgele
1997
ben ve deniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-02-2012, 21:00   #16
Murat ÇAKMAKÇI
Üstad

Smile

Hey MAŞALLAH tek kelime harika afiyet olsun
Murat ÇAKMAKÇI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları