Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-01-2012, 11:49   #1
Çağatay
Miço

Çağatay kullanıcısının avatarı

Varsayılan Bu defa kısmetimizde birer levrek varmış...

Sevgili arkadaşlar, en son levrek avımızı yeni yılın ilk günü yapmıştık.

Aradan geçen on gün içinde havaların lodoslu ve yağmurlu gitmesi nedeni ile av fırsatı bulamamıştık. Bu hafta başı hava tahmin siteleri hafta içi İzmir için sert poyrazlı ve oldukça soğuk hava tahmini veriyordu, bu bizim için levrek havası demekti. Aradan geçen on günde içimizdeki av hasreti de oldukça artınca İshak beyle hafta içi kaçamağı yapmaya karar verdik. İş durumlarını ayarlayıp, saat 15.00 gibi buluştuk.

Avlağa doğru giderken yolda yemcimizi telefonla aradık. Taze mamun olduğunu öğrenince keyfimiz yerine geldi. Yemciden kıpır kıpır mamunlarımızı alıp avlağımıza saat 16.00 gibi ulaştık. Vakit geçirmeden oltalarımızı denize kavuşturduk. Hava soğuk, rüzgar sert esiyordu.

Aradan çok vakit geçmeden ilk misafir benim oltama denk geldi. Beni fazla uğraştırmadan torbamdaki yerini aldı. Balık sakinleyince, gün karardıktan sonra ölçümünü yaptık 48 cm boyunda, 1.22 Kg. ağırlığında idi.

İlk balık bu kadar erken gelince, beklentilerimiz bir anda yükseldi, neşemiz arttı. Ancak ne hikmetse bu saatten sonra beklentilerimizin ve umduğumuzun aksine balık merada gezinmedi. Bilemiyorum belki de yeme iştahsızdı. Israrla avımızı sürdürdük. Bir ara rüzgar ve soğuk o kadar arttı ki arada molalar verip arabaya sığınmak zorunda kaldık. Meteoroloji tahmin sitesi İzmir için gece sıcaklığını +4 derece veriyordu ki denizin kenarında fırtınamsı esen rüzgârda hissedilen sıcaklığı varın siz hesap edin.

Uzun süren bekleyişimiz sonuç vermeyince saat 22.00 civarı umutlarımız tükenmiş vaziyette ayrılmaya hazırlanıyorduk. Hatta ben oltalarımı toplamış, arabanın içinde eşyalarımı çantama tıkıştırmakla meşguldüm. O anda İshak beyin seslenmesi ile başımı ona doğru çevirdim. Nihayet beklediği misafir gelmişti. Hemen yanına koştum. O da güzel bir levreği kıyıya almıştı. Ölçüm sonucu, 45 cm. boy, 1.13 Kg. geldi.

Son dakika misafirin yüzü suyu hürmetine avımızı biraz daha uzatsak da geri kalan zamanda oltalarımıza uğrayan olmadı. Ertesi gün iş günü olduğundan, 23.30 gibi toparlanıp mutlu bir şekilde evlerimize geri döndük.

Ben evde balığımı ayrıca fotoğrafladım.

Daha güzel avlar sizlere denk gelsin.

Aşağıda İshak beyin hazırladığı av görüntülerinden oluşan videomuz var. Keyifli seyirler.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ERROR: If you can see this, then [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] is down or you don't have Flash installed.

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları