|
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İshak abi çok güzel bi konuya değinmişsin. Av yaparken kendimize rahatsızlık verilmesini istemeyiz ve bunu düşünerek doğaya ve insanlara rahatsızlık vermemeliyiz. Bazı kurallar yazılı bazıları ise yazısızdır balık avının yazısız kuralları bunlar olmalı bence.
Teşekkürler
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() İshak abi dediğin gibi kurallar bunlar olmalı.Son maddeye çok fazla katılıyorum.BEn ailemle beraber olmayı severim ve pikniğe genelde ailece gideriz.NEyse her pazar piknik yapan bir yapımız olduğunu barajda yer aramaya koyuluruz.Bildiğimiz güzel koylar vardır.Ailecek gidelecek yerlerde bazen saplar takımı oturmuş oluyor.İçmekten komaya giriyorlar.Barajda artık yer kalmadı neredeyse.Sataşacaklar diye korkuyor insan.Sarhoşun sağı solu belli olmaz bi bıçak saplar.LAf atarlarsa da dayanamaz bizimkile adamlara dalar velasıl kavga çıkar.Bunlardan arınmanın bir yolu da yok.BAzen şeytan kanıma girip in arabadan at hepsini tek tek baraja da levrekler bayram etsin diyor.Birazdan kısmetse gidecez baraja karşılaşacağım vaziyetin yine aynı olacağına eminim.Bazende bir insan gereğinden çok fazla olta atıp yeri işgal ediyor.Birşeyde diyemiyorsun ama sinir oluyor insan.Herkes biraz daha karşısındakini düşünse herşey daha iyi olacak buna eminim.Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyi başkalarına yapmamamız dileğiyle.
Teşekkürler.
![]() |
![]() |
#3 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Balığa kaçma şansı vermeyen yöntemler kullanılmamalı.
1:Mesela balıklara kireç atmak ,dinamit atmak.Böylelikle balık neslini tüketmek gibi. 2:Yeterince balık tutulduktan sonra israff olacak balık tutulmamalı. 3:Yavru ve ufak tutulan balıklar tekrar geri bırakılmalı.(Sen git baban gelsin diyip salın.Belki babası gelir ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hehe Palukçu ben öle yaptım babası geldi.
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() ben bu konuya cevap yazmıştım...çok iyi hatırlıyorum ama kaybolmuş...neyse önemi yok ...ama aynı şeyleri tekrar yazamayacağım...kısaca yukarıdaki kurallar amatör balıkçılık değil insani kurallardır...yaşamın bi çok noktasında önem taşır...
rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Oltacı
|
![]() Efem balığa kireç atmak ve dinamit atmak deniliyor burda. Ne kireci ne dinamiti
Ya şöyle bişey var... Bernard Shaw diye çok süper bi yazar demiş ki Bir insan bir kaplanı öldürünce bunun adına spor, bir kaplan bir insanı parçalayınca bunun adınada vahşet deniyor. vay ağzını öpem ya... ne güzel lâf etmiş vallahi bi yerim şişti. Yok böyle bişi arkadaş... ben iki parça balık tutuyorum. o da dört tane sümüklü mezgit. Başka bişi yakalayamadım şu ânâ kadar. geçen gün bi tane kalem kadar zargana tuttum ipekle... ilk zargana yakalayışımdı onuda saldım ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar, çarpma olta ile avlanmanın herhangi bir sakıncası varmı ?
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kurallar | Taygun KOCABIYIK | Forum Kuralları | 6 | 20-12-2009 18:05 |
Tipik balıkçıların halleri:):)..... | kırımlı | Dökümanlar ve Makaleler | 1 | 10-03-2008 21:25 |
Kendini İnsan olarak tanımlayanların uyması gereken kurallar... | Uzm.Dr.Rastgele | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 9 | 26-02-2007 16:41 |
Balıkçıların meteoroloji tahminleri | gacar | METEOROLOJİ | 2 | 13-09-2006 11:59 |