Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > FOTOĞRAFLARIMIZ

FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 17-10-2006, 08:19   #1
aganta borina borinata
Guest

Alıntı:
erhan tafarından gönderildi
Bu arada Mert'in fotosunun altındaki fotoda görülen kamışın ucundaki yaklaşık 1.750 grlık bir levrek. Yani günün avını iddia ettiği gibi Mert yapmadı ben yaptım. Erol abi uzaktan çektiği ve pozu alabilmek için uzun süre beklediği için kuvvetli rüzgarda kurudu zavallı balık ve 15 cm lik ot balığı görünümünü aldı
erhan bey hakkaten nasıl kuruyup küçülmüş o levrek öyle...biraz daha rüzgarda kalsa komle yok olacakmış ...gramajı da azalmışmıydı ...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 17-10-2006, 08:55   #2
erhan
Tayfa

erhan kullanıcısının avatarı

Doğan merhaba,
Gramajı azalmadı resimde gördüğün gibi tutmakta bir hayli zorlanıyorum kamışı balık çok ağır ya sadece enden boydan küçülüp konsantre hal aldı Ne güzel dimi levrek konsantresi görünümlü ot balığı.
Eski 17-10-2006, 09:36   #3
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Burada olmaktan ve sizleri tanımaktan çok mutluyum..

Sevgili arkadaşlarım vallahi burada olmaktan ve sizlerle bir şeyleri paylaşmaktan çok mutluyum.Daha önce komşu bir site olan Zıpkıncı.com'a üye olmuştum.Fakat zamanla anladım ki,benim bu üye olduğum site daha çok zıpkınla dalan arkadaşlara hitap ettiği için orada azıcık yabancı olduğumu ve oraya ait olmadığımı hissettim ve bu sanal ortamda gezinirken bu siteyi gördüm ve tam istediğim gibi bir ortam olduğu için çekinmeden üye oldum.Ve görüyorum ki,her gün hep beraber daha da büyüyoruz.
Sevgili çağatay samimiyetle yazdıklarını okudum.İnşallah nasip olurda bir gün beraber gideriz kıyıdan.Tabi gittiğimizde de havası ve suyunu buluruz dfa balık denk gelir ve hep beraber tutarız.Benim hep yazdıklarım kendi edindiğim tecrübelerime ait alıntılardır.Hiç birinde abartı ve palavra yoktur.Çünkü yaş olmuş 43 ve artık bazı şeyleri aşmısız desek yalan olmaz.Sevgili Çağatay seninde bildiğin gibi kamışı ileriye fırlattıktan sonra hemen boşluğunu alıyorum.Ve başlıyorum beklemeye.İlk ziyarete gelen ler harami takımının baş aktörü olan isparozlar oluyor.Bildiğin gibi bir çok balığın vuruşu ayrı.Eğer tırtıklıyorsa belli bu isparoz.Takımı hiç yerinden oynatmam.Çünkü ondan iki mamun kaçıracağım derken,takımı taktırıp kopmasına neden olabilirim.Karagöz hazretleri geldiğinde ise daha tane tane ve sert vurur.Eğer zaten küçükse yapacak bir şey.Hadi bakalım beslenin diye takımı hiç oynatmam ve yemin bitmesini beklerim.Yemleri tazeleyip hemen bir daha kamışı savurup boşluğunu alırım.Çünkü bilirim ki,her yeni atış,çupraya denk gelme şansımı daha da arttırabilir.Bu balık geldiğin de isene tırtıklıyor nede karagöz gibi küt küt diye yeme darbe vuruyor.Nasıl anlatayım.Sen arkan dönük duruyorsun ve bir arkadaşın çaktırmadan gelip.senin hırkanın yada çeketinin ucundan hafifce çekmesi gibi bir şey diye tanımlayabilirim.İşte o an çalınırsan balığı kaparsın.El kadar piç lidaki de 500 gr'lık çuprada aynı hareketi yapıyor.Kamışı fırlattığımda bu hissi duyuncaya kadar,hep haramileri besler dururum.Ve yapılan saldırılardan '' o mithiş asılmayı beklerim''.İşin espirisi bu.Çupra denilen bu balık benim çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir balık.Yapabileceği hareketleri ezberleyip tahmin edebildiğim için de genellikle tutmadan eve gelmiyorum.Ama bak tekrar diyorum ki,eğer hava ve rüzgar müsait değilse asla yemez akıllım.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-10-2006, 11:12   #4
erhan
Tayfa

Ahhh ah ne güzel anlatmışsın İshak abi. Sanki oltada hissettim balığı birden. Kemiklerim titredi valla Bu mesaj çağatayın istediği kursun birinci bölümü olsa gerek
Eski 17-10-2006, 12:40   #5
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Rica ederim kardeşim kurs ne demek,ben sadece bildiklerimi dilimin döndüğünce siz değerli arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum.Siz eski üyelerin arasında kabul görmek benim için vallahi onur kaynağıdır.Şunu da belirtmek isterim ki, özellikle tekne avcılığı hususunda ve derin su balıkları hakkında bu siteden siz paylaşımcı dostlardan çok şey öğrendiğimi açıkca söylemek de gurur duyarım.Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp felsefesini her zaman hayatımda uygulamışımdır.Tabir yerinde ise bacak kadar çocuktan bile bir şeyler öğrenmeye çalışırım herzaman.Ben herşeyi biliyorum,ben en iyiyiyim diye gert gert gerinen bana göre pek doğru söylemiş olmaz.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-10-2006, 13:10   #6
CEMAKO
Tayfa

merhaba ben cem çeliker
FOTOĞRAFLARA BAKTIM MANZARA ÇOK GÜZEL AMA BALIKLAR NEREDE ANLIYAMADIM YOKSA HEPSİ KAÇTIMI
CEMAKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-10-2006, 13:50   #7
sbasaran
Guest

Varsayılan sakal

arkadaşlar ben devlet memuruyum. sakal bırakmış olmam mümkün değil. ancak yıllık izine ayrıldığım zamanlarda traş olmuyorum (yüzüm dinlensin diye). bu da benim sakal bıraktığım anlamına gelmez.
bu organizasyona katılan arkadaşların içinde sadece mert beni dinlemiş. ama o da katılımcıların içinde yalnız kaldığı için çoğunluk kararı uygulanmış.
ben size gediz ağzı mı dedim yoksa ESKİ GEDİZ mi?.
katılımcıların haricindeki tüm üye arkadaşlara duyurulur. %100 duyumla bu arkadaşları ben eski gedize yönlendirdim. tam olarak bilmiyor olmama rağmen, bildiğim kadarıyle yolu msn de tarif ettim.
benim sakalsız olduğumu hepsi bildiği için farklı bir yoldan ilerleyerek güzel bir doğa yürüyüşü yapmışlar. isteseydiniz böyle bir olay yaşayabilirmiydiniz.
hahahahahaaaaa
size bir teselli vereyim de rahatlayın bari; sizler bu macerayı yaşarken ben de denizde sırtı çekiyordum. benim gibi en az 6 tekne daha vardı. limana döndüğümüzde herkes hasılatı durumu anlatır birbirine.
inanın bana hiç kimsede balık yoktu. sadece bende 200 gr civarı bir istavrit vardı. yani pazar günü, o havada deniz balık yapmadı.
haaaa o istavriti de limana gelince özgür olduğu kendi yaşam ortamına geri saldım.
şimdi biz de TEKNEYLE ASLA mı diyelim.
herkese rastgelsin.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-10-2006, 14:00   #8
erhan
Tayfa

Cem bey biz zaten balık avlamaya gitmemiştik doğa gezisi yapmaktı niyetimiz ama denizi görünce karşımızda hadi dedik alalım bagajdan oltaları atalım bari ondan yok balıklar Yoksa balık niyetiyle gitseydik çok yakalardık çoook.
Eski 17-10-2006, 14:10   #9
erhan
Tayfa

Ben dedim Süleyman abim bize yanlış yer tarif etmez dedim ama dinletemedim bi de yeniyiz ya hep birden bi bağırdılar susturdular beni vallahi Şaka bir yana Mert'ten öyle bir ses çıktı ama cılız kaldı. Bir ara seni aramayı düşündük fakat saat itibariyle rahatsız etmekten korktuk. Olsun sonuçta güzel bir yürüyüş yaptık hep birlikte. Gırgır şamata oldu bedenimiz yoruldu ama beynimiz dinlendi.
Eski 17-10-2006, 14:58   #10
HALDUN YALIMLI
SHARK

HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı

Cool

Süleyman abi sen Gediz ağzını teklif ettiğinde ben bu arkadaşların kaybolma ihtimallerinin çok yüksek olduğunu söyledim dinlemediler. Birde işin en vahim yanı içime doğmuş sanki olacaklar gecenin yarımında Ado ile beraber Güven'in yanına uğradık tarif edeyim dedim, gerek yok tarife, hem Erol abide biliyor yolu sorun değil dedi. En azından yürüyüş temelli doğa sporu yapmış arkadaşlar. En kötü günleri böyle olsun gülerek eğlenerek tek fark bol balıkta olması temennimiz.
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları