![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar bir tablo oluşturalım.. bildiğimiz tüm balıkların ülkemizdeki yerel adlarını toparlayıp yeni ve eski tüm arkadaşlarımıza bir bilgi olsun
(akdeniz /ege/marmara/karadeniz deki balıklarımızın bölgesel adları ..ve aynı şekilde iç sulardaki adları) herkes bildiği kadarı ile yardımcı olsun lütfen.. mesajları bekliyorum.. mesela Kitabi adı çipura... bu balıga ege ve akdenizde başka ne ad verirler yanına yazalım.. diger bir örnek Gopez/ gupez/kupez/(marmariste Lapa)/ vs.. hadin bakalım iş başına güzel bir tablo hazırlayalaım.. en son bitimde sitemize sabitleriz..en başa latince adını yazarız yanına yöresel adlarını..hatta yurt dışındaki kardeşlerimiz almanca ve ingilizce ve dahi diger dilleride yazabilirler.. şimdiden teşekkürler.. |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Aklıma ilk gelen ısparoz oldu
![]() ispari-isparoz-ısparoz isimiyle adlandırılır.
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Çupura - Çipra - çupra - alyanak - çipura -Bide rastgelsin özel PAŞA.
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() ALANYA yöresi=Aspara-Arap(orfoz)-
GELBOLU=ısparya -kupa(kupez)-Kuyruğu ölü(siyah vatoz)-Pandilli(Eşkine) Kıllı(pavurya)-Kaca marmara(Mamun)Marmaroz(Cizgili mercan-Mırmır) İlk aklıma gelenler. Bu mesaj en son " 06-09-2007 " tarihinde saat 15:04 itibariyle Rauf tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Akya=Çıplak; Mürekkep balığı=Sübye; uskumru benzeri bir balığın ismi de olsa bizim bu yörede sarımsı çamur kayabalığına =Kolyos
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Hemiramphus far ve Hemiramphus lutk (Çomak balığı): Antalya'da Didekli deniyor. Bu adın, değnekli kelimesinin "diynekli" şeklindeki yerel telaffuzundan türediği de bilinir.
Sargocentrum rubrum (Naylon balığı, Ateş balığı):Antalya'da Berber balığı deniyor. Yaladerma: Antalya'da Çıplak da deniyor. Sarpa: Antalya'da Sarıkuşak dendiğini çok duydum. Gopez: Karaburun'da Kupa diyorlar. İzmarit:Maviye çalan renkte bir çeşidi var bilimsel adını bilmiyorum Karaburun'da Gökçe Balık deniyor. Antalya'da diğer bazı balıklara verilen adları sağolsun Cumhur (Freediver) "Zarganaya benzer.." başlıklı bölümde belirtmiş. İlk aklıma gelenler bunlar.
Gültekin SOYLU İZMİR/Karşıyaka - 1972 Akdeniz Üniv. Mat. Böl. ANTALYA Bu mesaj en son " 07-09-2007 " tarihinde saat 05:50 itibariyle kordelya tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() harikasınız devam... arkadaşlar yanlız yöre isimlerinide ekleyelim ki ona göre tablo oluşturacam
|
||
![]() |
![]() |
#8 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() karaburun denilince aklıma karakupa geldi diğer isimleri fırtına-ıskatarya-iskatari.
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
![]() Gelibolu= Cift kuyruk (papaz balığı) Saksıya geldikce yazıcam
![]() |
||
![]() |
![]() |
#10 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Burda cok cesit var buyurun bakin bi ..
Muvaffak abi istersen listeyi sen ayarla . selamlar [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yardım ve görüşleriniz lütfen | küçükyalı34 | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 6 | 09-05-2012 00:22 |
Lütfen yardım!!!!! | Kamil ESEN | Deniz Balıkları | 13 | 30-07-2010 22:51 |
Lütfen yardım... | kungfucu07 | DENİZ AVI KARADAN | 0 | 08-09-2008 16:58 |
Merhabalar Yardım Lütfen | iesencan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 9 | 12-07-2007 17:42 |
acil yardım lütfen | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 30-03-2006 15:55 |