|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Son 2 dir çıktığım av da misinamı kesen güçlü bir balık denk geliyor.Bu balığın ne olduğunu çok merak ediyorum.Başımdan geçeni kısaca anlatayım sardalyeyi taktığım 2 köstekli kamışı suya atıyorum ve zili takıp beklemeye başlıyorum..biraz bekledikten sonra zil çok az duyulcak bir şekilde ötüyor.sanki ufak balık gibi ama oltanın başına gidince balığın oltayı vuruş yapmadan kendine doğru çekip saldığını görüyorum.. oltayı elime aldığımda çekmesi baya zor bir ağırlıkla karşılaşıyorum ve çekmeye kalktığımda 5-10 metre sonra misina boşalıyor.Balık iğneyi bağladığım misina kısmını kesip atıyor hatta birinde 2 yemin olduğu misinada kesik bir şekilde geldi.Avlandığım yerde mıgri de var.Daha evel baya yakaladım ama bu balığın misina kesme huyu varmıdır?yada oltalarımı başka hangi balık kesebilir?Önlem için örgü misina yeterlimidir?Tecrübeli üyelerimiz cevaplarsa bilgilenmiş olurum.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Mıngri misina kesmez Emrah abi. Senin oltanı kesen balık müren bence. Gündüzleri avlanmaz genelde, yuvasında takılır kendi halinde
![]() Çözümü yok av yerini değiştireceksin mecburen ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() levrek olabilirmi? misinayı kendine doğru çekiyorsa ve 5-10 metreden sonra misinayı kesiyorsa..
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Levrek olduğunu sanmıyorum misina aynı yerden kopuyor iğneyi bağladığım kısımdan yani dişleriyle koparıyor.
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Tayguncum dediğin gibiyse ya yer değiştircez yada yem değiştircez.Sağol.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Emrah kardes bence dügüm atisin yanlis olabilir !! dügümü deyistirmeyi öneririm palanin dibinden kopuyorsa.Attigin dügüm kör dügüm olmasin cekerken SIKILACAK bicimde olan dügüm olsun.
Selamlar.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Miço ![]()
|
![]() İbrahim abi Kör düğüm atmıyorum .Normal şekilde bağlıyorum dediğiniz gibi çektikce sıkılcak biçimde.. misinanın düğüm bölümünde sorun yok.Kopma iğnenin 3-5 santim gerisinden oluyor.
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() üzülerek söylüyorum ama büyük bir ihtimalle BALON balığıdır ama işallah değildir, biz antalyada balonlardan çektiğimizi hiç bir şeyden çekmiyoruz; ne olta, ne parakat, nede oltadaki balık herşeye saldırıyorlar yer değiştirmek bir süreliğne çözüm olur ama fazla sürmez ALLAH kolaylık versin...
![]() |
![]() |
#10 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() cemidin dediği gibi balon olabilir bizim çanakkaleye kadar geldiler ya artık doğru dürüs mercan oltasıda atamıyorum
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|