Alıntı:
gonencsenkal tafarından gönderildi
Belirttiğiniz üzere maden aramaları endüstriyel hammadde veya değerli-yarı değerli taşların aranmasında ve jeolojik yapıların belirlenmesinde manyetik-elektromanyetik yöntemler Jeofizik mühendislerince uygulanmaktadır.Uzmanlık alanıma girmemekle birlikte mesleki bilgime dayanarak belirtmek isterim ki elektromanyetik alanda oluşacak farklılıklar tespit edilerek bir modellemeye gidilmekte ve aranan rezerv belirlenmektedir.Yani elektromanyetik dalgaların bir mineral tarafından absorbe edilmesi de elektromanyetik alanda bir değişikliğe sebeb olacağından mineralin tespit edilmesi açısından veri oluşturabilir.Burada önemli olan ametist mineralinin böyle bir absorbe yeteneğinin olup olmadığının bilinmesidir.Dediğim gibi uzmanlık alanıma girmediği için bir şey söyleyemeyeceğim ama araştırmalarım sonucunda bir bilgiye ulaşırsam mutlaka burada paylaşırım.Katılımınız için teşekkürler 
|
Üstadım sonuçta ben de bu elektromanyetik dalgalar konusunda öğrenci sayılırım

Sonuçta benim ilgi alanımdaki dalga boyları oldukça büyük dalga boylarıdır . Dünya üzerinde birçok askeri verici genellikle VLF dalga boylarında ve oldukça kuvvetli vericilerdir . Hatta bunlar atmosferimizin iyonosfer tabakasından bile yansıyarak çok uzaklardaki ülkelere ( okyanus ötelerine ) ulaşabilmektedirler . Bu sayede uzak mesafe haberleşmeleri yapılmaktadır .Denizaltıların kullandıkları frekanslar bu VLF dalgalardan da büyüktür . Sonuçta tuzlu su altından haberleşme yapmaktadırlar . Benim bahsettiğim bu dalgaların geçemeyeceği veya yansıyacağı tek madde metaldir .TV veya laptop gibi aletlerin çalışmaları sırasında yaydıkları frekanslar bu banda girmektedir . Genellikle de 15600 Hz. civarıdır .
Ancak sadece cihazların çalışmaları sırasındaki frekanslar değil , karasal yayınları aldıkları frekanslar ( yayın frekansları) yüksek frekanslardır . Yani MHz.ler seviyesinden yukarı doğru giden kısa dalga boylarıdır.Cep telefonu ve bir çok telsiz gibi vericilerinde frekansları mikrodalgalardır. İşte tam bu nokta çok önemlidir . Bildiğim kadarıyla 455 KHz. üzeri frekanslarda madde veya toprağın dielektrik özellikleri devreye girmektedir . Ben sadece elektromanyetik dalgaların genel davranışlarından yola çıkarak bilgi verdim . Mineralli ortam da yüksek frekasların davranışları mutlaka değişecektir . Ancak ben ametist veya başka bir mineralin yansıtma veya kırma dışında elektromanyetik dalgaları absorblaması şeklinde bilimsel yazı ile karşılaşmadım . Bu yüzden gelebilecek her türlü bilgiyi büyük merakla beklemekteyim . Ancak ametist veya başka bir kristalin yüzey alanı dışındaki alanlara etki edebileceğini düşünemiyorum . Yoksa röntgen çektirdiğimiz radyoloji bölümlerinde ametist veya o frekanslarda etkili olabilecek başka bir kristal kullanılır ve kurşun kalkanlara gerek kalmazdı