![]() |
#21 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Tam olarak kaçırılmadan ziyade aptallığımdan dolayı kaçması olsada yine de anlatabilirim sanırım. Geçen hafta yaptığım urla seferinde başımdan geçen olay ders oldu. Sabah suyunda atıığım oltaların birine levrek takıldı hayatımda tuttuğum ilk levrek olduğundan epey sevindim balığı karaya aldıktan 5 dakika sonra balıkta hareket kesilince denize sokup üzerindeki kumları atayım dedim, ancak suya giren balık bir anda kendine geldi ve ellerimin arasından kayıp gitti. Neyse ki günün sonunda bir tane daha levrek almamla birlikte üzüntüm de azaldı ama yaptığım aptallık aklıma geldikçe kendime kızıyorum.
![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#23 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() acemilikle kaçırdığım 2 balık:
bir karagöz yakaladım.ancak elimde makina yoktu,kasnak vardı.bu nedenle kasnağı yere bıraktım,misinayı elimle çekmeye başladım.bir süre sonra o da zor geldi ![]() aynı gün çipura vurdu.bayağı asıldı çok güzel bu balık dedim.bağırdım "Allaaaahh! vurduu"diye.sonra aceleyle çektim ancak oltanın ucunu boş görünce çok üzüldüm.meğersem çipurayı çekerken arada sallayıp yormak gerekiyomuş.sonradan öğrendim.ama o balığı kaçırdığıma çok üzülmüştüm. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() oltama takılan hemen hemen bütün küçük balıkları kaçırırım.
![]() ![]() saygılar
Hüseyin Caner BALIKÇı 04/05/1989 Altındağ/İZMİR/TÜRKİYE Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! O ŞİMDİ ASKER ş=222 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bundan 3 yıl kadar önce, Adana baraj gölü üzerinde bulunan İt adası denilen yerde 11 adet olta ile 3 kişi balık avlamaya başladık, gittimiz saat 19:00 filandı daha 1 saat geçmeden 1 kğ bir sazan çektik, daha sonra gece 23:30 a kadar filan boş boş bekledik, bu arada çevredeki gazinoların sesi iyice açılmaya başlamıştı, neyse muhabbet de geceye doğru azalmıştı, arkadaşlardan bir tanesi uyumaya başladı, diğeride uykusunu açmak için olta alarak 25-30 metre kadar ilereiye gitti, bende sandelyemde oturup 3 no iğne ile elimde misina balık vurmasını bekledim, saat 03:00 filan olmuştu, dalmışım tabii..
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ben ile babam 2011 yazı ağustos ayı sonu gibi tekne ile acıldık ama adaların koylarına değil açıklara gittiğimiz yerler 65 metre vardı foçada oraya aslan burnu diyorlarmış...
Attık oltaları bekliyoruzz.Saat 8 hiç tık yok mercan var 9-10 parça ama ufak ,3-4tanede karagöz veısparoz ama ısparozlar eşşek ısparozu hatta biri sargoz gibi yuvarlağımsı büyümüş ben çekerken sargoz sandım neysee saat 10 a yaklaşıyo hava soğuyor bizartık yavaş yavaş dipten sırtı çekelim dedik.Babam su üzerinden çekiyordu bende belki sinarit falan atlar die dipten cekiyordum tam hayırsız adanın arkasına geldik. babamın oltasına birşey atladı babam ilk defa sırtı ile avlanıyodu balığı zaptedemedi neyse çatlaktık balığı birbaktık 1 kiloya yakın bir barracuda akdeniz ıskarmozu ![]() ![]() ![]() ![]() Çıkardığım dersler : 1.Kepçe ile balığı almalıyız 2.5 liralık sahte balıklarla bile büyük balık yakalanıyormuş 3.Büyük balık avına çıkarken misinayı güzel seçmeliyiz 4.En önemlisi sabırlı olmalıyız ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() 2004 yılı ,ağustos ayı ,gece saat 02 sıraları,hava bulutlu,arada bir dolunay kendini gösteriyor.buluda girdiğinde zifiri karanlık.Kızılırmakta Akşam hava kararırken attığımız yayın oltalarını kontrol ediyorum.şıp şıp şıp bir kurbağa suyun üzerinde koşuyor.elimde ellambası var ama balıklar ürkmesin diye pek yakmak istemiyorum.sesten anladığım kadarı ile kurbağa benden tarafa gelmekte.sudan çıktı ayağıma çarpıp geçti.aklımdan "körmüsün be azkalsın üstüme çıkacaktın"diye geçirdim.aynı anda "haşşşşşşşş" diye sudan, büyük bir şeyin çıktığını hissettim.ellambasını yaktım ve korkudan elimden lambayı düşürmüşüm.1.5 metreden büyük bir yayın hızla sudan çıkarak bacağıma çarptı.dedim ya aniden sudan çıktığı için müthiş korkmuş elimden lambayı düşürmüştüm.hava öyle karanlık ki önümü göremiyorum.bir iki çırpındıktan sonra tekrar suya giren bir ses duydum.koca balık suya geri dönmüş bense korkudan balığın üstüne ayağımı bile basamamıştım.bu anlattıklarım birkaç saniyede oldu bitti.oltalara bile bakmadan arabanın yanına döndüm.patır patır atan kalbimi su içerek biraz sakinleştirdikten sonra başladım ağlanacak halime gülmeye. o güne kadar oltayla o büyüklükte bir balığı yakalayamamışsın, o ayağına kadar gelmiş sen korkup balığa bırak el değmeyi ayağını basamamışsın.Vay be ne korkak adammışım ben.bilmem sizde aynı şeyi yaparmıydınız sudan bir balık çıkıp pat diye ayağınıza çarpsa korkmazmıydınız?
Tüm dostlara Rastgele.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
güzel bii gün ve balıklar | galip&emel kültür | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 14 | 28-04-2009 21:11 |
Güzel BAlıklar | eminkaya | FOTOĞRAFLARIMIZ | 5 | 16-06-2008 19:02 |
Balıklar Hakkında | mufi | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 0 | 07-02-2008 17:28 |
balıklar hakkında | mufi | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 0 | 18-01-2008 07:05 |
İlginç Balıklar | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 13-10-2005 08:34 |