![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar geçen gün ege ün. su.ür.fak. gittim ve bir kaç kaynak yayın aldım içinden ilginizi çekebilecegini tahmin ettiğim maddeleri paylaşmak istedim
Balıgın üremesini etkileyen faktörler konusunda: 1.çevre faktörü..üreme için uygun çevreyi bulması lazım..mesela sazan balıgında üreme zamanı sıg sulara girip otlak zemin de yumurta dökmesi. 2,dış görüntü. 3,hayvanın hormom seviyesi. ------------------------------------------------- yavrulama konusunda:- -http://site.mynet.com/kedibaliklari/Kedibaliklari/id2.htm cüce otocinclus yumurtasını derisinde taşır.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- hareket konusunda :-Balıklardaki simetrik çift yüzgeçler yanlarda ve karın altındaki ler dönme ve yükselme / dalma hareketlerinde kullanılır. sırttaki ve karındaki dik tek yüzgeç harekt esnasında balıgın rotasında kalmasını saglar.. ayrıca yan ve karın çift yüzgeçleri ani durşlarda frenleme görevi görür.. ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------- Deri konusunda:- ![]() -Eski yıllarda Bazı tür köpekbalıgı nın derisini zımpara olarak kullanırdı.. ![]() ortaya koyar. ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (bilgi edinme kaynagı Ege.Ün.Su.Ürn.Balık Davranışları eser sahibiDeğerli Bilim İnsanı Sn.Prof.Dr.Sumru ÜNSAL) |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balıklar Hakkında İlginç Sorular | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 26-11-2009 11:06 |
Balıklar Hakkında | mufi | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 0 | 07-02-2008 17:28 |
Balıklar hakkında ilginç sorular... | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 31-01-2006 18:30 |
Balıklar Hakkında Çarpıcı Bilgiler | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 17 | 08-11-2005 16:07 |