|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Orta boy levrek,sarpa,mırmır,lahos,orfoz,akya,kefal...vs.ki şi sayısına göre artık boyu size kalmış.
2 adet havuç 1 adet limon 1 adet orta boy patetes 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy domates Bir veya iki yaprak defne yaprağı biraz ( yarım cezve kadar)çekilmemiş karabiber 2-3 diş sarımsak istege bağlı biraz kekik biraz tereyağı 200 ml krema (tercihim pınar) en az 2 adet ekmek ![]() ![]() rende havuçları ve halka halka doğradığımız limonu bir tencereye koyuyoruz sonra patetesi,domatesi,soğanı,sarımsağı dörde bölüyoruz onlarıda tencereye koyuyoruz karabiber defne yapraklarını ve tereyağınıda koyduktan sonra biraz su ilave edip kaynayana kadar haşlıyoruz ama kısık ataşte....Hepsinin tadı bi harmanlansın diye kaynadıktan sonra suyunu süzüyoruz ve hazırladığımız balıklarımızı derinca bir fırın tepsisine koyuyoruz ve tepsinin içine süzdüğümüz malzemeleri koyuyoruz aldığı kadar...sonra süzdüğümüz suyu su baradağının yarısı kremayla karıştırıyoruz(sevenler birazdaha fazla olabilir) karıştırdığımız kremayı balıklarımızın üzerine kaplıyacak kadar döküyoruz sonra fırında balıklarımız pişene kadar bekliyoruz (kaşar rendesi seven arkadaşlarım üzerine bu aşamada kaşarı koyup fırında kaşarlar eriyene kadar bekleyebilir ama ben tavsiye etmiyorum çünkü yağ yapar ![]() Balıkların hazırlanışı ise temizlediğimiz balıkları yıkadıktan sonra kuruayıp tuzluyorum ve 15 dakika kadar bekletiyorum sonra direk fırına .... AFİYET OLSUN.. umarım beğenirsiniz ben bayılıyorum desem yeridir...her balığa uyarlanabilir sardalya,hamsi ve istavritte denemedim....
__________________
YAKALANACAK BALIK UZAKTA DEGİL; YERİNDEDİR... Selçuk Gürcan 02/07/1977 DENİZLİ lambukas@gmail.com Bu mesaj en son " 16-07-2007 " tarihinde saat 15:15 itibariyle lambukas tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan
|
![]() eline sağlık hocam bi deneyelim bakalım nasıl olacak...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Miço ![]()
|
![]() dayanamadım yaptım gene buğulamayı kesinlikle on numara bi lezzet bu yemek avlanmıştır büyük bir afiyetle ...
![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
YAKALANACAK BALIK UZAKTA DEGİL; YERİNDEDİR... Selçuk Gürcan 02/07/1977 DENİZLİ lambukas@gmail.com Bu mesaj en son " 16-07-2007 " tarihinde saat 15:16 itibariyle lambukas tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Miço ![]()
|
![]() Selçuk
Buradanda çok güzel gözüküyor gerçekten. Ellerine sağlık. Afiyet olsun
__________________
Bir kişiye balık yedirirsen bir kez doyar, balık tutmasını öğretirsen yaşam boyu doyurmuş olursun. Adnan 1959/İstanbul |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
Tayfa ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
__________________
Hasan Özerinç - 1979 - İZMİR mail: hozerinc@hotmail.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Selçuk abi acaip güzel bir görüntü oluşmuş inan ağzımın suları aktı değimi gerçek oldu
![]() Çözünürlük konusunda ise tek sorun geç açılması forum otomatik olarak boyutunu ufaltıp gösteriyor yüklendikten sonra. Geç açılmaması amacıyla çözünürlüğü 800X600 yaparsak tam süper olur ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Selçuk karnım tok olmasına rağmen müthiş canım çekti valla,işlerimin yoğunluğundan bu ara balığada gidemiyom ama tedbirliyim kipadan kağıt oltayla tuttuğum kültür çupralarının bi kısmını bu şekilde yapayım bari,teşekkürler kardeşim.
__________________
Nevzat 1971 İZMİR - KARŞIYAKA |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() NEvzat abiye katılıyoru Selçuk abi.Karnımın kusma alarmı verdiği bir seviyede şişmiş olmasına rağmen acayip canım çekti benim de...
![]() Tarif için çok teşekkürler... Herkese rastgelsin ki böyle güzel tarifleri gerçek edebilelim... Saygılar...
__________________
Yunuscan Konyar. 22.08.1991 Merkez/Kırklareli ogameci39@hotmail.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() ohhhh selcuk valla cok Lezzetli gözüküyor ve mutlaka lezzetlidirde
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() selamlar -rastgelsin
__________________
Yasin 1971 Berlin/Almanya/Ankara/Kemer MUHTAC OLDUGUN KUDRET... DAMARLARINDA KI ASIL KANDA MEVCUTTUR |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Miço ![]()
|
![]() Asıl bu tarz buğulamayı Kaş'ta lahos ile yapıyorlarmış ve çok daha lezzetli olduğunu söylüyorlar ama daha oltama bi lahos takılmadi ki ...
![]()
__________________
YAKALANACAK BALIK UZAKTA DEGİL; YERİNDEDİR... Selçuk Gürcan 02/07/1977 DENİZLİ lambukas@gmail.com |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|