|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Dün yakaladığımız lampukaları ben aldım ve bu gün pişirdim gayet lezzetli oldu sizlerede tarif etmek istedim.
Balıkları önce sırttan ve karın kısmından baştan sona kadar çiziyoruz. Çizdiğimiz çizgilerin sonundan kuyruk tarafına bir çentik atıp derisini kaldırıyoruz pense yardımıyla vaya bıçakla parmağımızın arasına sıkıştırarak kafaya kadar derisini yüzüyoruz. Daha sonra arzu ettiğimiz büyüklükte parçalar halinde kesiyoruz ve kanı gidene kadar bol suyla yıkıyoruz. Bir kap içine yarım çay bardağı kadar sirke koyup üzerine su ilave ediyoruz. 10 dakika kadar beklettikten sonra sirke kokusu kaybolana kadar balıkları tekrar yıkıyoruz. Tuzlayıp 1-2 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzdürüp una bulayıp tava yapıyoruz. Afiyet olsun Fotoğraflarla anlatmak niyetindeydim süreci fakat fotoğraf makinamın pilleri bitmiş.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() lambukanın eti zehirli diyorlardı bazı bünyelere dokunuyormuş doğrumu gerçi bizim buralarda yok kazara gelirse tereddütte kalmayalım bilgi verebilirmisiniz rastgele
__________________
PASPARİKO ÇORLUDAN SELAMLAR 1962 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Eşref abi hiç böyle birşey duymadım gayet lezzetliydi hatta pek balık gibi bile kokmuyordu.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik Bu mesaj en son " 28-10-2007 " tarihinde saat 21:14 itibariyle Taygun KOCABIYIK tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() taygun afiyet olsun,güzel bir tarif.sonunda meret mideye indi demekki.derisini yüzmesende oluyor,bir dene.bu balığın zehirli olduğunu şimdiye kadar hiç duymadım ,epeyde yedim,size cehennemden yazmadığıma göre?.bunu söyleyen kesin bayatlamış olanı yedi herhalde. rastgele.
__________________
Cumhur Gezen Profosyonel balıkcı İstanbulu (konum Alanya)1965 B rh+yaş 43 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] SİTE ÜYESİ ARKADAŞLAR = KONULARA LÜTFEN YORUM YAZINKİ, DOĞRU YANLIŞ, İYİ KÖTÜ, EKSİK VARSA HEP BERABER ÖĞRENELİM. Ç SULARIMIZ VE DENİZLERİMİZE PLASTİK MADDELERİ ATMAYALIM= her balığa gittiğinizde 2 ad plastiği toplayın - 2 gün fazla balığa gideceksiniz.TEŞEKKÜRLER |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() [quote=İmBat]Dün yakaladığımız lampukaları ben aldım ve bu gün pişirdim gayet lezzetli oldu sizlerede tarif etmek istedim.
Balıkları önce sırttan ve karın kısmından baştan sona kadar çiziyoruz. Çizdiğimiz çizgilerin sonundan kuyruk tarafına bir çentik atıp derisini kaldırıyoruz pense yardımıyla vaya bıçakla parmağımızın arasına sıkıştırarak kafaya kadar derisini yüzüyoruz. Daha sonra arzu ettiğimiz büyüklükte parçalar halinde kesiyoruz ve kanı gidene kadar bol suyla yıkıyoruz. Bir kap içine yarım çay bardağı kadar sirke koyup üzerine su ilave ediyoruz. 10 dakika kadar beklettikten sonra sirke kokusu kaybolana kadar balıkları tekrar yıkıyoruz. Tuzlayıp 1-2 dakika beklettikten sonra suyunu iyice süzdürüp una bulayıp tava yapıyoruz. Afiyet olsun Abi... ben yoruldum..iş uzadı... ''' 1 kg sardalya alıp tavaya atsak .. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Sevgili taygun
dün bizde 2 tane yakaldık.pişirme yapan bir yere verdik normal yağda kızartıp önümüze koydular.derisi koyun derisi gibi diş kesmiyor galiba deri engel olmuş içi tam pişmemiş.genede yedik dün tarifi verseydin balık heba olmayacaktı.neyse bundan sonrakileri kurtardık.bunları yazabildiğime göre hala zehirlenmemişim demektir.gönül ferahlığıyla yiyebilirsiniz bakın taygunda yemiş ve hala yaşıyo.2 deneme yaterlıdir heralde. selamlar saygılar.
__________________
Huzuru bulduğum ve mutlu olduğum yer.... deniz. Oğlum ve ben sizi seviyoruz. Ender ÇAM 1966 A Rh + İzmir-Balçova 0 232 459 24 10 0 507 747 63 32 endercam35@gmail.com ender.cam@windowslive.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#8 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Muvaffak abicim insanın kendi tuttuğu balık gibi olmuyor
![]() ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#10 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() hafta sonu yakaladığın lambukayı floto çıkartıp kılçıklarını temizledim ve derisini yüzdüm.1 bardak sütle terbiye ettim 3 saat beklettim daha sonra sütle beraber hafif pişirdim. üzerine hazırladığım sosu ekliyerek 20 dakika daha pişirdim yiyen arkadaşım fatih ve eşi çok beğendiklerini söylediler.
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balık Avı Tarifi | HALDUN YALIMLI | Amatör Balık Avı nedir nasıl yapılır? | 11 | 05-11-2010 21:19 |
Ahtapot Ayıklama ve Pişirme | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 4 | 25-11-2008 10:10 |
27 Ekim Lampuka... | Anıl ÜNALAN | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 7 | 28-10-2007 20:43 |
lampuka | mufi | ANILAR | 4 | 20-08-2006 12:50 |
Arşivden Kolyoz ve Lampuka | Anıl ÜNALAN | FOTOĞRAFLARIMIZ | 2 | 04-12-2005 09:33 |