![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Musluk altında tatlı su ile iyice yıkanarak, kan ve bağırsaklarından temizlenir. Temizlenen balık dilimleri orta büyüklükte ki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır. Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğan da rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur. Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır. Bu karışım, tepside bekleyen Palamut dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir. 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile veya Alüminyum kağıt ile iyice kapatılır. Diğer taraftan 180 dereceye getirilmiş olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Bu zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. Kaynak:nuri deniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() Bu mesaj en son " 02-12-2011 " tarihinde saat 01:35 itibariyle MAVİ FENER tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Nuri abi harika tarif ama palamut mu var bunu yapıp yiyelim
![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Şimdi bolca var yapıp yiyebilirsin...Afiyet şeker bal olsun...Kilo yapmasın..İyi günler bol güneşler...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() kaptanım eline sağlık. bu tarif üzerine bu balığı bir kez daha denemeliyim. (ilk denemeden sonra bir daha yememiştim.)
__________________
ARH+ Çetin Açık 1972 izmir iğneniz keskin, avınız büyük olsun. RASTGELSİN... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Yarasın...afiyet bal olsun....
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]()
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Nuri bey tarif için teşekkürler elinize sağlık bu günlerde hamsi zamanı tavaya sıralıyacak hafif kızaracak tersini çevirip tekrar kızaracak ama yanmıyacak sizlerin elini ayağını bağlayıp beni onların içine koyvereceksin yanında da aslan sütü amaaaaaan tutmayın beni rasgele herkeze
__________________
Hüseyin Altınay 30 Temmuz 1946 Bornova/İzmir Kan Gurubu:B.Rh (+) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]()
__________________
Hüseyin Altınay 30 Temmuz 1946 Bornova/İzmir Kan Gurubu:B.Rh (+) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İstanbul, Kadıköy Balık pazarında Palamut tane fiyatı: 20. - / 25.-TL...
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() vadıda bizmi yidik bulusak kaçarmı hiç
__________________
Hüseyin Altınay 30 Temmuz 1946 Bornova/İzmir Kan Gurubu:B.Rh (+) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Fırında Kefal | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2011 01:30 |
Alanyada palamut | dolphinyunus | Tanışma | 0 | 05-10-2008 16:15 |
Palamut avı | Güven ÖZYELDAN | Çapari | 6 | 13-08-2007 20:38 |
Palamut Avı | panderma | ANILAR | 20 | 01-04-2006 01:33 |