|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Güzel anlatımınızdan dolayı sizi kutluyorum,avı ve havayı bizlere okurken aynen yaşattırmışsınız.Rastgelsin.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Üstad
|
![]() Paylaşım için teşekkürler üstadım saygılar sizlerin sayesinde tecrübelerimiz artıyo emeğinize sağlık
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Sevgili Murat'ım, yorumun için teşekkürler...Aslına bakarsan dün yerine bugün gitseydik belki daha şanslı olabilirdik.Zira dün hava 5-7 idi...Çok ama çok sertti.Ve kamıştan bir şey hissetmek imkansızdı. Bizler ayakta zor bela dururken, sen gayri düşün elimizdeki kamışın halini... ![]() NOT: Ben aslında bu tür havalarda her daim el oltası kullanırdım.Kasnak bedeni, 0,60 lık misina...İri bir fırtdöndü...Takım bedeni ise 0,50 misina olurdu.Köstekler ise 0,40 olurdu. Nedeni ise, deli dalgalar takımı geri savurmasın diye hep 150 gr lık kurşun kullanırdık.İşte bunu içinde takımın bedeni kopmasın diye 0,50 lik olurdu. Dün aniden karar verdiğimiz için tam olarak hazırlanamadım.Elimdeki 0,40 lık misinadan mustad 505/1 no bronz iğneye 0,40 lık bedene ,0,40 lık köstekler bağladım. Ve bir kaç atımdan sonra da hep kurşunlar ya atarken yada çekerken en küçük bir mukavemette koptu.Sinir oldum...Saat 11,30 kadar mücadele ettim.Ve sonunda pes ederek 3,30 luk kıyı kamışını açarak onla bir şeyler yapmaya çalıştık. İşin aslı El oltası olmalıydı. ![]()
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Zaten, belirli saatten sonra da pes edip avı sona erdirdik.Ben de, eve gelince o anlarda yaşanan duyguları ve ortamı aynen elimden geldiğince ve dilimin döndüğünce siz dostlarıma yansıtmaya çalıştım. ![]() Sizler o saatlerde sımsıcak evlerinizde oturur iken , bizlerin yaşadığı anları sizlere yansıtabilmiş ve yüzünüzde-yüreğinizde bir kıpırtı yaratabilysem ne mutlu bana.. Çok daha güzel havalarda, dostlarınız ile birlikte bereketli avların denk gelmesi dileği ile rastgele... ![]()
![]() |