![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() evra kardeşim hangi canlı yemin oltaya nasıl takıldığını ve hangi balık icin olduğunu yazarsan yardımcı olacak arkadaşlarımız olur selamlar.
|
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Efra abi, Rauf abiye katılıyorum. Kabaca şu açıklamayı yapmak istiyorum; Gamit, ispari gibi canlı yemleri iğneye takarken alt çeneden üste doğru takarsan yem hem uzun süre canlı kalır, hemde aksiyonu bozulmaz. Goppez, istavrit gibi balıklarıda genelde sırtından takmak avın randumanını arttırır. RASTGELSİN
![]() |
![]() |
#4 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Canlı yem'den kastınız, kepçe veya farklı yöntemler ile yakalanan küçük balıklar olduğunu varsayarak, kendi uygulamamadan örnek vereyim. (Çünkü tuzlamadan kullandığımız midye,akvades,mamun,yengeç,sülünes,kurt,solucan,te ke gibi hayvanlar da sonuçta canlıdır..)
Ben canlı yem olarak 3 çeşit yem kullanırım. 1. Kepçe ile yakaladığım aterina (gümüş balıkları), ve kefal yavrusu 2. Kepçe ile yakaladığım kayabalığı yavruları 3. El oltası ile alınan İsparos, Sarpa, Karagöz ve türevleri Aterina ve kefal yavrusu sırt yüzgecinin hemen altından, hayvanı fazlası ile yaralamadan takıyorum. Ancak alt dudaktan takanlar da var. benim tercihim üst yüzgeç. Çünkü üst yüzgeçten takınca balığın hareketlerinde değişiklik oluyor ve pırpır yapıyor.. Ayrıca su üstünde kalıyor.. Bu balıklar gümüş renk iğne ile kullanılmalı. Zarganada fark etmiyor ama Levrek iğneyi fark ederse yeme yaklaşmayabiliyor. Yavru kayabalığını da aynı şekilde kullanıyorum. Fark olarak mustad tipi kahverengi iğne kullanıyorum. İsparos ve türevlerini alt çeneden bağlarım. Gözlemlerime göre; yuvarlak balıkların sırt yüzgecine iğne taktığınızda dibe gitme eğilimi gösteriyorlar. Ayrıca balık ağır ağır salınıyor. Ancak çeneden takarsanız balık kuyruğu ile geriye doğru çırpınarak iğneden kurtulmaya çalışıyor ve avcının fazlası ile dikkatini çekiyor. Özellikle sırttan takma işlemlemlerinde, iğnenin batırılacağı yeri doğru tayin etmek gerekiyor. Eğer dozajı kaçırıp biraz aşağı inerseniz yem hemen ölür. Sırt yüzgecine çok yakın olursa, savurmalarda deri kopar ve yem düşer.. Yanısıra; verim alınamadığı anlaşılırsa, canlı yemi iğneden çıkarıp yaşamasına izin vermeliyiz. SAygı ve selamlar.
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() benim canlı balık takma metodumum bilinenin tam tersine bu uygulamada kurbanı genelde kefal yavrusundan seçiyorum 18 lik misine ve sarı küçük tek igneyle yıpranmadan yakalanan kurbanı önce dudagının altından geçirip sonra kuyrugundan takıp yolluyorum kefal hem ölmüyor hemde havada düşme ihtimali sıfır. 2. canlı balıgımız gubbes yavrusu cabuk dagılan ve dayanıksız oldugu için direk kuyruktan zargananın ve turnanın dayanamadıgı en ii sonuc aldıgım yemdir.
![]() VeLi GÜRAL 1983 oRh+ ANTALYA since 1903 Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Video yok mu acaba daha iyi anlasılması bakımından
![]() |
![]() |
#7 | |||
Kaptan
|
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() tuttugmz balıklardan yapabilir miyiz
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaslarcanlı yem takma metodunu resimli bir sekilde yayınlarsak daha öğretici olur kanısındayım
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
arkadaşlar bu adamların kullandığı yemin adını bilen varmı | çupra | Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme | 6 | 31-10-2007 19:42 |
canlı yem ile Levrek avı | arm59 | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 83 | 19-04-2007 22:24 |
Sizede yemin.... | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 35 | 28-08-2006 14:58 |
Canlı Kameralar | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 02-02-2006 03:26 |
Taze mi Canlı mı ?? | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 27-01-2006 20:11 |