|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Arkadaşlar herkese bereketli ve iyi bir hafta diliyorum.
Sezonun kapanmasına sayılı zaman kalmışken bulduğumuz her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu hafta sonu cumartesi karadan, pazar tekneden av yapma imkanımız oldu. Cumartesi hava tahminleri bizi yanılttı. Yağışı öğleden sonra bekliyorduk ama sabah erkenden başladı. Halis abimle yine Rumeli Hisarının önünde sahte ile at-çek yaparak kısmetimizi aradık ama yaklaşık 4 saat yağmurun altında ıslanıp üşümekten başka bir şey alamadık. Ertesi gün tekne ile çıkacağımız için şansımızı fazla zorlamadan eve döndük ama ben şifayı kapmışım. Pazar sabahına kadar sürekli istirahat ve ilaçlarla, zorlayarak ayağa kalkmayı başardım. Mustafa kardeşim sabah 06:30 da evlerden beni ve Halis abiyi aldı ve düştük yollara. Yol yakın Allahtan. İstinyede kaptanımızla buluştuk. Teknemiz yavru titanik gibi bu sefer. Oldukça rahat ve geniş. Sabahın ayazı her yer cam gibi buz. Yanlış bir harekette denizin tuzunu tatmak mucize değil yani. ![]() Havanın ilk işıkları ile denize çıkıyoruz. Hemen İstinye koyunda ve İstinye açıklarında avlanacağız. Kısa bir kahvaltı ve çaydan sonra takımları açıyoruz. Hedef balığımız istavrit. Besleme çekerek oltalarımız su ile buluşuyor. ![]() Halis abi çok kararlı, teknedeki kasaların hepsini şöyle yanıma diz diyor kaptana hepsini şimdi dolduracağım. ![]() Akşam rahatsız olmasam süper takımlar hazırlayacaktım ama sabah 05:06- arası 1 saatlik çalışma ile bu pek mümkün olmadı. Yarı benim hazırladığım takımlar yarı satın aldığımız hazır çapari takımları ile başladık ava. Başlarda limit altı gelen çinekoplar sinir bozmaya başladı. Tutulanların birçoğunu geri atıyoruz ama çaparimiz ince takımdan olduğu için iğneleri sürekli kesiyorlar. Köstek bağlamaktan ava bayağı bir ara vermek zorunda kaldık. Bazı çinekoplar hasar gördüklerinden alıkonmak zorunda kaldığımızda oldu, ara sıra limit üstü gelenlerde vardı. Ancak çinekopu aratmayan irilikte istavriti 4 kg kadar tutmayı başardık. ![]() Mustafa kardeşim hedefe ulaşmanın gruru ile poz vermiş. (Aslında soğuktan kırılmamak için 36 kat giyindiği için kollar kavuşmuyor.) ![]() Havalar müsade eder ve Allah nasip ederse son birkaç haftamız kaldığını düşünüyoruz. Elimizden geldiğince kurtları döküp kışın geçmesi ve yeni sezonu beklemeye geçmeden birkaç güzel av daha paylaşmak niyetindeyiz. Hepinize bereketli avlar dilerim.
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Tebrikler güzel bir av geçmiş. Tabiki ava tam olarak hazır gitmek çok önemli. Ben de tatlısu avından sıkıldım artık. Denizle biran önce buluşmak istiyorum. Mersin-Silifke civarında avlak yerleri hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Ayrıca o bölgede kullanabileceğim takımlar hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. RASTGELE.....
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Ahmet kardeşim eline sağlık ve tabiğiki afiyet olsun birazda olsa kurtlarını dökmüşsün
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ahmet paylaşımın için teşekkürler,daha iyileri nasip olsun inşallah.Rastgelsin.
![]() |
![]() |
#5 | ||||
|
![]() hey maşallah ahmet kardeşim klasik oldu senin istavrit avların balıkçıların önünden geçerken istavrit gördüm mü aklıma ilk sen geliyorsun.
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||||
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Eşimin memleketi yarıyılda ziyaret etmişken denizin tadını da çıkartalım demiştik.
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ahmet önce tebrikler sonra da geçmiş olsun paylaştığın için teşekkürler ayrıca ekibi de kutlarım.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Üstad
|
![]() Ahmet kardeşim kendine dikkat et.Önce sağlık.Ama bu balık hastalığıda nezle grip dinlemiyor insan kendini bir anda denizde buluveriyor.Bu güzel paylaşımın ve anlatımın için teşekkürler.Afiyet olsunlar..
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sağol Süleyman abicim. Dediğin gibi abi, hastalık değil Bakanlık bile engelleyemiyor (iç İşleri bakanlığı yani) bu sevdayı. Sonumuz hayır olur inşallah.
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Boğaz balık avımız | BARBAROS.T | Videolar | 5 | 05-02-2010 22:53 |
Boğaz (Nero) Balık Avı | BARBAROS.T | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 9 | 26-11-2009 22:13 |
26-01 Boğaz İstavrit Avı | zinebird | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 11 | 02-02-2008 13:55 |
3.2. istanbul boğaz | cevat2 | DENİZ AVI KARADAN | 17 | 06-02-2007 17:17 |